Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va merge astăzi la Suceava, unde noua conducere a spitalului județean a demisionat. Paul Oprea, noul secretar de stat din minister, venit din sistemul medical militar, va rămâne acolo să gestioneze situația.

Generalul (r) Paul Oprea este un chirurg reputat al Armatei Romane, fost sef al Sectiei Chirurgie 1 din Spitalul Militar Central, sef al Directiei Medicale a MApN si al Institutului Medico-Militar. Are o vasta experienta medicala, inclusiv in teatre de operatiii si misiuni ONU in Africa.

Generalul doctor Paul Oprea a fost numit secretar de stat la Ministerul Sanatatii in contextul unei cooperarii mai stranse MS-MApN in contextul starii de urgenta si a dezvoltarii unor capabilitati militare menite sa suplineasca nevoile sistemului medical civil, asaltat de numar de persoane infectate.

Pana in prezent, Suceava reprezinta cel mai grav focar de infectie coronavirus din Romania, cu mii de pacienti si 31 persoane decedate.

 

 

 

6 COMMENTS

  1. Ar fi mai bine dacă ar fi băgați în “carantină” toți cei dela așazisa”putere” legitimă și instaurarea unei conduceri militare!
    Când se vor forma adevărate partide politice și nu clanuri mafiote,atunci să se facă alegeri libere și legitime !

  2. D nule Tudor, va rog, sprijiniti cadrele medicale…
    Am aflat ca personalul medical e agresat, inclusiv de vecinii de bloc, pt.ca trateaza pacienti cu coronavirus…Sunt soldatii nostri in alb…poate media ii poate sprijini…macar moral..

  3. Nu le mai plange de mila ca te lasa sa mori ca un caine daca nu dai spaga si nu vb de situatia actuala …se plang ca nu au echipamente ,sa le trag muie cu cacat sa scoata de la seif de acolo sa isi cumpere,cu spaga zilnica se descurca extraordinar sa dai 20 ron sa iti iei ce trebuie pt o zii…ingeri in alb auzi,, da clinicile alea particulare de milioane de ron numai in buric de targ…e timpu sa munceasca si ei sa lasa figurile ca pt asta is platiti,,sunt oameni care dau si ultimul ban numai sa ii bage in seama cate un ingeras de asta din linia intai pisamas pe halatele lor..excluzand daca mai sunt si doctori cu suflet

  4. De 30 de ani tot construim spitale, pe hârtie, și plantăm la greu borduri și panseluțe. Bine însă că avem sclavi în uniformă umiliți pe timp de pace, dar care la orice urgie vin să ne scoată din zăpezi, inundații, cutremure, pandemii. Dacă ne mândrim cu Transfăgărășanul , lor trebuie să le mulțumim pentru construcție. Acum ne construiesc spitale în câteva zile iar medicii militari preiau conducerea spitalelor abandonate de medici prin demisii cum este cazul de la Suceava. Ei nu au dreptul la demisie, la concedii medicale, statutul cadrelor militare fiind marcat de restricții și multe îndatoriri. Ei sunt la datorie fie pe timp de pace, fie la mobilizare ori război și ne tratează, ne apără. Militarii în general sunt huliți pe timp de pace, demonizați de către toate profilurile zombizate de pe facebook și de către fătucile de televiziune pentru că militarii activi încă trăiasc la întoarcerea din teatrele de operațiuni , iar cei mai vârstinici, rezerviștii pentru că refuză să moară iar pensiile nu le sunt tăiate. Trist și cinic! De acești sclavi în uniformă ne aducem aminte doar la dezastre, pandemii și alte urgii. Poate ar fi timpul să reflectăm obiectiv de acum înainte. Mai sper că încă suntem în stare să recunoaștem perfidia molimelor care vin dinspre răsărit la pachet cu trollii care fac o propagandă îndreptată împotriva României și a UE. România nebunului simț!

  5. De 30 de ani tot construim spitale, pe hârtie, și plantăm la greu borduri și panseluțe. Bine însă că avem sclavi în uniformă umiliți pe timp de pace, dar care la orice urgie vin să ne scoată din zăpezi, inundații, cutremure, pandemii. Dacă ne mândrim cu Transfăgărășanul , lor trebuie să le mulțumim pentru construcție. Acum ne construiesc spitale în câteva zile iar medicii militari preiau conducerea spitalelor abandonate de medici prin demisii cum este cazul de la Suceava. Ei nu au dreptul la demisie, la concedii medicale, statutul cadrelor militare fiind marcat de restricții și multe îndatoriri. Ei sunt la datorie fie pe timp de pace, fie la mobilizare ori război și ne tratează, ne apără. Militarii în general sunt huliți pe timp de pace, demonizați de către toate profilurile zombizate de pe facebook și de către fătucile de televiziune pentru că militarii activi încă trăiasc la întoarcerea din teatrele de operațiuni , iar cei mai vârstinici, rezerviștii pentru că refuză să moară iar pensiile nu le sunt tăiate. Trist și cinic! De acești sclavi în uniformă ne aducem aminte doar la dezastre, pandemii și alte urgii. Poate ar fi timpul să reflectăm obiectiv de acum înainte. Mai sper că încă suntem în stare să recunoaștem perfidia molimelor care vin dinspre răsărit la pachet cu trollii care fac o propagandă îndreptată împotriva României și a UE.

  6. Buna ziua, Atat doctorii cat si cei internati au nevoie de consiliere psihologica. Inca nu am ajuns la ce e in afara si vad disperare mare. Ce incredere transmit medicii pacientilor? Hai sa facem ceva!

Leave a Reply