Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că partidul pe care îl conduce este de factură liberală şi îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe el îl obligă să îşi depună candidatura la alegerile prezidenţiale. El a precizat că, după 20 iulie, ALDE şi PSD vor avea discuţii, pe baza sondajelor de opinie, dacă merg cu un candidat comun. 

„Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida. Având în vedere că o candidatură cu şanse mai mari de succes ar fi o candidatură comună cu colegii noştri de la PSD, vom discuta după data de 20 pe baza sondajelor de opinie. Vom hotărî întâi separat şi apoi dacă va fi cazul împreună, despre candidaturi separate sau despre candidatura comună”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă el va candida oricum, fie cu susţinerea PSD, fie fără aceasta, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: „ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat care are o viziune liberală”. 

„În sondajele pe care noi le-am făcut nu este măsurată şi dna Dăncilă pentru că dânsa a declarat că nu vrea să candideze. Există o majoritate covârşitoare care optează pentru soluţia de candidat unic şi în cadrul ALDE, şi în cazul PSD şi, în ceea ce mă priveşte, există o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar susţine”, a mai declarat Tăriceanu.

El a precizat că a avut discuţii şi cu Victor Ponta.

„Cu dl Ponta am mai discutat, o să mai şi discut după 19 iulie, când revin în ţară. Coaliţia de centru-stânga ar fi soluţia cea mai bună, dar acest lucru trebuie agreat nu doar între mine şi dl Ponta, trebuie agreat şi de PSD”, a spus Tăriceanu citat de news.ro

6 COMMENTS

 1. dl Tăriceanu nu are nici o șansă reală să ajungă în turul II (chiar și cu sprijinul PSD-ului).

  • Nu au inteles ca electoratul vrea un om deosebit ?
   De ex.Carmen Avram.
   Sau Corina Cretu.
   Chiar si bataioasa Olguta l ar sifona pe intepatul Iohanica.

   • vulnerabilitatea dl C. P. Tăriceanu: Senatul l-a scăpat de cercetarea penală în cel de-al 2 lea dosar penal instrumentat de DNA.
    tema “lupta anticorupție” o să fie un real succes pentru candidații de dreapta.

 2. … intâi să se hotărască cu ce nevastă vrea să porneasca pe drumul ăsta… după aia poa’ sa vorbeasca cu alde Ponta si cu coana Veorica ! Cât despre poporul român nici nu mai vorbesc …

Leave a Reply