Domnule președinte Klaus Iohannis,

Încep prin a exprima regretul meu cu privire la atacul pe care l-ați lansat azi la adresa mea ca președinte al Senatului, total nepotrivit pentru demnitatea unui președinte al țării, atât ca limbaj, cât și ca argumentație. Această manieră de exprimare publică devoalează starea dumneavoastră de nervozitate pe care pot s-o înțeleg, dar nu pot s-o accept, stare generată de o serie de adevăruri despre domnia voastră care nu vă convin, dar care au devenit notorii și pe care le-am reiterat opiniei publice zilele trecute. Sunt adevăruri pe care nu mulți îndrăznesc să le prezinte în public de teama unor represalii pe bază de dosare și cătușe.

Ei bine, eu nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruța Kovesi, și nici de alte instrumente utilizate de ”statul paralel” pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viața publică a adversarilor dvs. politici. Concret. Ați afirmat azi că în România nu există nici forțe oculte, nici forțe subterane și nici stat paralel. Ba există, domnule președinte, iar dumneavoastră sunteți produsul acestor forțe, având rolul de a executa întocmai și la timp planurile oculte ale ”statului paralel”. Doar nu vă închipuiți că ați câștigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalitățile comise în calitate de primar al Sibiului. Nu. Ați fost ales de ”statul paralel” să câștigați alegerile pentru că sunteți șantajabil cu dosare penale și, deci, ușor de manevrat de cei care controlează cu adevărat ”statul paralel”. Când e vorba despre adversari politici, termenul dvs. preferat este: ”penal”.

Ce adjectiv credeți că vi s-ar potrivi după ce s-a dovedit că familia dvs. a obținut prin fals și uz de fals niște spații locative valoroase la Sibiu în perioada când erați primar? Afirmația mea, că ”statul paralel” există, se bazează pe foarte multele dezvăluiri extrem de concrete, cu subiect și predicat, făcute de personaje care au cunoscut din interior mecanismele malefice ale sistemului. Dezvăluirile au fost făcute cu ocazia audierilor din comisiile parlamentare abilitate și au devenit notorii prin intermediul presei. În lipsă de argumente și nedorind ca opinia publică să afle mai multe, ați ales metoda absurdă a negării evidenței și, în plus, ați refuzat ca, în calitate de șef al CSAT, să luaţi masuri faţă de faptele grave prezentate la Parlament, deși aveați obligația s-o faceți. Ați spus despre mine că am obsesii declarative cu privire la ”statul paralel”, care ar fi apărut după ce procurorii m-au deferit Justiției. În realitate, lucrurile stau exact invers. Criticile mele consecvente cu privire la practicile abuzive ale DNA, SRI din perioada Maior-Coldea, într-un cuvânt ale ”statului paralel”, sunt cauza care a dus la fabricarea unui dosar împotriva mea și nu efectul.

În plus, vă reamintesc că aceste critici publice sunt făcute cu multă vreme în urmă, de circa 3 ani. ”Statul paralel”, pe care cu onor îl patronați, a încercat ca și în alte cazuri să mă reducă la tăcere, dar, ce să vezi, rețeta n-a reușit. Cu referire la persoana mea, ați mai afirmat că ”nu fac bine politicii”. Aveți dreptate, nu fac bine politicii promovate de dvs. Aveți dreptul să exprimați un punct de vedere, dar de același drept mă bucur și eu. Ca urmare, pentru că legile Justiției se află pe ordinea de zi a Parlamentului, o să împărtășesc părerea mea cu privire la acest subiect, ca să se vadă cine nu face bine politicii. Domnule președinte, dorința dvs., clar exprimată în declarații oficiale, este ca lucrurile să rămână în Justiție așa cum sunt acum. Sunteți mulțumit de activitatea DNA sub conducerea Laurei Kovesi, nu vă deranjează toate abuzurile dovedite, nu vă deranjează încălcarea brutală a drepturilor omului etc.

Țineți neapărat să fiți în continuare cel care numește în funcții pe șefii marilor Parchete și ai ÎCCJ, ca să puteți controla Justiția. Aceasta în pofida declarațiilor prin care pretindeți că vreți o Justiție independentă de politic. Poziția dvs. pe această temă este cea mai convingătoare dovadă că nu doriți o Justiție independentă, ci una controlată chiar de domnia voastră în sprijinul perpetuării mecanismelor ”statului paralel”. Fără acest ”stat paralel”, nu aveți nici o șansă să supraviețuiți politic. În februarie 2016, am depus la Parlament un proiect de lege prin care propuneam ca șefii marilor Parchete și ai ÎCCJ să fie numiți de CSM și nu de vreun factor politic, cum este președintele României. Prin acest proiect de lege am vrut o independență reală a Justiției, dar v-ați împotrivit public. Pe de o parte declarați că aveți încredere în CSM, dar pe de altă parte, nu vreți să cedați controlul asupra Justiției.

Această atitudine duplicitară chiar face rău politicii. Nu în ultimul rând, vă atrag atenția asupra unei alte afirmații pe care ați făcut-o astăzi, prin care v-ați exprimat public împotriva unei decizii a Curții Constituționale referitoare la introducerea unui prag privind abuzul în serviciu. În ultimii ani s-a impus o cutumă necesară la nivelul liderilor politici de a nu politiza deciziile CCR prin critici publice. Este o cutumă pe care am respectat-o pentru că respect Constituția. Dumneavoastră ați încălcat-o și, mai grav, alimentați un curent de opinie conform căruia deciziile CCR și Constituția se respectă doar atunci când servesc intereselor proprii. Se induce astfel percepția că deciziile Curții Constituționale sunt facultative, că pot fi puse la îndoială și, deci, că legea fundamentală a statului poate fi pusă la îndoială.

Vă promit, domnule președinte, că, în ciuda faptului că nu fac bine politicii promovate de dvs., mă voi lupta în continuare împreună cu toți oamenii de bună credință pentru demantelarea ”statului paralel”, pentru aflarea adevărului despre mecanismele acestui sistem și a participanților la uzurparea puterii alese democratic la alegeri.

Calin Popescu Tariceanu

Presedinte al Senatului Romaniei

29 COMMENTS

 1. Obsesia “fabricarii de dosare” ! Nu l-am auzit la fel de revoltat si pe Basescu dar ce vorbesc eu,marinarul e tovarasul lor de denigrare a justitiei…Sigur ca va pleca si Kovesi la un moment dat din post dar asta n-o sa-l faca fericit pe domnul Tariceanu,se va consuma doar un pas din planul dansului si-al acolitilor.Va urma incercarea de a pune un om de-al lor acolo.Unul care sa nu-i deranjeze nici macar cu o aluzie.De asta nu acceptam discursul sau,este unul otravit si ne vizeza si pe noi pentru ca politicienioi nu fura ei de la ei,fura de la noi toti.

  • Multi hoti,corupti si evazionisti spagari sunt disperati ,si acum, si oricand va pleca actualul lor “om de acolo” si vor ramane fara Musamaua sefa.Toti mafiotii si complicii lor, capetenii ale statului paralel , se zbat sa o mai tina pe functie, prinsa in pioneze si frectionata zilnic cu “Diana”, macar pana apuca ei prescrierea infractiunilor lor.

 2. In materie de scris la pereți avem un campion, asta-i sigur, plus o rezerva (Plesoianu) Iar #rezistenta are verde acum sa-l tragă, din nou, in teapa, pe Tariceanu, cu sau fără rezerva, alături de clasicul dușman al poporului, Dragnea, la marea demonstrație “pașnica” din 5 Noiembrie a.c. Cât despre “Andrisant”, nimic nou—cine nu i-a văzut, încă din campania din 2014, mintea putina și marea grosolănie ce-l caracterizează pe Johannis, n-are decât sa doarmă, in continuare, înfasat in steagurile SUA și UE.

  • Ai gresit! Poate dormi cu cele 6.3 milioane voturi ale sale fata de 10 mii voturi ale lui tariceanu. Aberatiile cu statul paralel nu mai fac rating…asta va poate confirma domnul Tudor. Chiar aseara in emisiune Dana Grecu i-a replicat lu ciuvica sa nu mai manipuleze cu statul paralel cu Soros. O felicit pe Dana!

    • Tataie auguatin radescu vezi ca proteza aia ieftina iar vorbește de una singura fără coordonare din partea creierului îmbibat cu prostii psd-iste. Ah, pardon nu-i nicio diferența.

     • La cit de dobitoc esti, ma mir ca nu-mi reprosezi ca sint urit, sau ca n-am sepcuta! Cit despre virsta, la ce-ti foloseste ca ai, sa zicem, 25 de ani si te tiraste, de belciugul din nas, un securist imputit?

    • Tataie vezi ca ai putea sa spui si tu #metoo deoarece PSD te violează de ani se zile pe o pungă de mălai. Pardon tie chiar iti place astfel încât #metoo nu este pentru tine. Succes la cumpărat vaselina din pensia amarata pe care PSD ti-o arunca in scârbă atunci cand dai vesel din codita.

 3. Chiar mă gândeam că intră în hoarda clăbucilor jicnitori dar bine că s-a controlat. Acum se vede ce înseamnă să fii pus în vârful plopului sau parului ca să-ţi pierzi autocontrolul şi legătura umanizatoare cu omul de rând”

 4. Mai bine ar fi tacut tariceanu…abereaza la maxim cu extraterestrii din capsorul lui micut dar avid de putere

 5. “Statul paralel” e gaselnita propagandei basiste si a fost scos de Udrea pe piata evident in scopul de a fi rostogolit de toti cei cu dosare si/sau condamnari…Este o strategie mafiota,repeta pana la refuz ca pana la urma se va lipi ceva la public….Nici macar nu e original ci o copie dupa ceea ce au inventat bucurestenii cand au spus ca Firea si-a facut o primarie paralela infiintand acele societati pt a pasa acolo raspunderea ei ramanandu-i doar banii pe care sa-i cheltuiasca cu multa responsabilitate.

 6. Devastator de-a dreptul, ce sa spun. Mesaj lung, consistent ca și mariajele acestui ins ajuns în vârful politicii dâmbovițene deoarece nu s-a născut elvețian sau columbian. Spun ăsta deoarece în Elveția ar fi reparat țevi înfundate iar în Columbia l-ar fi folosit alții pe post de cărăuș de droguri. Doar în românica individul ăsta complet mediocru dar cu papagal mare putea ajunge nr. 2 în stat.

 7. Cei care l pupineaza pe Jo si hannis,ar trebui sa i puna urmatoarea intrebare: de ce parintii lui “iubitori de Romania” ,traiesc/locuiesc in Germania ( celelalte raspunsuri curg de la sine) ?!

 8. dl Radu Tudor,
  dincolo de discursul isteric nu vedem o reală preocupare din partea actualei coaliții de a modifica legile care au generat abuzuri.
  proiectul de lege promovat înițial de dl Tudorel Toader nu stopează abuzurile.
  cu toții vedem că promovarea resursei umane în anumite parchete lasă de dorit / dar cred că dl Tudorel Toader ar fi trebuit să facă un real audit cu privire la recrutarea procurorilor la DNA.
  dl Tudorel Toader a întârziat nepermis modificarea legilor justiției … dar nu cred că Inspecția Judiciară trebuie subordonată factorului politic. / sunt perfect de acord cu dvs – IJ și CSM nu are putere să se autoreformeze, dar cred că Min. Justiției ar trebui să promoveze un proiect legislativ astfel încât independența magistraților să existe cu adevărat.
  dl Tăriceanu vorbește foarte mult despre “statul paralel”. de ce nu modifică actuala majoritate parlamentară legile de funcționare a SRI.
  de aprox 10 luni actuala majoritate pozează în victimă, aruncă vina pe ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani dar refuză să modifice legile.
  Tăriceanu și Dragnea au promis că vor solicita desecretizarea protocoalelor secrete dintre SRI și DNA. ce s-a întâmplat? Nimic.
  să dai comunicate de presă este foarte ușor … este foarte greu să acționezi ferm. / nu poți să reformezi statul de drept promovând oameni care până mai ieri au fost la masa dl Traian Băsescu ( Hăineală, Daniel Morar, etc).

 9. A disparut Basescu, a disparut “binomul”, sistemul probabil era prea mare si prea multi mai ales ca si prin ALDE sunt niste baieti de la SIE si in PSD niste SRI-sti si au inventat-o pe asta noua cu “statul paralel” !

  Ce o sa faca mai exact Tariceanu ? O sa il dea afara pe Melescanu din partid ? O sa ii ceara demisia lui Dragnea pentru ca a fost la “parlit porcul” ? O sa inceapa sa puna intrebari pe bune despre Sebastian Ghita ? O sa le spuna celor din UDMR sa il retraga pe Verestoy Attila care e de 17 ANI IN COMISIA SRI ? O sa ii ceara demisia lui Chitoiu pentru ca nu respecta deciziile Justitiei ?

  Imi place totusi ca Tariceanu se uita in gura lui Udrea, Dragomir, Bica, Sandu si a altora din gasca Basescu mai nou.

 10. Nu ştiu cum dar parcă se vrea prostirea şi minţirea poporului prin acţiuni verbale ”capcane” întinse naivilor. Vezi cazul ministrului de justiţie, actualul ministru,care a fost aruncat în diversiuni de 2 bani pentru a-i distruge şi anihila profesionalismul!
  Dacă ministrul le-a dat o lecţie ”colegilorlui” celor care habar nu au sau vor intenţionat să manipuleze prin minciună privind legea şi Constituţia, de ce încearcă să-l discrediteze?
  Citez:
  ”Toader: legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorul”
  https://www.antena3.ro/actualitate/justitie/raportul-in-cazul-afirmatiilor-lui-toader-legate-de-belina-finalizat-nu-a-incalcat-independenta-440609.html
  De ce nu-şi recunosc greşala şi ”analfabetismul în cunoaşterea legii” acei mari capi care sunt în funcţii decizionale şi preferă metoda denigrării unui profesionist?
  Doar aşa se pot manipula naivii sau sponsorizaţii să iasă în stradă la haos!

 11. Johannis i-a facut muci pe toti hotii si vardistii astia! Toti aveti grija hotilor si de a fura tara asta de ce se poate si de a anihila justitia pana la decimare completa

  • Ai progresat deja punand vardistii in aceeasi galeata cu hotii.:-)).Iar “decimarea” inseamna eliminarea a numai 10% ,deci nu poate fi “completa”.Asa ca…mai pune.

 12. Well, parcă-i aud pe Șuți și Moruzzi tăvălindu-se de râs pe ceea lume: un sas neghiob și găinar întrece în materie de lașitate și pupincurism tot ce-a putut zămisli vreodată Fanarul.

 13. Tariceanu uneori e de nota 10
  Nu vad o persoana mai nimerita sa fie presedinte decit el.

 14. O scrisoare devastatoare pentru “posedatul” presedinte( dupa eticheta pusa de Liviu Plesoianu). Dupa ce l-am auzit spunand pe acest POSEDAT referitor la “penali”, se poate spune ca si el este un PENAL ! Eu nu l-am votat si nu am incredere in acest presedinte-penal dupa ce l-am mai auzit declarand despre o sentinta judecatoreasca, DEFINITIVA si IREVOCABILA (care nu-i era favorabila), ca-l nemultumeste si ca nu este buna( REFERITOR la casa furata prin acte false si foloase ilegale de 600.000 euro !!!). Ce se poate spune mai mult despre asemenea presedinte-penal de tara care a facut un ATAC LA STATUL DE DREPT ???????????? Oare se mai stie ceva daca Johannis a A RETURNAT SUMA DE 600.000 EURO incasata in mod ilegal chirie ?

 15. Radu Tudor, ai prezentat in emisiune in weekend “decizia” curtii constitutionale, “negru ca alb”, ca sa te citez, cum ca Laura Kovesi trebuia (!!!) sa se prezinte in fata “comisiei” parlamentare de “anchetare” a alegerilor din 2009. In paralel, exista discutii cu privire la legiuirea obligativitatii prezentarii oricarui cetatean in fata unei comisii parlamentare.
  Asa ceva frizeaza un regim de trista amintire. Esti tu sigur ca daca pdl-ul lui basescu, boc, udrea, etc dadeau asa o lege, nu sareati in sus si luati foc de indignare??! Folositi o dubla masura infioratoare!

Leave a Reply