Romania are cel putin 3 motive de ingrijorare in urma conflictului declansat intre Rusia si Turcia cauzat de doborirea unui avion militar rus ce a violat spatiul aerian turc :

 1. Rusia si Turcia sunt doua riverane la Marea Neagra. Chiar daca zona conflictuala este direct legata de Orientul Mijlociu, orice sporire a tensiunii se poate amplifica pe orice zona de frontiera sau adiacenta celor doua tari
 2. Rusia si-a declarat intentii agresive si in legatura cu amplasarea scutului american antiracheta in Romania, scut necesar pentru protejarea teritoriului si populatiei tarii noastre si altor state NATO din sud-estul Europei
 3. Rusia a incercat in ultimul an sa lanseze cateva provocari majore la adresa spatiului nostru aerian si apelor noastre teritoriale in zona Marii Negre. Daca va continua comportamentul agresiv si irational al Moscovei, Romania trebuie sa fie intr-o stare de alerta permanenta, in coordonare directa cu aliatii din NATO, in special pe granita de est 

  NATO INCURAJEAZA DIALOG ANKARA-MOSCOVA PENTRU DETENSIONAREIata comunicatul in urma reuniunii de urgenta a Consiliului Nord Atlantic :

  Statement by the NATO Secretary General after the extraordinary NAC meeting

  The North Atlantic Council has just held an extraordinary meeting and we have been updated by the Turkish ambassador.
  I have also spoken to Prime Minister Ahmet Davutoglu.

  Turkey informed Allies about the downing of a Russian Air Force plane violating Turkish airspace.

  I have previously expressed my concern about the implications of the military actions of the Russian Federation close to NATO’s borders.

  This highlights the importance of having and respecting arrangements to avoid such incidents in the future.

  As we have repeatedly made clear, we stand in solidarity with Turkey and support the territorial integrity of our NATO Ally, Turkey.

  We will continue to follow the developments on the South-Eastern borders of NATO very closely.

  I look forward to further contacts between Ankara and Moscow and call for calm and de-escalation.

  Diplomacy and de-escalation are important to resolve this situation.


31 COMMENTS

 1. cred ca va fi doar o rafuiala economica si militara intre turcia si rusia. rusia poate sa-i sustina militar pe kurzii din est.

  • “Nu a fost nici o incalcare a spatiului aerian turc. Avionul care a doborat SU-24 a incalcat granita cu Siria, a intrat pe teritoriul sirian. Este o incercare disperata a SUA si a Turciei de a amana deznodamantul in conflictul sirian.
   La granita cu Turcia, pe teritoriul sirian ocupat de teroristi se va dezlantui iadul. In 2-3 zile nu va mai fi nici urma de terorist. Masurile anuntate de ministerul rus al apararii:
   1. Nimicirea teroristilor din zona va continua fara intrerupere.
   2. Aviatia de bombardament a Rusiei va fi insotita de acum incolo de cea de vanatoare.
   3. Un crucisator dotar cu radar antiaeriana performant si cu rachete SS-300 se va deplasa in golful Latakia.
   4 Orice tinta care va aneninta navele aeriene ruse va fi numicita fara avertisment.
   Asa ca Ali-Muhamed, daca stie ce inseamna SS-300 (nu da gres ) o sa stea la sol si o sa-si priveasca aeronavele cat sunt de frumoase. Poate sa zboare numai spre nord. Com o ia spre sud,face baldabac.”
   Turcia nu va mai primi nici un strop de petrol ilegal ;
   Sa vedem daca nu cumva vor fi sprijiniti kurzii pentru a-i taia boasele lui Erdogan .

   • Corect.minciuna sfruntata.in zona aia un avion care zboara cu 720 km/h survoleaza limba aia de teritoriu turc in 60 de secunde.cand l-au prins pe radar, cand l-au somat,cand l-au doborat?

    • “Un analist militar rus, Pavel Felgenhauer, a făcut anunţul care măreşte tensiunea în rândul comunităţii internaţionale.

     “Probabil că turcii vor bloca Bosforul, iar celelalte ţări NATO se vor implica în conflict. Într-o asemenea situaţie, Rusia are puţine şanse în cazul în care nu îşi foloseşte armele nucleare”, a precizat Felgenhauer conform mirror.co.uk.

     Bosforul este singura cale de acces prin care flota Rusiei de la Marea Neagră poate ajunge la Marea Mediterană.

     Confom Novaya Gazeta, unul dintre cei mai respectaţi analişti militari ruşi consideră că un război între Rusia şi Turcia este “foarte probabil”.

     Pavel Felgenhauer este apreciat pentru sursele de informare pe care le are în interiorul forţelelor armate ruse şi este autorul mai multor articole în care a criticat strategia militară a Rusiei.”

     • Nu au cum sa blocheze bosforul.conform tratatelor in vigoare toate statele riverane marii negre au voie sa tranziteze stramtorile cu orice tip de nave militare.si rusia este riverana marii negre.

 2. Un mare calugar grec a proorocit cum ca Turcia va fi desfiintata ca stat in urma unui razboi Rusia-Turcia, iar Bosfor si Dardanele vor reveni Greciei impreuna c-o mare parte a teritoriului turcesc de astazi care va redeveni crestin si Sfanta Sofia din moschee va fi transformata din nou biserica.

 3. OK. Sînt motivele tale sau a celor care ies permanent şi anunţă ”orice” ca fiind forţare şi frică sau teamă.
  Eu deocamdată, în afară de proprii politicieni şi tehnocraţii aterizaţi în funcţii şi scaune româneşti, nu văd niciun pericol pe termen scurt sau pe termen lung. De fiecare dată am pus obiectivitatea pe primul loc cît şi modificările pentru o perioadă de timp scurtă sau pentru cel mult 6 luni de zile(ce am văzut şi simţit eu prin vorbele şi comunicarea cu alte persoane din străinătate=conclizii reale)
  Vedem cu toţii-cei care vor să vadă că toţi care au ajuns în funcţii înalte şi-au făcut de cap din toate punctele de vedere şi nici ei în ei nu au încredere! Noi de ce nu ne-am teme în primul rînd de ei şi ne-am îmbiba de teamă din străinătate???
  :))))))))))))))))))))) serios! e serios ceea ce scriu! dar rîd de momeala aruncată pentru înfricoşare!(nu de la tine)

 4. Mentionezi tu Radu aceste motive pentru care ar trebui Romania sa fie ingrijorata si sa fie in stare de alerta.
  Eu zic ca Romania trebuie sa aiba diplomati adevarati. Orice tensiune provocata de actiunile Rusiei se poate atenua prin diplomatie, dar din pacate noi fugim de Putin cand il vedem pe partea noastra de strada, sa nu cumva sa ne vada cineva in vecinatatea lui. Slabi, slabi politicieni, slabi diplomati avem, incuiate si limitate opinii in anumite probleme. Prea multi lasi, fricosi, prea multe slugi care trec prin spatele liderilor mondiali, ca nu cumva sa creada respectivii lideri ca le suntem egali daca trecem prin fata lor. Nu pot sa inteleg cum de astfel de oameni au ajuns la conducerea acestei tari si de ce sunt atat de multi.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/11/17/guvernul-tehnocrat-ciolos-predictii-despre-noua-guvernare/comment-page-1/#comment-332

 5. :)))))))))))))))))
  Motivul principal care va ocupa micile ecrane pentru o perioadă de timp: ZĂPADA! ÎNZĂPEZIREA DRUMURILOR! CONTRACTELE CU DESZĂPEZIREA!
  Iar se ”urlă” din toţi rărunchii de parcă România e Brazilia! Nu cumva e un anotimp normal, unul din cele 4 anotimpuri şi care este necesar agriculturii? Cumva România are ca anotimpuri: primăvara, vara şi toamna? :))))))))))))))
  Iar îi auzim că e omătul necurăţat de parcă s-au născut pe soare nu întrun pat al unui spital din România cea cu 4 anotimpuri în care este şi anotimpul de iarnă din ”păcate”:)))))))))))) ”capuţ cu mitea-n colţuri” :)))))))))))))

 6. Normal cand se trage deasupra capului devii ingrijorat.
  Atata timp cat “scutul” nu dobora avioane rusesti n-avem niciun sentiment de ingrijorare.
  Parca acestea au fost amplasate sa descurajeze rachetele iraniene ?
  Nu cred ca Rusia a provocat mai mult Romania decat pe englezi, suedezi, polonezi sau pe altii.
  Oricum trebuie sa fim vigilenti si cu arma la picior chiar daca exista o inegalitate suparatoare.
  Romania nu este o tinta, este o tara la intersectia marilor interese.

  • Ma dezamagesti.chiar ai crezut minciuna cu scutul care doboara rachete iraniene? La raza lor de actiune abia ajung pana la craiova.adica america da 43mil. de$ pe o racheta ca sa apere romanica? sa fim seriosi.

  • si ca fapt divers “scutul” nu doboara avioane.racheta sm-3 nu are incarcatura de lupta.distruge racheta interceptata prin lovitura directa.

 7. Legea ” bănci-locuinţe”: ”Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat azi raport favorabil proiectului de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.” dată azi cred că are ceva ce nu e menţionat în lege sau nu s-a spus tot ce conţine legea. Dacă o persoană a plătit jumătate sau mai mult de jumătate din costul locuinţei şi banca prin lege obligă cumpărătorul să returneze casa băncii de la care a luat creditul din motiv legal, cumpărătorul care a plătit corect ratele rămîne păgubaş de banii plătiţi? I se restituie suma plătită?
  CARE E FINALITATEA ACESTOR AFACERI: ÎMPRUMUT CASĂ-BANCĂ FINANŢATOARE???
  RĂMÎNE PĂGUBAŞ PLĂTITORUL RATELOR- OMUL DE BUNĂ CREDINŢĂ, ÎN FINAL?

  • Am citit cu ochii minţii materialul şi mi-am pus întrebarea pe care orice om care are sau nu legătură cu această lege care se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial din cîte ştiu.
   – ACEASTĂ LEGE SE APLICĂ REROACTIV?
   – BENEFICIAZĂ DE APLICAREA EI ŞI CEI CARE AU DEJA ACTELE ÎNTOCMITE ŞI AU PLĂTIT PARTE DIN RATE?
   sau:
   – VOR BENEFICIA DOAR CEI CARE ÎNCHEIE CONTRACTE DUPĂ PUBLICAREA LEGII ÎN Monitorul Oficial???
   – DE CE NU SE FACE PUBLIC ŞI FINALITATEA PRIN APLICAREA LEGII: RETROACTIV sau AVANTAJAŢI DOAR CEI CARE VOR CUMPĂRA DUPĂ PUBLICAREA LEGII???
   Nu cumva este o afacere cu bătaie lungă dedicată celor care vor avea bani pentru licitaţii ieftine lăsînd omul şi pe stradă şi păgubit de banii deja plătiţi prin rate???
   Sînt căteva întrebări la care nu am găsit răspuns în materialul pus online!

 8. “conflict”intre rusia si turcia? sa fim seriosi.a fost vorba de un avion ametit care a scurtat drumul peste o bucata de teren turceasca.era clar ca nu are intentii agresive dar turcii au vrut sa isi arate muschii.normal gandind la cate sute de miliarde de $ au bagat in armata in ultimii ani.acum ii justifica in fata contribuabililor.putin nu e tampit sa se ia la bataie cu intreaga alianta.una e sa iti arati muschii la georgia,ucraina,rebelii sirieni si alta e sa te iei la tranta cu nato.numai pe portavioane nato are avioane de lupta cat are toata armata rusa.asa ca motive de ingrijorare nu prea sunt.sa nu dramatizam si sa nu mai bagam spaima in populatie.

 9. Putin e cu adevarat ocupat in Orient si-si lasa locotenentii sa se descurce cu flancul vestic (european). Iar locotenentii, astia sunt, banditi de frontiera, iar daca spun tampenii prea mari iese Putin si anunta ca nu e “nebun” sa inceapa un razboi cu NATO. Interesant ar fi sa pricepem ce se intampla la Washington, care e rostul miscarii lui Carter (povestea cu harta indicand pozitiile ISIL). Si, daca tot a venit vorba de “House of Cards”(seria TV despre manevrele criminale ale politicienilor) intr-o emisiune a lui Mihai Gadea: exista o serie care face furori acum, cel putin printre studentii mei “politizati”(politically aware), care poarta titlul apetisant “Scandal” si care se ocupa smack (direct, la tanc) de Casa Alba si ocupantii ei, cu accent pe atentie! Servicii Para-secrete ( echivalent cu para-militare, in sensul literal) care au constituit o republica in interiorul republicii americane de unde fac si desfac presedinti, senatori, procurori, pe deasupra dubland CIA in actiunile externe, adica punand la cale lovituri de stat pe alte meleaguri, masacre, si in cel mai recent episod, arderea Luvrului! ca diversiune (fiindca le-a fost bagat seful la puscarie si fondurile le-au inghetat) impreuna cu agenti rusi deghizati in mafioti. E un fel de varza cu multa actiune, sex si tradare, “gen”dar exprima curentul general de opinie (in Nord America) referitor la atacul institutiilor de forta asupra democratiei reprezentata de presedintie si Congres. Ring a bell?

  https://www.youtube.com/watch?v=in3warf98EI

 10. :)))))))))))))))))))))
  iaca şi răspunsul pe care l-am găsit în ”conflictul NATO-Rusia privind doborîrea avionului” în spaţiul doar de ei ştiut.
  **Semnalul cel mai important vine însă din partea Statelor Unite, care, înainte de întâlnirea Consiliului Nord-Atalantic, anunță că incidentul implică doar Rusia și Turcia și nu poate fi vorba despre o implicare a NATO si nici a coaliției conduse de SUA în Siria și Irak a declarat un oficial militar american, citat de Associated Press.
  Potrivit ultimelor informații, se pare ca Turcia a ales calea detensionării cât mai rapide a situației. Un oficial din guvernul de la Ankara a declarat pentru Reuters ca autoritățile turce acționează pentru eliberarea ambilor piloți ruși din mâinle rebelilor. ”Unitățile noastre, care au primit informații cum că cei doi piloți sunt în viață, acționează pentru a-i prelua în siguranță de la rebelii din opoziție”.**
  http://www.cotidianul.ro/al-treilea-razboi-mondial-se-reduce-la-un-incident-intre-turcia-si-rusia-271949/
  Hai să devorăm o pungă cu popcorn şi să ne”rîdem” de ei! :)))))

 11. Pe rusia nu cred că e nimic încă, deşi e o undă nu pt. Românica ci pt. ukraineni, cred că mîine vom auzi din Caspica unde se va înteţi, ‘’furtuna de aplauze puternice şi distrugătoare’’ cu direcţia siria-irak. Nu m-ar mira ca somalezii Yemen-iţii şi Oman-ul să intre dur în Arabia Saudită unde americanii au făcut harcea-parcea cu antrenaţii lor sponsorizaţi!(sînt doar momeli că e ţara cu cei mai bogaţi oameni. E ca-n america sau rusia : cîţiva din moşi strămoşi au buzunarele grase în rest e ca-n românia=sărăcie-analfabetism-manipulare prin minciuni şi cei care au bani îşi permit orice şi oriunde. Vezi :Tramp, băse şi toţi care nu au identitate cu care să se mîndrească ! tupeişti şi mojici. scuze dar e realitatea. Ce are de gînd Franţa, America sau poate şi Germania în sud-vestul nostru ca ţară dar destul de departe de graniţa noastră ? Şi totul strict cu bătaie pe S-V pe partea de nord a africii ! Nu exclud migraţia şi înecaţii care fug din Mexic pentru a ajunge în americuţa sau intervenţie în Cuba. Ghicim sau vom citi ştiri?
  (şi totuşi mă duce gîndul la o confruntare A-R în Siria-Irak sau Afganistan.încă nu pot spune şi nu văd ceva îmbrăţişări.)

  https://www.youtube.com/watch?v=U32Mzk1fQE4

 12. DOMNULE RADU TUDOR , ROMÂNIA MAI ARE SERVICIU ( DEPARTAMENT , DIRECTIE ,SAU CUM SO MAI NUMI ) DE CONTRAINFORMATII ? DACĂ MAI ARE, CÂT S- A INVESTIT ÎN ELE ? VĂD CĂ S- A INVESTIT MASIV ÎN SERVICIILE DE INFORMAȚII ( CARE CULEG DATE ȘI INFORMAȚII CU PRECĂDERE DIN ZONA POLITICĂ~ AȘ FI FERICIT SĂ MĂ ÎNȘEL) !

 13. Pana una alta, am retinut ca F 16, a doborat unul sin cele mai avansate avioane militare rusesti: Suhoi. Si eu cred ca va fi un razboi al declaratiilor. Nici unii, nici alti nu-s atat de tampiti sa declanseze un conflict militar. Dar cu rusii astia, mai stii ?

 14. Al patrulea motiv de îngrijorare: de ce plâng imigrantii când ajung pe teritoriul romanesc…

 15. Domnule Tudor, constat ceva probleme de logica in acest text:
  1) “Rusia si-a declarat intentii agresive si in legatura cu amplasarea scutului american”. Puteti enunta macar doua INTENTII AGRESIVE ale Rusiei (legate de scut)?
  2) “Rusia a incercat in ultimul ani (?? am luat cu copy/paste) sa lanseze cateva provocari majore etc.
  Doborirea avionului rus deasupra Siriei este una dintre provocarile rusilor?
  3) Inteleg ingrijorarea NATO in legatura cu actiunile militare ale Rusiei in apropierea granitelor NATO. (close to NATO’s borders) De ce NATO nu intelege ingrijorarea Rusiei in legatura cu actiunile NATO in apropierea granitelor Rusiei?
  E vorba de principiul ala care spune sa faci ce zice popa, iar nu ce face el?
  Unele fapte le cintarim cu ocaua mare, altele cu ocaua mica. Si astfel, ne furam singuri caciula! Dubla masura se razbuna, mai devreme sau mai tirziu!!

  • iti spun eu masurile luate:in momentul de fata datorita marinimiei oficialilor romani principalele obiective strategice militare din bucuresti si baza deveselu au coordonatele bagate in centrele de comanda ale complexelor de rachete iskander din crimeea si ale fregatelor purtatoare de rachete klub- admiral gorkhov din marea neagra.asa ca in caz de razboi rusia-usa[doamne fereste] una din primele lovituri ale rusiei va fi un val de rachete cu capete termobarice care vor lovi aceste tinte.asa ca daca stai in preajma deveselu sau in bucuresti pe langa ministerul apararii,marele stat major sau alte de gen eu zic sa te muti.

 16. Ca jurnalist înţeleg că trebuie să fii niţel reţinut dar noi comentatorii şi părerologii putem fi mai”slobozi” în scris. Am citit materialul tău pus pe site după emisiune:
  http://www.antena3.ro/actualitate/tudor-doborare-avion-lupta-terorism-326267.html
  Eu văd cu totul altceva:
  -Obama şi Hollande au ieşit separat spunînd aceeaşi cuvîntare.
  -Obama liniştit, mulţumit şi atisfăcut interior, dar lui Hollande parcă-i schimbase moaca uraganul de frica singurătăţii şi neajutorat de parcă reproşa prin moaca lui cuiva ceva.
  -Se observă că mai toţi îşi dau seama de multe ascunzişuri şi nevrînd să fie traşi în capcane se cam retrag spre ţările lor.
  -O destulă reticenţă între marii capi ai lumii şi asta din cauza neînţelelegerilor pe afaceri: eu vreau şi mie mi se cuvine 60% sau 80% dacă nu tot! Ştiţi la ce şi la cine mă refer.
  -Înţelegerea iniţială din cîte am înţeles şi totul din materialele online, a fost strict pe subsolul bogat arab şi african, nicidecum invitaţia merkeliţei în europa de vest, totul trebuia distrus şi acaparat fie şi prin metode nevitale sau prin împingerea locuitorilor spre sud-est, est şi nord-est spre rusia, numai că rusnacii au prins pontul şi i-au blocat.
  -În ultimul rînd, luaţi în considerare şi alungarea prin orice metodă a ”enclavei” ruse care s-a extins destul de mult în Siria plasată în coasta zonei de control americano-germano-franceză plus canada dar şi a evreilor care coordonează cam tot ce înseamnă afacere pe glob. Asta îi îngrijorează pe capii pătraţi ai lumii şi asta-i face să se reorganizeze dacă mai găsesc ”naivi-carne de tun”pentru asociere doar în avantajul căpuţurilor. Ruşii i-au dat de gol cu absolut tot ce au făcut şi fac marile căpuţuri şi nu numai ruşii ci şi aliaţii care nu le mai suportă mizeriile şi manipulările marilor”sponsori pro-ucidere în masă”.
  -Deja ruşii s-au stabilizat în zonă dar au devenit idolii celor din zonă, pe zi ce trece se alătură de ruşi destui sirieni şi am scris: sirienii nu-s proşti să părăsească ţara lor de origine bogată de unde îşi încasează finanţele! Toţi se dau sirieni şi poate 2-3% sau niciunul nu e sirian 100%. Toţi ştiu că siria e interesul marilor puteri şi cînd e vorba de identitate declarată: sirian fără acte dar poate nu au nicio legătură cu siria sau bunicii lor sînt gena siriano-sudanezo-marocano-eritreea…minciuna e scopul pînă la finalizarea oricărei acţiuni personale sau de grup.
  În concluzie: neîncrederea şi temerea îi dezbină şi îi înlătură de la marea acţiune-afacere pentru care nu se înţeleg, fiecare retrăgîndu-se pe cont propriu sau în grupuri pas cu pas.

 17. :))) şi pentru că e liber la afaceri pentru ”infractorii” politicieni care se milogesc pentru libertate şi în locul lor sînt alţi posibili infractori din acelaşi partid sau partidul- bază(fsn) din care s-au coagulat formînd altă mărie cu alte pălării, am găsit ceva superb! După un SPA şi un CINEMA 3D biserica care poartă numele răposatei consoarte, nea ”suspendare” merge cu brio în afaceri continuînd cu altă biserică! Aici aveţi materialul şi puteţi trimite cameraman în zonă pentru a descoperi mult mai multe(neamuri în afacerile japiţelor hoaţe) http://obiectivvaslui.ro/aici-sunt-banii-dumneavoastra-bugetul-barladului-mai-face-o-biserica/
  dar şi contracte cu firme din iaşi dar firma constructoare fiind din altă zonă a ţării! Afaceri perfect valabile ”îngrăşămînt”pentru buzunarele tip sac fără fund

 18. luand exemplul lui r.t caut pe net si ce gasesc? surprize surprize. conform http://www.stiripesurse.ro/versiunea-americana-avionul-rusesc-a-fost-lovit-in-spatiul-aerian-sirian_974415.html ” statele unite cred ca avionul rusesc care s-a prabusit marti a fost lovit de turcia in spatiul aerian sirian dupa o incursiune scurta in spatiul aerian turc, a declarat un oficial american pentru reuters, vorbind sub conditia anonimatului.Acesta a precizat ca ipoteza se bazeaza pe detectarea emisiilor de caldura ale avionului.” nu se poate!!! si marii nostri amalisti care ii faceau pro-rusi, vocea moscovei pe cei care au analizat corect hartile cu care turcii au incercat sa motiveze doborarea avionului rusesc. era si normal sa demontezi minciuna turcilor doar privind traiectoria avionului, repet data de turci, prin spatiul de cativa km turcesc de la granita cu siria. nu ar fi existat timp pentru a confirma cele declarate de turci. chiar daca suntem membri9 nato si ue( slava domnului) chiar daca suntem membri de rangul 2 sau 3 al celor doua organisme( trebuie sa recunoastem asta) asta nu inseamna ca nu trebuie sa folosim logica. cele spuse in articol nu prea se sustin. 1) o eventuala stare conflictuala intre cele 2 tari nu ne afecteaza in mod direct neavand granite comune. ne afecteaza indirect ca tara membra nato. 2) nu cred ca declaratiile rusiei au fost agresive . ele au exprimat o ingrijorare normala pentru o tara care se vrea mare putere si care constata ca in apropierea granitelor ei opozantii isi intaresc prezenta militara. sa ne punem in locul americanilor si sa ne imaginam cum ar reactiona daca rusii ar amplasa un astfel de scut prin cuba de exemplu. avem deja o criza prin anii 60 care a fost stopata cu greu si atunci a fost vorba de o intentie si nu de instalarea efectiva a unor rachete. cand facem o analiza de genul asta e bine sa ne punem in pielea fiecareia dintre parti nu sa ne atasam numaide o parte si asta pentru credibilitate. 3)survolarile ( presupun ca la ele se refera in articol) nu au avut loc in apele noastre teritoriale sau in spatiul nostru aerian ci in largul marii negre in apele internationale daca se refera r.t. la survolarile diverselor nave militare straine care participau la exercitii militare sau doar erau in misiune. imi pare rau dar eu nu stiu ca vreo nava sau avion rusesc sa incalce teritoriul nostru fie aerian fie maritim. am cautat pe net si nu am gasit. poatate r.t. ne si precizeaza cand au avut loc aceste evenimente si repet eu imi cer scuze dar nu am gasit referiri la ele.

Leave a Reply