Monday, December 23, 2024
-0.7 C
Bucharest

„Totul a început cu o durere de cap.” Cum s-a schimbat viața unui tânăr

„Totul a început cu o durere foarte mare de cap. Mergeam la sală, iar un prieten mi-a spus că ar putea fi vorba de o durere provocată de o mișcare greșită la aparate. Durerea de cap era insuportabilă, până la nivelul la care nu mai puteam funcționa normal. Trei zile nu am fost în stare să merg la muncă. Luam antiinflamatoare, însă fără vreun efect. Pe lângă durerea de cap, aveam amețeli.” Așa își începe povestea Ștefan, un bărbat în vârstă de 33 de ani, care, la momentul apariției manifestărilor clinice, locuia în Marea Britanie. Medicii i-au recomandat să ia în continuare antiinflamatoare, neconsiderând necesară efectuarea unor investigații imagistice. Durerea a dispărut după câteva zile, iar aproape două luni bărbatul s-a simțit bine. Lucrurile aveau să se complice, însă, ulterior.

„Timp de câteva secunde, rămâneam blocat, nu mai auzeam ce mi se spune, nu răspundeam, mă uitam prin persoana din fața mea fără să o văd, nu știam ce se întâmplă, ca și cum acele momente nu ar fi existat pentru mine. Au început să se repete la câteva zile. Am ajuns la medic abia după ce un astfel de episod s-a întâmplat la volan. Din fericire, nu am provocat vreun accident, însă a devenit clar o problemă reală”, povestește bărbatul.

Ștefan suferea și de diabet, iar prima suspiciune a medicilor britanici a fost că manifestările lui ar fi legate de această boală. Prin urmare, bărbatul a luat legătura cu medicul diabetolog care l-a diagnosticat în România, acesta spunându-i că este posibil să fie vorba despre epilepsie. Pacientul nu a mai stat pe gânduri și s-a întors în țară, unde a început o serie de investigații. După mai multe analize și consulturi de neurologie și neurochirurgie, Ștefan a primit diagnosticul, care l-a făcut să vadă altfel viața: tumoră cerebrală temporală dreaptă profundă (cavernom). Singurul tratament posibil: operația pe creier.

„Aveam 33 de ani, o soție însărcinată și credeam că mai am zile, poate luni, de trăit. Mi se schimbase viața, nu mai vedeam viitorul, nu mai credeam că există unul”, își amintește pacientul. La recomandarea medicului neurolog, a ajuns la Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, care nu doar că i-a confirmat diagnosticul, dar i-a și redat încrederea că totul va fi bine. Așa a și fost. Intervenția a decurs fără probleme, finalizându-se cu succes. P

„M-am trezit la câteva ore după operație și până și Dr. Grămescu a fost uimit că nu aveam nicio problemă, niciun deficit temporar. Pe moment nu realizezi, de abia când revii la viața normală îți dai seama ce s-a întâmplat, conștientizezi că ai avut o operație pe creier și continui să fii un om normal. O lună mai târziu, am putut să îmi reiau complet activitatea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Lecția pe care am învățat-o este că mulți oameni aleargă să devină cineva, să facă ceva, să aibă bani – și eu am fost unul dintre ei. Relațiile, prietenii, familia sunt însă mai importante decât orice. Am început să pun mai mult preț pe familie, pe prieteni, pe părinți”, mărturisește bărbatul.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale au acces la tehnologii moderne de diagnostic și tratament. Dacă există indicație pentru intervenție chirurgicală, se optează, ori de câte ori este posibil, pentru abord cât mai puțin invaziv. Secția de Neurochirurgie este dotată cu microscoape operatorii de ultimă generație Zeiss Kinevo 900 și cu sisteme avansate de neuronavigație Medtronic. În acest fel, operațiile se desfășoară în condiții de maximă siguranță, cu precizie sporită și cu multiple avantaje pentru pacient: risc redus de sechele neurologice, recuperare rapidă, spitalizare de scurtă durată.

Hot this week

Pădurile României, salvate şi regenerate cu fonduri europene

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a atras în...

Biden îi dă lui Trump o economie americană pe creştere

Economia americană a înregistrat o creştere solidă în perioada...

Marina SUA îl medaliază pe TOP GUN Tom Cruise

Marina SUA i-a acordat actorului Tom Cruise cea mai...

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare în 4 ani

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare începând din 2020...

Topics

Pădurile României, salvate şi regenerate cu fonduri europene

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a atras în...

Biden îi dă lui Trump o economie americană pe creştere

Economia americană a înregistrat o creştere solidă în perioada...

Marina SUA îl medaliază pe TOP GUN Tom Cruise

Marina SUA i-a acordat actorului Tom Cruise cea mai...

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare în 4 ani

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare începând din 2020...

Putin, ursul bipolar. Zice că nu are condiţii să oprească războiul, apoi enumeră condiţii

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi, la conferinţa...

Cum recunoști o urgență cardiovasculară și ce trebuie să faci

Cum recunoști o urgență cardiovasculară și ce trebuie să...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img