Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit la ”Punctul de Întâlnire” de noua lege a pensiilor, aflată acum în lucru la ministerul pe care îl conduce.

 ”Am constituit echipele de la Casele de Pensii. După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliției, vom putea trimite textul final Parlamentului, undeva în luna octombrie. Nu știm exact dacă se va întâmpla ca la legea salarizării, dacă o vom avea în decembrie, dar nu pot să dau un termen foarte exact, pentru că nu mai depinde de ministerul nostru. Să nu uităm că sunt peste 5 milioane de pensionari în plată la ora actuală, cărora va trebui să li se calculeze pensia, presupune și o reorganizare a Caselor de Pensii din fiecare județ” a explicat Lia Olguța Vasilescu.
Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în 2020

Totodată, Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre cazurile aberante, în care o persoană poate să cumuleze mai multe tipuri de pensii și au și un alt venit, ca salariat.

Ministrul Muncii a declarat și că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, explicând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

https://www.antena3.ro/actualitate/lia-olguta-vasilescu-detalii-despre-pensiile-romanilor-punctul-de-pensie-va-ajunge-la-1-775-de-lei-429545.html

 

10 COMMENTS

  1. Iar desene,iar planse ? In tara asta se vorbeste 24/7 doar de mariri de pensii si salarii,de ce alte bonusuri sa se mai dea,vouchere,tichete de orice,zile libere fara numar,minivacante intre doua sarbatori legale sa nu se streseze cu drumurile angajatul la Stat samd Despre munca,investitii …nimic.Ne laudam cu acea crestere economica rezultata din consum pt ca daca tot arunca Statul in tine cu bani(imprumutati,ATENTIE !!!) ce naiba sa faci cu ei…II CHELTUIESTI !!! In afaceri e complicat,e cu batai de cap,ai concurenta,ai taxe si impozite de platit de-ti vine acru,concediul nu prea iti cade bine cand vezi ca totul merge prost,e situatia inversa decat a bagatorului de seama de la Stat….O fi greu sa “gandesti” un astfel de “mecanism social” ? Bataie de joc ca acum n-a cunoscut tara asta niciodata.

    • In pricipiu aveti dreptate insa ca-n Romania nu se munceste nu este adevarat indiferent ca-i stat sau privat. Problema e ca unii se streseaza muncind, altii se bat de musca pe bani multi, mai si incurca lucrurile si-n principal rodul muncii se vede mai putin. M-am cam saturat de “piramida” aia vreau ceva concret sau nu mai bine mai putina vorba pe “sticla” si mai multa concretete. Cu certitudine sarcina Olgutei nu-i usoara. Si-a cam batut Dragnea joc de ea.

  2. Nu stiu ce “toate detaliile” dar a mai fost invitata Olguta sa vorbeasca despre cresteri de pensii si piramida asta a-ti mai desenat-o o data inainte de vacanta ! Iar promisiuni despre cat de bine va fi in 2020.

    Sa dea draft-ul legii la presa si sa intre in dezbatere publica ! Atunci vom avea “toate detaliile” !

  3. Domnule Radu Tudor, in emisiunea din 22.08.2017, ministrul muncii a continuat sa minta si sa prezinte date inexacte, manipulatoare, aducand jigniri si etichetari denigratorii pentru militarii romani in activitate, rezerva si retragere, motiv pentru care, in baza legii audiovizualului, simtindu-ma lezat solicit un drept la replica. Cu aleasa consideratie, Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN- presedintele Federatiei Militarilor din Romania . Telefon contact: 0744.649.707

      • Impreuna cu ministra ati sacrificat un million si ceva de fosti agricultori,bunicii si parintii vostri,care au muncit toata viata,ba si vau crescut si nu au vina ca statul ia lipsit de posibilitaea sa cotizeze.Cum pot supravetui acesti oameni cu 520,sau640 roni. Genocid. In 2 secunde ati hotarat soarta celor ce v-au crescut.Tribunalul international at trebui sa va judece.Ideia de a scapa de acesti oameni a initiat-o si Basescu dar n-a reusit.Se vede ca voi veti reusi.Casa nationala de pensii is I bate joc de acesti oameni si voi o ajutati.

Leave a Reply