Ne dorim cu toții un zâmbet frumos și o dantură sănătoasă. Acestea pot fi obținute și trebuie întreținute prin îngrijirea dinților, aplicarea procedurilor profilactice și terapeutice și, desigur, prin controale stomatologice periodice.

La Clinica de Stomatologie SANADOR, specialiștii îmbină tehnologia și profesionalismul, oferind pacienților cea mai plăcută experiență stomatologică. În funcție de tipul afectării, pacienții pot beneficia de o gamă diversă de servicii stomatologice generale sau supraspecializate, de expertiză multidisciplinară și de dotările de ultimă generație.

Uzura dentară este un proces fiziologic, normal, care însoțește înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, tocirea dinților ar trebui să devină un motiv de îngrijorare atunci când se produce afectarea semnificativă a smalțului dentar. 3Step este o tehnică de adiție de material dentar prin care sunt restabilite forma și dimensiunea dinților uzați, fiind astfel redat aspectul estetic al danturii, cu optimizarea funcționalității acesteia. Pacienții care se confruntă cu uzura dentară și doresc să-și îmbunătățească sănătatea orală, pot beneficia de procedura 3Step. Această tehnică inovativă a fost dezvoltată în Elveția și a fost introdusă în premieră în România la Clinica de Stomatologie SANADOR.

3Step este o abordare dublă, teragnostică (de diagnostic și tratament), care nu doare, nu afectează integritatea danturii restante și permite oricând un upgrade la fațete sau incrustații din ceramică, întrucât dinții nu sunt șlefuiți.

Consultația inițială 3Step durează o oră și detaliază cauzele uzurii dentare, evoluția ei în timp, obiceiurile privind igiena dentară la domiciliu, alimentația și eventualele obiceiurile dăunătoare. Totodată, la prima consultație, se realizează investigații amănunțite: fotografii, filmări, amprentarea sau scanarea dinților, înregistrarea mușcăturii. La finalul primei consultații, pacientul află diagnosticul și discută planul de tratament.

Urmează apoi cei trei pași terapeutici. Primul constă în simularea în ceară a dimensiunii dinților anteriori superiori, pentru a evalua estetica și funcționalitatea. Al doilea pas este reprezentat de modelarea premolarilor și a primului molar, pentru a obține sprijin posterior și a stabiliza mușcătura. Al treilea pas constă în fațetarea dinților anteriori și cimentarea fațetelor. P

Pentru a asigura pacienților cele mai bune tratamente, medicii de la Clinica de Stomatologie SANADOR folosesc tehnologii avansate și materiale de ultimă generație:

  • Microscop Karl Zeiss cu ajutorul căruia este determinat și vizualizat corect canalul dentar (pentru tratamentele endodontice);
  • Scanner intraoral digital 3Shape Trios pentru amprente dentare de înaltă precizie;
  • Laser WaterLase iPlus;
  • Laser cu diodă EPIC X;
  • Radiologie dentară panoramică și retroalveolară, utilizând doze minime de iradiere;
  • Aplicația SmileCloud pentru simularea rezultatului tratamentului estetic.

Află mai mult despre serviciile oferite și programează o consultație la Clinica de Stomatologie SANADOR.

 

 

Leave a Reply