Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, că nu este de acord cu proiectul de lege care stabileşte ca românii din străinătate să justifice cu documente sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară, precizând că această atitudine i se pare vecină cu ”spiritul miliţienesc”.

“Nu văd justificarea. Sunt români care fac eforturi foarte mari. Milioane de români care au plecat în străinătate să lucreze, care îşi câştigă viaţa şi îşi obţin veniturile care au dreptul să şi le gestioneze cum doresc, să le trimită în ţară la familii, să le depună la banci, să îi investească. Nu ştiu de unde această atitudine, care mie mi se pare vecină cu spiritul miliţienesc care domnea odată în România, nu ştiu dacă nu este tot un fel de reverberaţie a modului de gândire pe care unii din cei care funcţionează astăzi în sistem şi în tot felul de zone la care nu ne aşteptam. Pe scurt, suntem împotriva, ca să fie clar”, a declarat Tăriceanu, la Parlament.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că proiectul care stabileşte ca românii din străinătate să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar că România nu ar trebui să se grăbească să o transpună.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care pe site-ul Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) apare încă din 31 ianuarie un proiect de lege prin care românii din diaspora vor fi obligaţi să justifice cu documente sumele trimise în ţară mai mari de 1.000 de euro, riscând confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei, scrie Mediafax.

 

6 COMMENTS

  1. Ba tariceanu,habar nu ai de legislatia europeana si te trezesti vorbind aiurea?! Aceasta directiva europeana se practica de cel putin 5 ani in tarile “civilizate”,cele care mai sponsorizeaza nemerniciile pe ascuns! Toata europa stie,numai voi o faceti pe nestiutorii! “Reati ai naibii de tembeli mincinosi! E bine ca mai sunt oameni intelepti care sa iti spuna,sa explice cum stau lucrurile in strainataturi pentru a conbate minciunile scaunarilor romani scoase pe gura in tara,in fata poporului! Nu esti bun nici sa cosesti iarba din camp,sau,sa cari un brat sau o furca de iarba la animalele din curte!

  2. Poi daca ei nu isi justifica averile facute din furaciuni in tara atunci au zis ca trebuie sa casune pe cei care recupereaza din furaciunile strainilor sau au muncit cum au putut. Normal ca le poarta de grija stapanilor care i-au pus in functii

  3. Despre abuzurile actuale ale jandarmeriei aspra surdomutilor care “striga” cand ne vorbeste, sau despre fugarii ghita, mazare, bica , udrea care au statut preferential fata de oamenii cinstiti cand se exprima?

  4. Nu stiu de ce dar, toata aceasta frasuneala cu declararea sumelor de peste 1.000 euro trimise în tara, au o alta tinta. Tinta este confiscarea banilor, amenzi, taxe si impozite.
    Statul in loc sa incurajeze intrarea banilor in tara in special a banilor celor peste 3 milioane de romani plecati sa puna osul la bataie pe meleaguri straine, astia de la Bucuresti calca in strachini.
    Nimeni nu scoate o vorba despre averile incomensurabile scoase din tarisoara asta, chestia asta nu se pune ?

Leave a Reply