Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și care prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

https://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-lista-neagra-in-premiera-nationala-460507.html

Intrebat de reporterii Antena 3, Gigi Becali a declarat : „E clar că doamna Macovei a dat aceste nume. Eu știu că un domn judecător de la ÎCCJ, îl cheamă Gheorghe Florea, care m-a achitat în completul de trei judecători, acum este avocat, și-a dat demisia și s-a pensionat. L-a întrebat avocatul meu: „de ce v-ați pensionat, când puteați să mai stați” și i-a spus: „domne, nu mai puteam să stau într-o justiție comandată, o să vedeți că Gheorghe Becali va fi condamnat în toate trei dosarele”. „Păi cum așa?” „Pentru că așa trebuie”. (…) Asta știu sigur. Contactați-l și vedeți ce vă poate spune domnia sa. I-a spus-o avocatului meu clar. A spus că de afară, e ordin din afară să fiu condamnat în toate trei dosarele”.

Analistul Bogdan Chirieac a comentat si el :

”Este surprinzătoare. Acest tip de listă se face în spatele ușilor închise, din nefericire, în dictaturi, în democrațiile slabe, în colonii, dar nu mă așteptam ca lista să fie publică, într-un document oficial. Încalcă toate principiile de drept și valorile UE. Toți cei menționați în listă sunt, într-un fel sau altul, adversari ai președintelui de atunci al României, Traian Băsescu. Probabil că lista a fost făcută la București, a fost trimisă la Bruxelles, care și-a asumat-o și a trimis-o înapoi la București. Înspăimântător este și că primul ministru de atunci, ales de popor, dl Victor Ponta, aflat în coaliție cu PNL-ul condus de dl Crin Antonescu, probabil că nu a fost informat în legătură cu documentul acesta”.

”Nu vreau să acuz pe nimeni, aici trebuie să fie o investigația în tot sensul profund al cuvântului, deci și Parlament, și Parchet și toți cei care au ceva de spus în această țară.”

”Cum se face că toți cei aflați pe listă, unii într-o situație strigătoare la cer, care chiar n-au săvârșit faptele, toți au fost condamnați. Cine i-a condamnat? Cum s-a întâmplat că toți cei de pe listă au suferit condamnări? Cine sunt judecătorii care i-au condamnat? Dacă este judecător și nu sunt probe, el trebuie să ia decizia în consecință. Niciun document politic cum este acesta, chiar de poliție politică este acest document, nu trebuie să influențeze un judecător. Doar legea și probele trebuie să-l influențeze.”

”Trebuie văzut cine, cum, pe ce situație a emis documentul de la CE și de ce lucrul acesta s-a aplicat strict României. Să nu ne ascundem după deget, niciun alt stat al UE nu a primit o listă neagră”.

 

8 COMMENTS

 1. Becali a fost condamnat pentru ca avea dosare grele, infractiuni de necontestat. Acum orice frustrat care iese din sistem vrea sa lase in urma o dara de decredibilitate asupra institutiei in cauza, sa apara el ca erou pozitiv institutia parasita fiind trecuta ca purtatoare de interese meschine vezi doamne dosare fabricate, “sentinte cu premeditare” samd Becali era prea mic ca sa “beneficieze” de un astfel de tratament. Aici erau vizati oamenii grei, influenti, pericole reale pt puterea politica la acel moment. Becali incomod ? Ma face sa rad.

 2. Toti sunt infractori dovediti. Sa furi 60 de mil de euro si sa nu returnezi banii, inseamna ca esti adversar a lui Basescu ??

  • Dacă la Voiculescu faci referire, află că, evaluat la aproximativ 60 milioane euro este Castelul Peleș. Tare m-aș bucura ca Voiculescu să dea statul român în judecată la CEDO și să ceară despăgubiri pentru anii de pușcărie făcuți 100 milioane de euro, să ajungi să plătești și tu abuzul la care a fost supus!

   • Care abuz? Abuz este cand esti surdomut dar esti amendat cu 2000 lei ca ai strigat! Cand are loc un proces și un complet de judecători te gasesc vinovat nu mai este abuz.

 3. Oare de ce mita e mentinuta la vama nadlac:
  1. E ordin de la statul paralel,de la sri sau marii capi mincinosi?!
  2. Face parte din ritualul zilnic soferiesc “adresa na,colecteaza si da mai departe”?
  3. Sa ne autopremiem pe motiv: trecem vama,sa nu va controleze de-a fir’a par,in cazul nostru, turistii sau calatorii romani in strainatate,desi la vama se controleaza doar actele de identitate si tot 3 ore am stat din cauza numarului mare de autocare adunate in vama,a unuia care a dat declaratii la vama/posibil sa nu fi avut voie sa plece din tara,si nu din cauza zapezii!
  4. Faci ce faci,afaceri cu nemturia”flixbus” si tot umilit esti:frig in autocar,o palma de geam inghetat bocna,nu muzica pe fundal in mers,doar parti de film cand au chef!
  5. Opriri aproape doar la popasuri unde trebuia sa consumi si plata obligatoriu la wc!
  Ce bine e sa pleci din romanica cu firma nemturiasca,soferi colori si vocabular getbeget multicolori,conditii umilitoare si pret la standard european! Dar e bine ca nu mai aud din zori pana-n zori “clampaii” politici si numitii politic in functii,pe micile ecrane!
  Bafta,sanatate si rezistenta voua “grupul din A3”!

 4. “Este surprinzătoare. Acest tip de listă se face în spatele ușilor închise, din nefericire, în dictaturi, în democrațiile slabe, în colonii, dar nu mă așteptam ca lista să fie publică, într-un document oficial. Încalcă toate principiile de drept și valorile UE.”
  Chirieac a spus tot in aceasta fraza.
  De ani de zile Dl. I Serbanescu spune suntem o colonie.
  Mircea Badea spune de colonie de cateva zile (emisiuni)
  Multi dintre noi am spus la fel, demult, acelasi lucru.
  Intr-o colonie dictatura e la ea acasa. Democratia slaba absolut normal fiindca tara e colonie.
  Cine ne-a adus in starea asta? Toti au contribuit, unii mai mult altii mai putin.
  Au fost lasi si doar interesati sa ramana la putere, sau sa castige puterea prin orice mijloace.
  Si au fost trasi de sfori ca niste marionete de 2 bani. Dar le-a si placut rolul asta de marionete.
  Cand ai astfel de politicieni slabi -marionete, e chiar simplu sa transformi o tara intr-o colonie.
  Putea Macovei sa urle cat vrea, dar daca aveam barbati politici adevarati, se duceau la Bruxelles LEI, nu soricei si in pozitia ghiocel. Dar NU AVEAM/NU AVEM!.
  Totul pleaca de la calitatea politicienilor la varf -calitatea e jalnica, sa nu spun altfel….. cum ar merita de fapt!.
  Orban in Ungaria se bate cu toti! Nu il calca nimeni pe coada. Oricum el si altii ca el nu sunt marionetele nimanui. Bruxelles il critica dur, ameninta, se cearta cu el, ei si? Nu cedeaza 1 cm! in ceea ce considera important pentru tara si popor.
  Deci vorbim despre calitatea politicianului: CALITATE! El nu are opozanti care macane la Bruxelles? desigur are! insa are “gura” mai mare ca astia si isi vede de treaba mai departe asa cum s-a angajat. De aia si are sustinere mare a majoritatii ungurilor.
  Noi de ce am avut ghinionul cu astfel de politicieni de o factura atat de slaba? Plini de ifose si aere , mistocari, combinatori, lasi mai mereu, nepregatiti in nimic -unii! buni de gura, bla, bla si minciuni, etc, etc…..Vorba multora pacat de tara asta cu astfel de specimene!.
  Lucrurile nu se vor indrepta mult timp, nu ai cum cu astia de pe scena politica, e in ADN-ul lor, “capul plecat sabia nu il taie” = MARIONETE!!!!!!!

Leave a Reply