Miercuri, 1 Iunie, la Bruxelles va fi deschis oficial un birou pentru o entitate numita Tara Secuilor. Initiatorii sunt europarlamentarii Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba. Potrivit lui Demeter Janos, lider UDMR din Covasna, sub denumirea Tara Secuilor vor fi stabilite contacte pentru judetele Harghita, Covasna si Mures. Biroul va functiona intr-o cladire cunoscuta ca si „Casa Regiunilor Ungare”, finantata de guvernul de la Budapesta.

Initiativa celor trei europarlamentari alesi in Romania nu a fost contestata in nici un fel de Guvernul Boc. Ba mai mult,ea se desfasoara in paralel cu anuntul facut de presedintele Traian Basescu privind reorganizarea administrativa a Romaniei prin desfiintarea judetelor si infiintarea regiunilor pentru dezvoltare. Varianta UDMR pentru planul regionalizarii Romaniei corespunde, in privinta Transilvaniei, cu granita trasata prin Diktatul de la Viena din 1940.

Sa ne reamintim ce spunea anul trecut Laszlo Tokes, cel sprijinit personal de presedintele Traian Basescu sa devina europarlamentar si mai apoi vicepresedinte al Parlamentului European din partea PPE :  “Ziua nationala a Romaniei, 1 Decembrie este pentru mine si pentru Ungaria o zi de doliu. Romania s-a nascut prin divizarea Ungariei. Urmarile Tratatului de Trianon se fac inca simtite si trebuie remediate”

Kelemen Hunor, presedinte UDMR, ministrul culturii in cabinetul Boc, sprijina si el ideea Tarii Secuilor : “Nu trebuie sa ne inflamam degeaba, sa aruncam gaz pe foc. Si judetul Constanta, judetul Dambovita sau judetul Prahova pot deschide un astfel de birou daca asa decide Consiliul Judetean si are si bani pentru a plati un om. Denumirea Tinutul Secuiesc este o denumire traditionala la fel ca si Tara Motilor sau Bucovina. Daca trei judete din Carpatii Occidentali decid sa deschida un astfel de birou si spun ca este pentru Tara Motilor, societatea romaneasca se va incendia instantaneu? Eu chiar nu înteleg aceasta agitatie, nu este nimic anticonstitutional, ilegal sau imoral”

Ce parere aveti despre initiativa europarlamentarilor maghiari condusi de Laszlo Tokes?
A intrecut acest politician masura, sprijinit de Viktor Orban, Traian Basescu si Emil Boc?
Unde incepe si unde se sfarseste legitimitatea si legalitatea actiunilor delimitarii terioriale a secuimii?

 

17 COMMENTS

 1. Cu certitudine,DA!O doza uriasa de aroganta si sfidare-ne aflam parca in stare de ,,alarma la vedere,,-UDMR nu mai face nici macar efortul de a-si masca intentiile.
  Vor refacerea hartii din 1940?

 2. oameni buni!in cazul acesta daca boc si base nu zic nimic ajung la o singura concluzie, si anume ca ar trebui sa il alegem presedinte pe vadim tudor chiar daca asta ar fi ultima solutie in tara asta, solutie cu care cel putin 80% din populatie nu e de acord.daca acesta e ultimul lucru pe care il putem face ca sa scapam de tokes&company atunci cred ca asa ar trebui sa facem.subliniez ca asta ar fi ultima solutie dar cred ca si cea mai eficienta.
  ar trebui sa ne uitam la alte state care au avut acelasi tip de problema si sa le spunem maghiarilor ca daca vor sa fie cetateni romani si sa traiasca aici sa se comporte ca si ceilalti cetateni romani si sa nu pretinda mai mult ca noi. daca nu atunci sa si ia pasaport maghiar si sa traiasca aici ca si cetateni straini, sau mai bine sa se duca in ungaria.si mai e ceva,…nu maghiarii de rand sunt cei care doresc atat de mult autonomia sau prostiile pe care la insira tokes si cu ceilalti.

  pestele se impute de la cap si buruiana se eradica din radacina.

  domnule tudor, va rog prin influenta pe care o aveti sa faceti putinul pe care il puteti face ca sa nu ne fie rusine ca suntem romani si copiilor si nepotilor nostri sa nu le para rau ca s au nascut in aceasta tara.

  va multumesc.

 3. Ceaa ce face acum bozgorul Tokes este finalizarea actului de divizare a teritoriului romanesc cu SUSTINEREA TRADATORULUI PRESEDINTE JUCATOR,PE TOATE PALIERELE,SOCIAL,ECONOMIC,POLITIC!!!! BASESCU SUSTINE SABOTAJUL ECONOMIEI NATIONALE INCA DIN 2004 ….DOAR CA ROMANII NU SE TREZESC SE PARE NICI IN AL 12-LEA CEAS….! SE LASA CUMPARATI SI IN FINAL CONDAMNATI LA MOARTE PRIN VIATA DE SCLAV PE PROPRIA-I MOSIE!!! OARE ROMANII NU REALIZEAZA PERICOLUL IN CARE SE AFLA NATIA ROMANA,SUNT PROSTI NATIV SAU… CUMPARATI FIIND CU BANII IMPRUMUTATI LA FMI SE FAC …CA NU REALIZEAZA GRAVITATEA UNUI FAPT PE CALE SA SE REALIZEZE…!! AU MURIT MII DE ROMANI PENTRU INTREGIREA FIREASCA A ACESTUI TERITORIU PUR ROMANESC, CA SA FIE SFARTECAT ACUM ASA FACIL,DE UN DEZAXAT PRESEDINTE ALES EVIDENT DE O PARTE A NATIEI IMBECILIZATA PREMEDITAT…!!! ROMANI ORI VA TREZITI ORI URMASII VOSTRI VA VOR SCUIPA PE MORMINTE….!! ALEGETI…!!!

 4. Limita a fost depasita….Nu se mai poate cu bozgorii. As vrea sa fie luata o decizie militara. Ungaria stimati romani se inarmeaza, cumpara armamentul Austriei, are avioane F16 noi, si se pregatesc sa cumpere Ardealul prin OTP Bank (care cumpara active in Ardeal ca Banca Albina acum 100 de ani), Contele Teleki si ceilalti nobili care ii conduce, George Soros si fundatia lui, biserica romano-catolica, firmele unguresti finantate de la Budapesta, etc. Unii or sa zica ca sunt paranoic dar oare trebuie sa stam sa asteptam sa se intample ceva pana sa luam o pozitie corecta impotriva iredentismului maghiar?? nu ar fi mai bine sa fim pregatiti de orice fata de acesti bozgori?

 5. Autoritatiile romane nici nu prea au ce sa miriie…..Fara UDMR Basescu &company sint istorie….Asa ca din pacate,autoritatiile romane joaca cum li se cinta…Altminteri,pa ,ura si la gara…Se darima cosmelia……Curios este faptul ca de aceasta formatiune politica constituita ilegal,care functioneaza ilegal,toti au nevoie…..Si PSD-ul,si PDL-ul,si PNL-ul,toti…..Toti ii baga la ciolan..

 6. Si inca ceva….Ca acele zone sint defavorizate este numai vina UDMR-ului…Ca doar sint la guvernare de 21 de ani…Ce i-a oprit sa faca in asa fel ca acele comunitati sa propere???????…Asa ca dragi UDMR-isti…..Fuck off…..We’re stupid…..but not that stupid…

 7. Nu numai Lazlo Tokes a intrecut masura. Numitii Basescu, Tokes, parlamentarii si europarlamentarii PDL, impreuna cu parlamentarii si europarlamentarii UDMR, au format si/sau au aderat la un grup infractional si anti-constitutional, in scopul subminarii unitatii si integritatii teritoriale a statului Roman. Activitatea lor infractionala se incadreaza juridic la “tradare” si “inalta tradare”.

 8. Buna ziua,

  Precizez de la bun inceput ca nu am nici o problema cu ungurii din Romania sau din alta parte si spun cu bucurie ca am printre prietenii apropiati persoane de nationalitate maghiara dar….
  Referitor la acest subiect va pot spune ca motivatia adusa de maghiari este una falsa. Din cate stiu eu (si aceasta informnatie poate fi verificata pe site-ul http://www.adrcentru.ro), Regiunea de Dezvoltare CENTRU care reprezinta judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu are inca din 2008 un Birou de reprezentare la Bruxelles a carui misiune este tocmai de a promova Regiunea Centru si de a atrage fonduri pentru dezvoltare. Asa ca…
  Va rog sa va convingeti singuri:
  http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=MisiunesiObiective

 9. In 1967-8, primul val Nato, unguri ne-au invadat lista romanilor pro-Romania in Nato. Au fost dati in vileag, de un roman intors din Europa citind acolo pe unul Bella Liptak- ca unf=gurii nu voiau si Romania in Nato, acela predind politice la Yale univ atunci (exista acolo pe site-ul univ).
  Discutia s-a denoaturat in Lista atunci, alti unguri dindu-se ong-sti, amenintindu-ne …daca ne opunem “Transilvaniei inapoi lor’, ei cer acasa lui Marko Bella sa nu mai ajute guvernul (CDR atunci).
  Stim ca atunci zilnic,Marko si Basescu tocau cu vrerile lor proprii, la guvern CDR-majoritar PNT in 2000 distrugind acel partid, ramasita caruia azi linga ei in EPP in PE.
  Atunci, ungurii dati in vileag ca Liptak avea un site “Hungarian lobby’ azi site disparut. In acel site, lobby pentru “Transilvania inapoi’ pe minciuna lor ‘a fost mereu a lor, luata lor doar la Trianon’.

  ——–Azi acel site inlocuit cu 2 site-uri azi active, descoperite de mine dupa Martie-2011 dupa circul lor in Transilvania cu ‘etnic = teritorial’.
  Sigur conduse tot de Bella Liptak emigrant peste ocean.
  :

  [hal= hungaria american list=lista ungurilor americani].
  Aici fac lobby intens pro-Ungaria, si multiplu: refacut Ungaria Mare incepind cu ungurii din Transilvania, continuind cu ungurii din jurul Ungariei, continuind si cu o Confederatie de State din jurul Ungariei-condusa de Ungaria, care sa poata lupta si vesticele tari europene, azi prea puternice in UE, in final ei urmarind viitor Ungariei si ‘vechiului’ poporului ungar in noua Europa.

  [HHRT = hungarian human rights foundation = fundatia ungara pentru drepturi umane. In care Biroul din Bruxelles era prezent in Planul Fundatiei in martie 2011. Acum doar poreclit ‘pentru secui’ sa testeze UE,in care nu puteau veni direct cu ‘Birou pentru Transilvania lor’.
  Fundatia stringe bani, a pus de univ in ungara in tari vecine Ungariei, pun de alte univ avute in plan, da burse ungurilor tineri-sa invete cultura si limba poporului ungar, cer donatii de averi dela ungurii fara mostenitori. Fundatia lupta sa aiba succes sigur— ‘prin pasi mici, si acaparind limba si cultura’.
  Adica exact cum udmr face de 20 ani, si acum, semn ca de atunci era condusa de peste ocean-au spus-o ei in Lista romanilor in’ 1966-67.
  In Martie 2011 cind site-ul citit, Fundatia avea In Plan’nou birou in Bruxelles’, de informare a UE direct despre ungurime fara dr epturi umane, si avea deja birouri in Cluj si Budapesta -unde ungurii se pot informa apoi imprastia vrerile Fundatiei—cu sediul peste ocean in New York.
  Evident, ambele noi site-uri= opera aceluiasi sef Bella Liptak (revolutionar in revolta ungara 1956-7 in comunism, inchis, liber, fugit in Austria, ajuns peste ocean. Acum razbunindu-se, punind foc unde poate- pe glob si in UE, Europa Centrala. In SUA daca cere astea- ce udmr a primit dela Basescu in 2011, Liptak stie raspunsurile statului de drept, date deja sudului vorbind spaniola si care nu sint doar 3% ca udmr in Romania: ca limba oficiala acolo este engleza, doar ea se invata in scoli publice=pe ban public, limba materna se poate invata la biserici daca ele vor sau privat pe ban propriu,si cui nu-i place e liber sa mearga unde ii place.
  Evident, Tokes si sefii CJ din centrul Romaniei sint uneltele lui Liptak si ale Fundatiei din NY, cu care incearca sa-si realizeze planurile pentru Ungaria-mama in UE.

 10. Daca analistul radu Tudor nu-mi posteaza textul, trimis si lui direct in email, inseamna ca nu cu tara tine, nicoi Antena 3 ci doar vor sa alerge reclame pentru facut bani- cu noi romanii ca audienta. SAi vom refuza sa fim doar asa unelte.
  Ce fac ungurii ne-a socat ca natie si romanii nu stiou ca ce fac e parte din maretul lor plan expus pe net.

 11. Si de ce nu dezbateti subiectul la tv? De ce nu apare ca subiect la stiri? Eu n-am vazut nimic despre acest lucru de cand am ajuns acasa de la serviciu- adica incepand cu ora 21. Trebuie insistat asupra lui. Acum ceva timp a mai fost un scandal acolo si nici atunci nu ati fost prezenti. Doar 2 stiri razlete. N-am inteles atunci de ce nu i-au bagat la inchisoare pe cei care vroiau autonomia tinutului secuiesc. Noi pierdem vremea cu politeturile, iar ei isi fac tara cu 260 de cetayeni. Cam cat de prosti suntem??????????

 12. Ma dispera tupeu lui BOC, marea marioneta a abolitului de BASESCU, de a-i lua pe oameni de fraieri, cum ca noua reorganizare va atrage fonduri. Si acum 2 ani o “cauta” cu lumanarea”, dar astept sa vad stirea cum ca i-a “ajuns cutitul la os”!
  TOKES nu stie pe ce lume traieste, o arde si el aiurea, nu face diferenta intre vis si realitate si profita si el de puternicul BOC (puternic precum o panza de paianjen)!
  Ma rog in fiecare zi sa vad la stiri cum ca BASESCU sau BOC nu mai exista pe pamant! Mult mai mult decat si-au dorit americanii ca Bin Laden sa dispara!

 13. Catre Radu Tudor, prezent seara de seara pe Antena3/Gadea
  Catre Antena3/Gadea emisiune,
  (ca celelalte emisiuni sunt doar repeat(s)-pentru alergat reclamele= dat bani si celor alergandu-si ziua)
  DECE nu puneti de emisiune udmr-Bella Liptak din NY. ca toti romanii sa afle, udmr-finantata deci manipulata de peste ocean, via Bella Liptak nascut prin ’36, revolutionat Budapesta in ’56, fugit in Ausstria, sponsorizat deci- asa emigrat peste ocean. Deci are ~ 1/2 secol peste ocean!

  Dati search “Bella Liptak din New York”. Pe net, acum-Sept 2014, am vazut-citit ce Bella Liptak din NY gandeste despre ‘minoritati’. La fel gandesc-chiar scriu si Kelemen Hunor-udmr la mii de km distanta. Doi. In ’56, tanarul revoltat Bella Liptak a scris 19 articole pe tema cum procedat-facut de Ungaria. Kelemen Hunor-udmr prezinta tarii lor Romania 99 articole pe tema-cum facuta tara-ungurilor in centrul Romaniei.
  Din alte texte scrise, de unguri, am retinut ‘ce suprafata autonoma vor”. Spre comparatie si sa nu uitam ce tintesc ungurii de pe glob, via ungurii-romani sustinuti-manipulati aici,
  Pe frigider am 2 mici harti ale RO, una avand colorata suprafata-din Transilvania autonoma-dorita de unguri. Incepe cu Harghita-Covasna-Mures, continua cu cele prinzand orasele Turda-Cluj-Zalau-Satu Mare-Oradea. Deci o mare parte din Transilvania.
  Ati ghicit! Pt inceput, vor autonomie incepand din Cotul Carpatilor pana la Tisa deci ‘Cotul Carpatilor-comunicare directa cu Ungaria’.
  Mai stiu din citit-urmarind pe unguri, din 1997 pana azi, pe net, peste ocean, dar apoi si pe viu de acasa:
  vor in final refacerea fictivei-ever Ungaria lor Mare, proces inceput cu Transilvania-inapoi, si ca model de succes aratat celorlalte comunitati-de unguri, puse de Ungaria la vecinii Ungariei, via aceeasi metoda ‘pasnica’: intai limba, asa educatie-cultura locala, ca Locul vine dupa ele, arata Istoria Lumii, cand tinerii unguri indoctrinati ca ‘toate acele locuri au fost ale ungurilor’.
  Inchei cu ?: DECE Gadea/Antena3 nu pune de Emisiune pe Tema: Bella Liptak din NY versus Hunor-Marko Bella-udmr din Romania. Ei seamana la gandire si metode, semn ca cei de aici sunt manipulati de cei de acolo ungurii- americani. Infomandu-va de pe net si comparandu-le vederile=vedeniile pana la detaii-de cuvinte nu doar ganduri.
  Un fost militar in domeniu-securitatea granitelor, se exprima recent “Putin n-a inceput ca sa se opreasca”. La fel sa gandim si romanii-‘ungurii acum n-au scris Proiect cu 99 articole, ca sa se opreasca’. Iar Marko Bella a spus-o public “n-au reusti totul deodata, au schimbat planul, o iau pas-cu-pas’. Pentru rapid ca tel, el schimbat cu violentul-Hunor, in capul udmr’.
  Pentru mine care i-am urmarit din 1997, si vad ca ei avanseaza, in timp ce oficialii RO din scaune publice zac toti (si ca guverne toti in pat politic cu c…va udmr, ni-i mai si lauda romanilor…ce brava sunt!), Lipsa discutarii publice a subiectului, argumente pro-contra, influentarea ungurilor dinafara, etc.,
  Face Rau Imens RO! Cui ajura ca eu scriu aici, si un ungur imi reply–sa mai citim si despre unguri….

Leave a Reply