Premierul Florin Cîțu, vicepreședintele PNL, și-a anunțat duminică candidatura la șefia partdiului, confirmând astfel sursele citate de Antena 3.

”Am decis sa ma inscriu in competitia pentru presedintia PNL.

Le multumesc celor care ma sustin si fac parte din echipa mea”, a spus, duminică, Florin Cîțu, fiind susținut cu aplauze.

”Vreau ca PNL să rămănă opt ani la guvernare

Va spun ca voi câștiga, nu exista alta varianta. Impreuna castigam toate alegerile din 2024, impreuna facem Romania liberală.

V-am obisnuit cu mai putine vorbe si mai mutle fapte”, a continuat Cîțu.

Anterior, Antena 3 a anunțat, pe surse, că premierul va candida la șefia PNL.

Un număr de 15 filiale din țară ale PNL îl susțin pe premier în lupta pentru șefia partidului.

Nu este ascuns faptul că în prezent este o stare de tensiune în partid.

De asemenea, în afară de candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului, se mai vorbește și de candidatura lui Dan Motreanu.

Cel mai probabil, congresului PNL va fi orgnizat pe 25 septembrie.

De la ora 11.00 se întâlnesc liberalii pentru a aproba calendarul alegerilor interne.

Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL. Jocurile pe care le fac baronii şi scenariile posibile

În tot acest timp în care Executivul ar trebui să se ocupe de planul prin care să le luăm banii europenilor, liderii PNL se bat pe puterea din partid. Antena 3 a aflat, în exclusivitate, care sunt scenariile pe care le iau în calcul liderii din partid, greii, cei care fac jocurile până la urmă.

În timp ce liderul PNL spune că este cel mai bun candidat al partidului și al țării, Emil Boc şi-a declarat susţinerea pentru premier la șefia partidului.

Cine îl susţine pe Orban

Un număr de 18 organizaţii şi-au exprimat public susţinerea pentru Ludovic Orban. Printre ele: Bucureşti, Hunedoara, Caraș-Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sector 1, Sector 2, sector 4, Sector 6.

La cele 18 filiale se mai adaugă filiale cu şefi interimari, unde lucrurile se pot schimba. Printre ele: Dâmboviţa, Slobozia, Ialomiţa sau Brăila.

Deşi Orban stă bine pe hârtie, sunt foarte mulţi lideri puternici care îl contestă. Primul este Emil Boc, cel care i-a anunţat indirect candidatura lui Cîțu.

Cine îl susţine pe Cîţu

Sunt în total alte 11 organizaţii care se poziţionează împotriva lui Orban: Cluj, Bihor, Sibiu, Sălaj, Arad, Alba, Suceava, Giurgiu, Gorj, Timiș și Constanța, acestea îi sunt favorabile lui Cîţu.

Important este şi semnalul preşedintelui Klaus Iohannis. Pare că el îl susţine pe Cîțu, apare alături de el în acţiuni, pe de altă parte, pe Orban nu l-a mai chemat la şedinţe la Palatul Cotroceni.

PS : Toti oamenii presedintelui Iohannis din PNL il sustin pe Florin Citu la sefia partidului si au fost in prima linie la evenimentul lansarii – Rares Bogdan, Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Nicolae Ciuca, Lucian Bode, Robert Sighiartau, Cristian Busoi, Hubert Thuma, Vergil Chitac, Emil Boc si altii

1 COMMENT

  1. Off-topic:

    Observ ca in continuare la televizor se poarta discutii despre ce li se poate intampla celor care s-au vaccinat, care sunt sansele ca ei sa se imbolnaveasca si sa transmita virusul etc.

    D-le, discutia/iile trebuie sa fie despre ce li se poate intampla celor care nu s-au vaccinat, d-le! Cat de usor se pot contamina cei care nu s-au vaccinat si cat de usor sau greu pot sucomba, pe langa rata de transmisibilitate si restul de povesti. Repet, discutiile ar trebui sa fie in legatura cu ce li se poate intampla celor care nu s-au vaccinat!

    PS. Dar… traim in Romania! Asta e…

Leave a Reply