Comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina:

Ministerul Apărării al Ucrainei avertizează că, începând cu ora 00:00, 21 iulie 2023, toate navele care se îndreaptă, prin apele Mării Negre, în direcția porturilor maritime ale Federației Ruse și porturile maritime ucrainene situate pe teritoriul Ucrainei care este ocupat temporar de Rusia, pot fi considerate de către Ucraina ca transportând mărfuri militare asociate cu toate riscurile de război.

În plus, navigația în zonele din partea de nord-est a Mării Negre și strâmtoarea Kerci-Yenikal a Ucrainei este interzisă ca periculoasă, începând cu ora 05:00 pe 20 iulie 2023.

Informații relevante de navigație pentru navigatori au fost deja publicate.

Federația Rusă a încălcat din nou cu brutalitate dreptul universal la liberă navigație pentru întreaga lume și subminează în mod deliberat securitatea alimentară, condamnând milioane de oameni la înfometare.

Prin amenințarea deschisă a navelor civile care transportă alimente din porturile ucrainene, lansarea de atacuri cu rachete și atacuri cu drone asupra infrastructurii civile din orașe pașnice, creând în mod deliberat o amenințare militară pe rutele comerciale, Kremlinul a transformat Marea Neagră într-o zonă de pericol, în primul rând pentru navele rusești și navele care se îndreaptă în apele Mării Negre. Responsabilitatea pentru toate riscurile revine în întregime conducerii ruse.

Soarta crucișătorului „Moscova” demonstrează că Forțele de Apărare ale Ucrainei au mijloacele necesare pentru a respinge agresiunea rusă pe mare.

#MareaNeagra
#Ucraina
#Rusia

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că a continuat cu ceea ce numeşte “lovituri de represalii” împotriva Ucrainei şi a lovit ţinte în porturile Odesa şi Mikolaiv (Nikolaev) de la Marea Neagră, în a treia noaptea de atacuri consecutive, la câteva zile după ce Moscova a renunţat la un acord menit să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina, potrivit Reuters şi AFP.

Imagine

Moscova a promis să se răzbune pentru un atac pe care îl atribuie Ucrainei, comis luni, cu drone marine, şi care a avariat podul peste strâmtoarea Kerci, ce leagă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) de sudul Rusiei.

De atunci, Rusia a efectuat bombardamente nocturne asupra instalaţiilor portuare ucrainene şi a depozitelor de carburanţi şi cereale.

Imagine

Ministerul rus al Apărării a declarat joi dimineaţă că “a continuat să efectueze lovituri de represalii cu arme navale şi aeriene de înaltă precizie asupra atelierelor şi a depozitelor de stocare a ambarcaţiunilor fără echipaj uman în zona Odesei şi Cernomorsk”.

“În zona oraşului Mikolaiv au fost distruse instalaţii ale infrastructurii de stocare a combustibilului şi depozite de muniţii ale armatei ucrainene”, susţine instituţia de apărare rusă.

Vitali Kim, guvernatorul regiunii Mikolaiv, a declarat joi că 19 persoane au fost rănite în capitala cu acelaşi nume a regiunii şi că mai multe clădiri rezidenţiale au fost avariate.

Imagine
Un bloc de locuinţe cu trei niveluri a rămas fără ultimul etaj, iar un şir de imobile din apropiere au fost carbonizate şi devastate de flăcări.

La Odesa, un agent de securitate a fost ucis, iar alte cel puţin opt persoane au fost rănite, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper.

Imagine

Leave a Reply