Potrivit unor surse judiciare autorizate, Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, a decis trimiterea in judecata a fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu pentru savarsirea infractiunii de amenintare, prevazuta de art. 206 Cod Penal, la capitorul Infractiuni contra libertatii persoanei

Persoana amenintata explicit de Traian Basescu este Gabriela Firea, fost senator PSD, actual Primar general al Capitalei. Basescu a transmis un mesaj amenintator : Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului, ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa daca nu e atenta”

gabriela-firea

AMENINTAREA – INFRACTIUNE PREVAZUTA IN CODUL PENAL, ART. 206

CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

———–

Traian Băsescu primeşte de la statul roman 8.283 de RON pe luna . 5.700 de lei reprezintă indemnizaţia pentru cele două mandate de preşedinte, în timp ce 2.583 e pensia pentru vechime de munca.

In afara acestei sume, Basescu beneficiaza de :

 • Vila de lux in Cartierul Primaverii, renovata cu peste 500.000 euro bani de la buget
 • Coloana de masini permanenta – 1 masina principala de peste 100.000 euro, 2 masini de escorta, 4 aghiotanti – toti platiti de stat

coloana lui basescu

http://www.antena3.ro/politica/basescu-amenintare-firea-dosar-presedinte-369485.html

10 COMMENTS

 1. Face parte din “jocul de glezne” a autoritatilor si sa ma scuzati pentru expresie, pentru cei care pun botul la toate aceste manevre tardive si deturnarea atentiei de la lucruri importante si sensibile pentru marea masa a cetatenilor.

 2. E incredibil acest ”cotoi”!
  – El nu poate fi anchetat, judecat şi arestat ca orice cetăţean al acestei patrii?
  – El nu poate intra în aceeaşi hoardă cu antecedenţii politicieni care au fost arestaţi şi judecaţi?
  – Pentru el e valabilă ”legea ocolitoare”(şantajul şi mărturia doar în favoarea lui şi întro derâdere totală faţă de ceilalţi cetăţeni)???
  De ceva timp lung, s-au dat dovezi clare şi indestructibile privind implicarea lui ca persoană fizică în escrocherii uriaşe şi nicio lege nu-l poate pedepsi???
  Funcţia de preşedinte al unei ţări este strict în biroul în care-şi prestează funcţia prin lege, nicidecum pe stradă, la domiciliu sau la piaţă! De unde până unde aceşti indivizi au beneficii uriaşe pe nemerit faţă de alţi cetăţeni???
  🙂 🙂 nu cumva în pat la pielea goală este tot preşedinte?(sikkktir!)
  Este încă o dovadă de ”ocolire/evitare” a infractorilor-ocupanţi de funcţii în stat, plătiţi din bugetul de stat, pentru a lucra în folosul statului şi a cetăţeanului român! Vezi primarul antic al Sibiului(actualul ocupant al principalului scaun al ţării) care a utilizat aceleaşi legi pentru multe activităţi pentru care mulţi sunt răspunzători civil sau penal! Şi nu numai !
  – Nu cumva e dovada reală a vechimii în construcţia brutală, menţinerea în forţă şi creştere în vechime a statului mafiot în interiorul acestei ţări, dar e îmbrobodită cu cea mai superbă imagine jalnică din gurile cerşetoare de curăţarea imaginii personale pătate cu intenţie? Să fim decenţi şi serioşi ! Nici clorul sau domestos-ul nu-i mai curăţă de propriile mizerii făcute întenţionat pe motiv ”cred naivii”, nu mai ţine! A trecut perioada ”fusta-n cap şi ochii umezi”!
  … Aşa pare !!!
  Nu e jicnire sau ofensă! E realitatea din teren şi de pe micile ecrane dezvăluită de ei/funcţionarii statului, plătiţi din bugetul statului, pe gurile lor!

 3. securistul,idolul prostovanilor,e de ras si mai mult daca i-o coace o cucoana,si iubita pesedista. a inceput sa se autovictimizeze deja. prostovani,sariti ca va cere ajutorul,ca nu e sigur de justitia “independenta” pe care si-a construit-o ca sa-si apere averea,asa ca apeleaza tot la lingaii prostovani care sustin jegurile securiste care s-au scandalizat. numai strigatele astora si o sa fie de ajuns ca sa ne distram. daca nu-l scot pe borfasul pe care il sustin victima politica inseamna ca sunt prostovani degeaba,asa cum si sunt de fapt.dar la asa sef de clan,asa clan. are inca sustinatori,mai ales ca democratii romani nu vor sa faca romania de ras inchizand si un presedinte,asa cum a facut el cu cei care i-au stat in cale,asa ca nu va faceti iluzii.e o veste ptr adormit copiii.astuia numai daca i se iau banii poate sa fie pedepsit,dar cum noi am abolit pedeapsa cu moartea,nu o sa vada nimeni cum pierde clanul basescu avere in favoarea celor pe care i-a furat!

 4. il auzeam pe Ponta care era impreuna cu firea pe stadioanele tarii strigand ” Basescu la puscarie!” Manipulatii vai de ei aplaudau frenetic ca intr-o transa ! Cu ce drept amenintau si instigau la violenta si ura: ponta de mana cu firea dragnea si olguta? Acesti cinstiti de renume mondial cand vor fi trimisi in judecata pentru amenintari?

  • cand securistul pe care-l sprijini o sa le faca plangere.spre deosebire de el,nu toti prostovanii care-l sustin fac diferenta dintre amenintare si urare(dorinta)!

 5. D-na respectiva nu-mi place si nu mi-a placut niciodata, chiar si cand era la A3, nu am votat-o! Are acelasi gust si orientare in zona puterii ca si alte doamne binecunoscute din zona politicii! Tot din presa aflasem ca a avut loc o mediere intre cei doi si, de aici un dezgust total fata de actualul primar. Nu stiu ce va face, probabil mai nimic, pentru ca este un sitem anchilozat in ”rele”, isi va lua salariul de bugetar si cam atata..

 6. Domnule Radu Tudor, acest proces este doar o mica gainarie, sa recunoastem ca si daca se reprezinta singur, Basaul poate scapa foarte simplu, folosind doar niste artificii de semantica – poate sustine ca era de fapt un avertisment, nu o amenintare, fiindca a folosit niste cuvinte interpretabile sau care au mai multe sensuri. In plus, poate arata si ca el nu avea parghii institutionale sa poata sa ii faca ceva in justitie domnului Pandele, asa ca nu avea cum sa ameninte cu asta.
  Este un proces care nu va ajunge nicaieri, dacat la o noua victorie a Basaului si precis acesta va face niste declaratii colorate la final, pesemne un comentariu mizerabil in care va amesteca PSD, Antena 3, Gabi Firea si Voiculescu.
  Si mai cred ca si doamna Firea e constienta ca nu are nici o sansa sa castige acest proces, dar este un proces pe care l-a deschis in plina campanie electorala, pe cand era purtatorul de cuvant al lui Ponta si PSD incercau sa se afirme ca mari anti-Basisti, dupa ce au facut guvern si au coabitat impreuna cu Basescu.
  Din cate am inteles, Basan si Pandele sunt de-adevaratelea chiar prieteni de pe cand erau mari marinari amandoi. Este un proces artificial, deschis in campania electorala prezidentiala doar pentru imagine, dar acum dauneaza tuturor, contribuie la mediatizarea si ascensiunea partidului PMP si va insemna in final o noua victorie a lui Basescu si o infrangere pentru toata lumea…

 7. Asta-i vrajeala TOTALA… Vrem o trimitere in judecata pentru hotiile abominabile pe care le-a patronat impreuna cu gasca si le-a acoperit impreuna cu “cheile” sistemului.

Leave a Reply