Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a spus, vineri, la Congresul UDMR, ca libertatea individuala este desconsiderata si inca “mai bantuie fantomele regimului Basescu, pe langa cele ale comunismului”, transmite corespondentul Mediafax.

“Astazi, in Romania, asistam la un asalt asupra valorilor fundamentale ale institutiilor democratice. Libertatea individuala este, din nou, desconsiderata, vedem oameni care sunt banuiti ca ar cadea sub incidenta legii, dar libertatea lor pare, in ochii altora, sa nu valoreze prea mult. Prezumtia de nevinovatie a disparut, sunt socat cand unii procurori vorbesc cu nonsalanta de plan de arestari. Unde suntem? Este regretabil ca nu numai fantomele comunismului mai bantuie prin Romania, dar si fantomele regimului Basescu. Privesc cu regret cum unii reprezentanti tineri ai opozitiei preiau discursul populist si demagogic al lui Basescu, discursul iresponsabil, care vizeaza distrugerea institutiilor fundamentale¬, a spus Tariceanu.

22 COMMENTS

 1. Nu mă mai șochează NIMICpunct. Țara lui Papură VodĂpunct ____________https://youtu.be/Y0WJtgqbSIw

 2. Cand Ponta ii oferea lui Basescu procurorii cu nasul in suflet Bica , Kovesi , Olaru … – Tariceanu era pe Marte ????? De ce nu-i cere Tariceanu ministrului de paie Cazanciuc sa respecte Constitutia si sa-si asume raspunderea autoritatii ministrului asupra procurorilor care tin dosarele Chiorului la sertar ????

  • chiar, noi nu avem ministru al justitiei? asa cum e ea de zdreanta imputita, are totusi reguli si ierarhii.

 3. Bla, bla, bla! Vezi dacă pe timpul comunismului ai avut funcţii înalte şi nu ai avut contact cu zona mijlocie şi cea submijlocie! Habar nu ai şi nici nu taci dreacu din gură! Înainte de *89 instituţiile erau instituţii respectabile faţă de ceea ce aţi făcut voi perindaţii la guvernare de 25 de ani de zile, era omul sfinţeşte locul, profesioniştii încă mai aveau prioritate! De 25 de ani de zile locul este ocupat de diplomele la hectar! Ce şi cîte valori mai avem de 25 de ani de zile, dacă profesioniştii au fost fugăriţi de voi în străinătate că aţi introdus în complicitate cu ceilalţi materia obligatorie:NEDEMNITATEA şi DEZONOAREA, ANIHILÎND RESPECTUL RECIPROC! Despre ce libertate individuală vorbeşti tu, dacă suntem urmăriţi pas cu pas şi controlaţi din toate punctele de vedere??? Nu voi aţi acceptat chiar tacit aceste legi prin care toţi românii suntem infractori? Voi aţi făcut şi votat legile şi tot voi vă plîngeţi că este plan pentru arestări? Măi al dreacu! Cînd aţi furat, minţit, manipulat, ai/aţi vîndut părţi din ţară pentru care avocatul/actualul ministru de externe s-a chinuit să facă actele legale! Culmea, mai vreţi şi pensii speciale! Tot voi sunteţi cei care aţi introdus ura între cetăţenii acestei ţări prin manipulare şi incultură!!! Oare nu ţi-e silă de tine şi cu tine??? Pe mine nu mă deranjează că încă mai bîntuie fantomele lui Ceauşescu şi a lui băsescu, oricum sunt fumate şi ne-am obişnuit cu ele. Mai mult mă deranjează: F_A_N_T_O_M_A____P_R_O_S_T_I_E_I____H_R_Ă_N_I_T_Ă___Ş_I___M_E_N_Ţ_I_N_U_T_Ă____D_I_N____P_L_I_N____T_O_T___D_E____V_O_I___P_O_L_I_T_I_C_I_E_N_I_I !!!
  ŞI TOT VĂ PLÎNGEŢI CĂ NU PUTEŢI SAU CĂ SUNTEŢI ÎMPEDICAŢI DE CEILALŢI!
  DAR VREŢI PENSII SPECIALE !!!
  MAI MULT MUNCESC BOSCHETARII ŞI CEI DE LA LG.416 FAŢĂ DE VOI!

 4. Si noi,ce vina avem,de trebuie sa va suportam lamentarile???? Vorbe,vorbe,vorbe …..in rest noi trudim pentru voi! Suntenti ca niste milogi,care spuneti o poveste,atunci cand cereti voturi! Apoi huzuriti in coabitare cu calaii.Hai,pa!

 5. Ca veni vorba de socat … Cati dintre politicienii care au facut pelerinaj la congresul UDMR au luat atitudine impotriva mesajului vicepremieruui Ungariei care, mai direct, mai indirect numai nu a spus maghiarilor sa ia Transilvania daca asa poftesc si ca Ungaria ii sustine in orice intreprind.. Evident, nici unul ca nu vo sa-i supere pe maghiari ….

 6. Dupa ce s-a aliat cu Ponta mi se pare un om de nimic, inainte aveamrespect pentru eu.
  Acuma ce vrea, toata lumea sa stea linistita si sa isi faca ei treburile murdare fara sa ii deranjeze nimeni?

  Este adevarat ca arestarile sunt pe motive politice, dar asta nu inseamna ca acei oameni au furat. Ei merita din plin fiecare clipa petrecuta in puscari, nu ma indoiesc de asta.

  • Mai Ionut mai, cum adica dupa ce s-a aliat cu Ponta?
   Ponta si Tariceanu au fost brat la brat, la propriu, in campaniile electorale din 2012, mai baiatule, in cadrul USL.
   Tariceanu e cel care si-a pastrat directia incepand cu 2012, e singurul liberal fair-play din Romania.Din nefericire Quintus a batut palma cu PD-ul si d-aia Tariceanu a ramas singurul liberal pe care-l cred ca e liberal.
   Singurul de la care ma astept sa poata corecta abuzurile e Tariceanu, pentru ca el a fost garantul implementarii noilor legi generate de o lesbiana batrana.
   Treburi murdare faci tu la baie sau impreuna cu guru-ul.
   Nu mai vorbi de “puscari” dai idei.

 7. Unde suntem ? In regimul “stalinist ” construit cu migala de basescu timp de 10 ani. Vor mai trebui inca 10 sa se demanteleze acest sistem.

 8. Plan de arestari??Codruta are un plan cincinal pe care vrea sa-l faca in 2 ani jumate///Ar fi invidios Ceausescu!!!!Cand se trezeste min.Justitiei, ca e ca frumoasa din padurea adormita.Cine se incumeta sa-l sarute ca sa-l readuca la viata?????Poate il aresteaza si pe el Kovesi ca asta e in stare, e in stare sa se aresteze si pe ea, din cauza vitezei, pe asta nu o opreste nimeni???Pune pe toata lumea la punct i s-a urcat rau de tot la cap, Imi pare bine ca sfideaza Parlamentul, poate se trezesc si amortitii aia.Mi-a placut intrebarea lui R.Savaliuc adresata lui Ponta, pacat ca nu a insistat sa primeasca un raspuns si l-a lasat sa o dea cotita, de prea multe ori, voi jurnalistii aveti mult prea mult bun simt!!!!

 9. Ai uitat de Chevron, i. Serpilor, platoul continental fotomodel de kih ce esti. Ai uitat ca pe vreme ta nepotismul era in floare. Mars cu “pensie speciala” din partea ANP.

 10. Si noi suntem socati! Atatia corupti in guvern??? Cine conduce tara asta, unde suntem???Domnule Tariceanu, chiar sunteti socat? De mirare…..

Leave a Reply