Home Articole Terorismul, risc de extindere in Europa

Terorismul, risc de extindere in Europa

1961
8

isis

Regele Arabiei Saudite, Abdullah, a avertizat că terorismul riscă să se extindă în Europa şi Statele Unite dacă nu este combătut la nivel internaţional, anunţă agenţia oficială Saudi Press Agency, relatează cotidianul Jerusalem Post, în ediţia online.

Într-un discurs susţinut în oraşul său natal, Jeddah, în prezenţa ambasadorilor acreditaţi la Ryad, regele Arabiei Saudite le-a cerut diplomaţilor să transmită guvernelor naţionale un mesaj cu privire la pericolul reprezentat de terorism. “Terorismul trebuie combătut cu forţă, raţiune, în cel mai scurt timp”, a atras atenţia suveranul saudit.

Liderii lumii ar trebui să răspundă în cel mai scurt timp pericolului reprezentat de terorism, înainte ca acesta să se extindă dincolo de graniţele Orientului Mijlociu, a avertizat regele Abdallah. “Teroriştii nu dau dovadă de umanitate”, a atras atenţia regele saudit.

Regele Arabiei Saudite a condamnat, în discursul său, asasinatele în masă şi decapitările care au loc “zi şi noapte” în Orientul Mijlociu, încălcând “învăţăturile lui Allah”.

Suveranul saudit a atras atenţia că atrocităţile nu se vor opri aici, cu terorişti care vor comite atentate sinucigaşe. “Sunt convins că vor ajunge în Europa într-o lună”, a afirmat regele Abdallah. El a adăugat că Statele Unite vor fi, de asemenea, vizate, la o lună după Europa.

Organizatia terorista ISIS, ce actioneaza in nordul Irakului si Siria, a ucis cateva sute de oameni in ultimele luni si a decapitat doi ostateci americani capturati in Siria. ISIS este continuatorul al Qaeda prin promovarea unor asasinate in masa si interpretarea unor percepte islamice wahhabite legate de uciderea adversarilor Islamului.

 

8 COMMENTS

  1. Ce-mi plac mie vrajelile astea cu terorismul.Nu exista mafie, terorism,infractiuni la scara larga, fara ajutorul sau cu complicitatea Statului!

  2. Radu, oare nu se găseşte nimeni să facă o plîngere penală, ori să se sesizeze din oficiu,,practicanţii legislaţiei române”, privind denigrarea ţării prin orice metodă, privind blocarea performanţei româniei de aceşti indivizi: Vasile Blaga și Klaus Iohannis plus Boagiu??? Văd că nu au limite la denigrare, la aruncarea cu noroi peste tot, e prea mult!!!,, de fapt, ăştia sunt votaţii cu turismul în suflet”, dacă erau votaţi legal şi răspundeau în faţa legii, nici nu le mai auzeam suflarea, mojicii de 2 bani găuriţi…

  3. SE MAI PREGATESTE CEVA ACTIUNE CONTRA TERORISMULUI CUM SE ZICE ACUM,TREBUIE PREGATITA LUMEA PSIHOLOGIC. A TAIAT CAPUL UNUIA PRIN LIBERIA SI S-A EXTINS ALARMA PANA IN EUROPA. ASTA E VRAJEALA CA LA CARTE LA FEL CA IN CAZUL RUSIEI. TOATA LUMEA STA SI SE UITA CUM ANEXEAZA CRIMEEA , CUM BAGA ARMA IN UCRAINA SI NU FACE NIMENI NIMIC DAR DIN GURA NU-I INTRECE NIMENI. E NASOL, DOMNE NU E BINE, DE ASTEA BAGA TOTI DAR CAND SA FACA CEVA NU MAI MERGE.

  4. Intotdeauna am vorbit despre seriozitate,luari de pozitie serioase si ferme , ..Poate in scurt timp vor ajunge la puncte comune !

  5. Radu, întîi trebuie definit terorismul şi denumirea de terorist. Cîndva, am scris despre aceste două nuanţe, primordial, ar fi mult mai bine să fie asociat cu realitatea de pe teren, naţiune şi ţară, bogaţi şi săraci, impunerea unor regului împotriva statului de drept, împotriva Constituţiei statului respectiv, dar şi împotriva dreptului de proprietate, drepturilor omului, că de la aceste puncte se răscoală omul şi este considerat terorist, da, pentru că omul îşi apără drepturile, îşi apără ţara, pămîntul unde s-au născut, trăiesc. Pe cînd cei-cotropitorii, impunătorii, restricţionatorii, vo cu totul altceva şi se ajunge la război cu implicarea altor ,,demenţi, habotnici, rău-voitori” precum cei din alianţa NATO. Cam aşa se întîmplă în toate ţările unde a fost şi este război.

Leave a Reply