Comitetul pentru servicii secrete al Senatului american a comunicat că au fost descoperite noi dovezi care confirmă că Rusia a fost implicată în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Donald Trump, scrie The Guardian.

Comitetul, dominat de republicani, a afirmat că “informaţiile obţinute ulterior publicării” unui raport al agenţiilor secrete americane din ianuarie 2017 “susţin mai departe” concluzia că Vladimir Putin şi guvernul său au avut ca scop discreditarea lui Hillary Clinton şi susţinerea lui Donald Trump. Nu au fost oferite mai multe detalii.

Descoperirea a fost notată într-un rezumat al concluziilor iniţiale din analiza comitetului asupra unui raport efectuat de serviciile secrete din ianuarie 2017, despre care a precizat că este “un produs de calitate”, susţinut de dovezi.

În raport, CIA şi FBI afirmă că “sunt foarte încrezătoare” privind faptul că Putin l-a susţinut pe Trump în timp ce Agenţia Naţională pentru Securitate (NSA) susţine că are o “încredere moderată” în această concluzie.

De asemenea, în comunicatul comitetului se arată şi că „atacurile cibernetice ale Rusiei au continuat de-a lungul lui 2016”.

Concluziile comitetului îl izolează şi mai mult pe preşedintele Donald Trump, care a negat în repetate rânduri că Rusia l-ar fi susţinut în timpul alegerilor.

Procurorul special Robert Mueller investighează o posibilă colaborare între Rusia şi anumiţi membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump. Trei consilieri de campanie au recunoscut că au minţit în faţa FBI iar fostul şef de campanie al lui Trump, Paul Manafort, se află în închisoare unde aşteaptă începerea procesului în care este acuzat de infracţiuni financiare, scrie news.ro

4 COMMENTS

  1. 4 iulie, parca semnifica ceva sau legatura cu americuta lor! Nu vom uita niciodata “contributia” la “reformarea” Romaniei! Nu vom uita nicicand “reforma” cu coruptia implementata in romanica! Chiar nu putem uita!

  2. Trump nu e ușor de scos din joc, nici un președinte american nu e, îl apara Constituția, un “fleac” de câteva sute de pagini manuscrise ținut sub sticla și vizitat mai ceva Moaștele Sf Parascheva la hram, pe care oamenii se încăpățânează sa-l ia in serios, ca și cum n-ar avea la îndemâna “Lumina popoarelor” numita Johannis, drept exemplu de rebel întârziat. In plus, madam Clinton nu are susținerea pe care a avut-o in partid la vremea alegerilor —pe contracandidatul ei, Sanders, l-a distrus ea insasi in cursa pentru nominalizare, acuzându-l de comunism mascat și alte tâmpenii de gen Orbán—iar alt lider nu trece, probabil, de hoarda lui Mueller din Procuratura. Deci, cum zicea un filosof american (nu-l cunoaște pe Liiceanu, a zis ca n-a găsit nici o lista de cărți de-ale autorului Slujirii, era jenat de ignoranta lui) e mai ușor sa împuști un președinte SUA decât sa-l demiți, e chestie verificată istoric. Iar dacă ii reușește și figura cu pusul la plata al nemților, devine erou national; in caz ca Puțin s-a băgat in campanie, ei bine, a pariat pe câștigător și, deși nu-i va folosi la nimic—sunt la fel amandoi, nu țin o promisiune decât dacă le aduce câștig financiar—se poate felicita. Cât despre “Lumina popoarelor”, ei bine, evreii americani care l-au miruit cu titlul asta, au pariat greșit și-o sa plătească de-o sa sa asude când vor ajunge la mâna lui Netanyahu cu vreo cerere; America e simplu de înțeles, nu ca Deciziile CCR. A bon entendeur, salut!

  3. Da, în orice caz. Super lovitură, ce să zic!
    Totuși unde sunt dovezile?, concret, cu subiect și predicat, pe documente, dacă vor să fie onesti și riguroși cei din statul paralel american. De credibili nu mai zic.
    Sau încep să aplice și la ei abolirea prezumției de nevinovăție, dacă tot au făcut experimentul întâi la noi?
    Eu am oricum o curiozitate, dacă ar fi “influențat” campania rușii (vinovații de serviciu) în favoarea lui Clinton, și madam era azi președinte, oare mai existau acum atâtea anchete, acuzații, servicii foarte și moderat “încrezătoare” în nu știu ce “ingerinte” etc, bla bla ? Întrebare care va rămâne retorică.

Leave a Reply