Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este nemulţumit că CCR începe să ia decizii în locului Parlamentului. Tăriceanu spune că ar trebui prevăzut în Legea Fundamentală dacă Curtea Constituţională poate lua decizii care aparţin de drept parlamentarilor.

“Parlamentul nu mai e singura putere în stat legiuitoare, ci facem acest lucru de o bucată de vreme împreuna cu Curtea Constituţională, care legiferează împreună cu Parlamentul. Am această obiecţiune pe care o ridic în dezbatere public, din onestitate nu pot să nu fac acest lucru”, a spus, marţi, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

19 COMMENTS

 1. Cam tarziu zice omu’
  Si nu zice care-i realitatea.
  Realitatea e ca CCR e de fapt legiuitorul.
  Pt. ca ce lege nu place ,,noii puteri” e facuta ,,cum trebuie” de CCR si bineinteles parlamentarii executa.
  In Constitutie a fost lasata portita potrivit careia CCR „indeplineste si alte atributii prevăzute de legea organică a Curtii”.
  Ma intreb cine a avut majoritate la ultima modificare a Constitutiei si cum de atatia juristi de clasa nu au prevazut pericolul ca oricand CCR sa poata ajunge sa ,,dea aviz de legalitate” a legilor ?.
  Uite ca ,,noua putere” s-a organizat, a modificat legea organica de functionare a CCR si a pus curtea mai presus de Parlament.
  Ce sens mai are votarea legilor in Parlament de reprezentantii poporului (buni sau rai … n-are nici o treaba) daca oricand poate venii CCR cu cei 9 magnifici (pardon, 8 ca gasca-i acu’ fara Grebla) si sa spuna ca nu-s bune?
  Uite ca 8 oameni numiti si nu alesi pot fi mai tari in ,,statul de drept romanesc” decat Parlamentul.
  Si mai mult decat atat, in ultimii 10 ani tot ,,noua putere” a avut grija ca la CCR sa ajunga numai ,,oameni puri” care ,,rezolva” conflictele asa cum trebuie. Cu putina fortare (gen Grebla) a inteles tot membru CCR cine-i stapanul si cum tre’ sa voteze cand primesc comanda.
  Ce poate fi atat de greu de inteles ca fiecare institutie importanta din stat a fost ocupata?.
  A mai ramas o particica din Parlament (ce sa-i faci ca sunt cam multi parlamentarii astia!). Dar dupa cum vede tot omu’ metoda ,,noii puteri” cu defilarea cu catuse tocmai asta vrea sa transmita si acelor parlamentari. Se inroleaza in noua armata si o sa aiba o viata mai linistita sau refuza si se vor tine de capul lor pana nu o sa mai reziste.
  Cel putin suspecta atitudinea lui Ponta in jocul asta. De cand ,,a pierdut alegerile” e foarte pitit in papusoi si nu scoate nici mac cand vine vorba de grosolanele derapaje ale ,,noii puteri” culmea din subordinea sa si a lui Cazanciuc. Uite ca avand majoritate nu face corectia art.I pct.1 din Legea 177/2010. La fel cum nu face si alte corectii la legile aberante care au modificat in ultimul timp functionarea institutiilor reprezentative ale statului.
  Restu-i abureala

 2. capul mafiotilor din parlament…miruitorul nesimtit: “Arestatii doar pe restul! de ai mei si ai lui Ponta sa nu va atingeti! “

  • Corect,mai veniti si cu basisti caci prea multi din marii hoti ai lui Basoi umbla liberi si ferice in timp ce ne luati fata cu bazme pe baza de Sova-Fat-Frumos.

 3. este necesara imediat dizolvarea Parlamentului! Cu penibilul asta de tariceanu si cu coruptii actuali din parlament nu se mai poate merge inainte!

    • Buna sau rea,una este ca un individ sa isi dea cu parerea si alta este sa tranteasca o prostie cu care,de fapt,se autojigneste.Eu doar i-am atras atentia ca este o aruncare cu kko.Daca omu’ arunca trasnai pentru ca nu a aflat si nu cunoaste inca faptul ca, la noi ,Parlamentul nu poate fi dizolvat de nimeni,nici chiar daca toti parlamentarii vor asta,trebuie scos din eroare ca asfel sa se destepte,sa evolueze in viata.Deci ii fac un bine.Cat despre BANI, voua,baseilor va plateste cineva postarile?Eu nu sunt in situatia de a umbla dupa bani,mai ales din peturi,carpe sau postari,dar daca voi ati incercat mecanismul,poti sa faci un bine informand unde trebuie sa se adreseze si alti doritori care sa isi scoata si ei de-o paine. Direct in Modrogan, sau numai la filialele locale pnl?

  • Să vină urgent Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Gheorghe Falcă şi nu în ultimul rând, Emil Boc & Alina Gorghiu, doi jurişti de marcă ai României. Hai sictir, hoţilor!!!

 4. Impreuna? Tariceanu se exprima prea elegant,prea cu blandete, despre CCR-ul impregnat cu basoi,care a incalcat, in numeroase cazuri, articolul 61 (1) din Constitutie.

 5. Personal, îţi atribui cu succes un *SICTIR*brutal, pentru că v-aţi perindat la guvernare şi aţi făcut legi în bătaie de joc! Asta aţi dorit maselor largi din românica, asta să primiţi! Şi mai terminaţi odată cu plîngăceala, că voi sunteţe vinovaţi de absolut tot ce se întîmplă de 25 de ani de zile în această ţară! NU MAI ŢINE PERVERSITATEA MILOGILOR, FĂŢARNICI, CERŞETORI DE VOTURI !

  • PYSSY,o “parere” ai si tu si aia fixa.Iar o bagi la gramada sau ti s-a stricat butonul de CONTRAST?Sau poate plangi dupa PCR-eu,nicio problema,dar spune-ne si noua,nu ne mai perpeli.

 6. De ce vă miraţi, domnule Tăriceanu, este vorba despre aceleaşi slugi care au anulat voturile a 7,4 milioane voturi!?! Cât mai rapid trebuie adoptată o lege a răspunderii magistraţilor pentru că abuzurile acestora au ajuns pe culmile anilor ’50. Numai Parlamentul poate face asta şi aşteptăm de la dumneavoastră initţiativă şi fapte concrete în acest sens.

 7. Pozitia politica a D-lui Tariceanu de catva ani este cu adevarat a unui politician de calitate care gandeste aprope de popor si pentru dezvoltarea economiei si a gandiri economice si politice.La multi nu le convine si a inceput atacul la persoana : de fapt noi distrugem ce avem bun ( vezi si cazul Nastase) Orban zicea cu mare admiratie ca PDL a disparut ,,,mare minciuna … a disparut PNL, ce a fost inghiti de PDL poporul asa vede , o sa apara surpriza cand nu se astepta.Prea des politica baga sub pres adevarul.

  • Corect,nu s-a lasat regulat si dus in oceanul de basoiala a lui Blaga,Iohannis,Gorghiu si gasca lor de interese antiromanesti.

 8. La ce va asteptati de la CCR ? (fara Mona Pivniceru) …….restul o adunatura de securisti prosti de doare ,strinsi cu usa cu dosarele din dulap.

  • Mai nou, România este condusă de magistraţi. Magistraţi care iau decizii după bunul lor plac, fără să mai conteze probele. Am avut eu însumi astfel de experienţe în câteva procese civile cu două judecătoare de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, mai exact CORINA IACOB (vecina părţii adverse) şi ILDIKO SIMIONESCU. Aceste două femei cu robe s-au comportat în procesele respective ca nişte latifundiari pe moşia lor. Mi-au intimidat martorii, au încercat să mă intimideze şi pe mine, au ignorat probe concrete (chitanţe pentru plata ratelor la bancă, necontestate de nimeni), mi-au hărţuit o martoră chiar în sala de judecată, deşi era vorba de o gravidă care aştepta această sarcină de 17 ani de zile, au inventat probe….Curtea de Apel Cluj – poveşti şi definiţii de prin cărţi. CSM – definiţii din constituţie. Magistraţii se apără ca mafioţii între ei. Parlamentul trebuie să adopte o Lege a răspunderii magistraţilor unde să fie aspru pedepsiţi toţi mafioţii în robe negre din România. Adunate, abuzurile magistraţilor din România cred că sunt mult mai multe şi mai grave decât ale politicienilor.

Leave a Reply