Poliţia catalană a confirmat pe Twitter că persoana “doborâtă” la Subirats, la vest de Barcelona, este Younes Abouyaaqoub, căutat pentru atentatul de săptămâna trecută, de la Barcelona, relatează El Pais.

Potrivit unor surse din forţele de ordine, teroristul a fost ucis, însă autorităţile au anunţat oficial numai că bărbatul a fost împuşcat şi că pare să fi purtat o centură falsă de explozibili.

După ce suspectul a căzut la pământ, echipe de genişti au început operaţiunile de scoatere a presupusei sale centuri de expozibili, folosind un robot.

Nu este clar dacă centura este reală sau falsă, aşa cum au fost cele are atacatorilor de la Cambrils.

Poliţia a cerut populaţiei să evite zona Subirats până la încheiarea operaţiunii în curs.

Spania a cerut tuturor forţelor de ordine din Europa să îl caute pe tânărul care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona.

Potrivit anchetatorilor, după ce a intrat în mulţime pe bulevardul la Rambla, omorând 13 oameni, presupusul terrorist a fugit pe jos. După aceea el a vrut să fure o maşină care parca, înjunghiindu-l şi omorându-l pe şofer.

Apoi, marocanul de 22 de ani a încercat să scape cu maşina furată şi a forţat un punct de control al poliţiei.

Vehiculul a fost găsit abandonat, după câteva ore, cu trupul proprietarului în el, scrie news.ro.


Imamul Abdelbaki Es Satty, suspectat că ar fi putut fi liderul celulei teroriste care a organizat atacurile de la Barcelona şi din staţiunea vecină Cambrils, a murit în explozia unei case din localitatea Alcanar, a anunţat luni seară şeful poliţiei catalane, citate de AFP.

“Resturile imamului erau acolo”, a declarat în cursul unei conferinţe de presă la Barcelona maiorul Josep Lluis Trapero, referindu-se la casa în care grupul a pregătit atacurile, distrusă de o deflagraţie de proporţii miercuri seară la 200 de kilometri de Barcelona, cu 24 de ore înainte de atentatele care au făcut 15 morţi.

Leave a Reply