Coronavirusul a infectat „34 de angajați ai Casei Albe și alte contacte” în ultimele zile, potrivit unui document intern al executivului american, indicând că focarul de COVID-19 din sediul puterii Statelor Unite este mult mai mare decât se credea inițial, transmit CNN si ABC News.

Un memoriu intern datat miercuri și obținut de ABC News a fost distribuit în rândul conducerii Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, parte a Departamentului pentru Securitate Internă al SUA și agenția responsabilă oficial de gestionarea crizei de sănătate publică provocată de pandemia de COVID-19.

Memoriul notează de asemenea că un consilier important al președintelui este printre cei infectați. Atât Hope Hicks cât și Stephen Miller, doi dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Trump, au fost testați pozitiv cu COVID-19, Hicks fiind prima persoană din interiorul Casei Albe care a anunțat că a contractat coronavirusul.

Noul număr de contagieri subliniază criza în creștere din interiorul Casei Albe și eforturile pe care oficialii americani le depun pentru a bloca informațiile referitoare la dimensiunea focarului, ABC News relatând anterior că 24 de angajați ai executivului american și contactele lor au fost diagnosticați cu coronavirusul.

Marți, când președintele Donald Trump s-a întors la Casa Albă, acesta și-a dat jos imediat masca în pofida faptului că nu se vindecase de COVID-19, provocând îngrijorări că i-ar putea pune în pericol pe membrii executivului, angajați și membrii Serviciului Secret.

Alyssa Farah, directorul de comunicații al Casei Albe a anunțat că se iau „toate precauțiile” pentru a preveni răspândirea coronavirusului în interiorul cabinetului și că persoanele care lucrează în Aripa de Vest „se simt confortabil”.

 

2 COMMENTS

  1. Tu esti un jurnalist extrem de inteligent asa ca publica studiile despre protectia care ti-o ofera masca, dimensiunile virusului si a tesaturii mastii, plus cifrele care dovedesc eficienta. Pozitiv nu inseamna infectat! Hai ca poti da si un studiu pe tema asta! Nu ma indoiesc de capacitatea voastra a celor proveniti din mediul rural. Doar nu degeaba a stat scris pe usile scolilor din Bucuresti, pina in anii 70, cursuri de alfabetizare. Din asemenea familii de mare valoare nu poate iesi altceva decit mari invatati. Vacinurile trebuiesc facute jurnalistilor si politicienilor, in primul rind, pentru ca voi ne salvati pe toti!

Leave a Reply