Persoanele care dețin viză de rezidență permanentă în SUA, așa-numita “carte verde”, nu sunt la adăpost față de ordinul executiv prin care administrația Trump interzice temporar intrarea pe teritoriul american a persoanelor ce vin din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al departamentului pentru Securitate Internă, potrivit Reuters.

“Deținătorii de carte verde sunt, și ei, supuși interdicției”, a spus Gillian Christensen, într-un mesaj electronic destinat agenției Reuters.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri o înăsprire serioasă a cadrului legal în materie de imigrație și primire de refugiați, în scopul stopării eventualei intrări pe teritoriul american a unor “teroriști islamiști radicali”, informează AFP.

“Inițiez noi măsuri de control pentru a menține în afara Statelor Unite teroriștii islamiști radicali. Nu îi vrem aici”, a subliniat președintele american, în cursul ceremoniei de învestitură a secretarului Apărării, James Mattis, desfășurată la Pentagon.

“Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în țara noastră aceleași amenințări pe care soldații noștri le combat peste hotare” (…) Nu vom uita niciodată lecțiile lui 11 septembrie” 2001, a proclamat Trump, făcând trimitere la atentatele comise în SUA de gruparea Al-Qaida și care au traumatizat America.

Potrivit decretului și anexelor sale, difuzate vineri de Casa Albă, autoritățile americane vor interzice timp de trei luni sosirea resortisanților din șapte țări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Washingtonul va opri de asemenea, timp de patru luni, programul federal de primire și reinstalare a refugiaților, de toate naționalitățile, din țări aflate în război. Un program umanitar ambițios, creat în 1980, și care nu a fost suspendat decât o singură dată: timp de trei luni după 11 septembrie 2001, notează AFP.

Cât privește refugiații sirieni, care au fugit cu milioanele de conflictul din țara lor, dar numai 18.000 au fost acceptați în SUA după 2011, lor le va fi definitivă interzisă intrarea, până la noi ordine.

Pentru anul bugetar 2016 (din 1 octombrie 2015 la 30 septembrie 2016), Statele Unite, guvernate la acel moment de Barack Obama, au admis pe teritoriul lor 84.994 de refugiați, de toate naționalitățile, dintre care puțin peste 10.000 de sirieni.

Administrația Obama, care a recunoscut în septembrie 2015 că putea face mai mult, a fixat ca obiectiv cifra de 110.000 de refugiați acceptați pentru anul bugetar 2017.

Noua administrație Trump vizează începând de acum “nu mai mult de 50.000” de refugiați, în acest an.

Compania aeriană olandeză KLM a refuzat îmbarcarea a șapte persoane la bordul unora dintre aeronavele sale cu destinația Statele Unite, după decretul prin care administrația Trump a interzis temporar accesul pe teritoriul SUA al cetățenilor provenind din șapte state, transmite AFP.

Manel Vrijenhoek, purtătoare de cuvânt a KLM, a declarat pentru AFP că “deși ne-am fi dorit să călătorească la bordul avioanelor noastre, demersul nu avea rost, pentru că le-ar fi fost refuzată intrarea în țară”.

Dintre cele șapte persoane vizate de interdicție, cinci au putut fi avertizate înainte de îmbarcare. Celelalte două au fost informate în timpul unei escale, iar KLM le-a oferit gratuitate pentru întoarcerea în țara de origine.

“Cu o săptămână în urmă ar fi putut călători fără probleme, aveau toate documentele necesare. Azi însă, nu ar fi putut intra în SUA”, mai spus Manel Vrijenhoek, fără a preciza naționalitatea pasagerilor, aeroporturile de origine și cele de destinație. Și compania aeriană Qatar și-a avertizat sâmbătă pasagerii din Sudan, Libia, Somalia, Siria, Iran, Irak și Yemen care călătoreau în SUA cu privire la restricțiile impuse de noua administrație americană, transmite Reuters, citata de Agepres.

 

30 COMMENTS

 1. O nouă şi altă ordine mondială a cocoşului de ciuf!
  Ei ucid şi distrug în masă împreună cu turcia şi rusia şi tot ei impun măsuri drastice! Mă tem că de aici va porni împingerea musulmanilor care mai scapă de moarte spre est! Am impresia că de acum se pune în practică programul obligatoriu(la noi nu mai are nimeni un cuvânt de spus) care s-a pactat tacit sau şi semnat cu ani în urmă!
  O altă ordine mondială cu dezordine peste tot şi la ei(marii escroci) se adună bogăţiile!

  • Dementa curata…
   Detinatorii de green card sunt rezidenti permanenti care au casa si familia in America.
   Imaginati-va ca acest ordin executiv opreste BRUSC niste oameni fara nicio vina si care n-au INCALCAT NICIO LEGE sa se intoarca acasa.
   Americanii nu faceau nebunii de genul acesta adica schimari bruste de lege peste noapte, Se regula romanii-basisti faceau asta un exemplu fiind legea pensiilor cand oameni care trebuia sa iasa la pensie pest o luna au aflat ca ies peste trei ani.
   ————————-
   Asta se intampla cand alegi un individ dereglat care n-a reusit sa se casatoreasca decat cu nist pipite foto-modele…. de inteligent ce este.
   ——————————
   Nebunia a inceput…God save America and Romania.

 2. Ma bucur mult ca dragnea a mers primul din Europa sa-i stranga mana acestui om minunat! De ce nu faceti emisiune cu apropierea lui dragnea de Trump? Si aplauze frenetice cu ciuvica badea si chireac!

  • Ești, cum îți spuneam și altădată, varză, măi nene. Paternitatea acestei expresii este a d-lui Radu Tudor.
   .
   “Sunt si eu absolut perplex de citi lobotomati a produs regimul ultimilor 8 ani. vor toti singe, moarte, puscarie, distrugere continua, haos permanent. cind vezi modul lor de gandire si exprimare, n-ai cum sa nu te gandesti la expresia “am dat briciul la maimuta” (Radu Tudor says: June 22.2012 at 9:27am)
   .
   Aștept confirmarea, totuși. Cine știe, o fi vreun plagiat al uneia …ceva ?! 😀

    • 7.4,
     .
     Ba da, ești tot varză, dragă cărămidă, întrucât răspunsul, confirmarea faptului ca expresia ”am dat briciul la maimuță” care, susțin, îi aparține d-lui Radu Tudor trebuia să vină de la… dl.Radu Tudor și nu de la tine.

 3. catre toti arabetii din lume, inclusiv turisti subsaharieni si magrebieni, teroristi sau nu: Germania va asteapta!
  De departe cel mai bine e la Berlin, care are nevoie de macar 1 milion de noi suflete! Fetele din Occident abia asteapta sa fie violate in numele profetului, masinile si trenurile abia astepta sa sara in aer, cetatenii in general abia asteapta sa auda muftiul de cinci ori pe zi ca sa se puna cu fundul in sus… doar un minaret sa construiti linga Reichstag si gata, aveti si moschee. In Paris, e suficient sa construiti o moschee linga Turnul Eiffel, pe care-l puteti folosi drept minaret. Mai sunt si cinci case de inchiriat in Sibiu, da pretul e cam mare si va ia si banii pe zece ani in avans….
  Evitati Romania, e o tara prea corupta, chiar si pentru voi si desigur SUA, unde tot cetateanul are arma si te dileste rapid.

 4. S-a mai intamplat sa se “rigidizeze” legile imigrației, imediat după 9/11 era un adevărat bazar la frontiera americano-canadiană cu familii întregi, femei voalate, copii adormiți pe boccele, bărbați cu bijuterii la gât si teniși in picioare așteptând sa fie deportați, basca bazarul obișnuit de la consulatele SUA si patrulele care legitimau, la întâmplare, oamenii mai “bruneți” circulând noaptea prin campus-urile universitare, acțiune la care am asistat personal, la Philadelphia, unde fiu-meu, doctorand al facultății de antropologie, si eu însămi, am fost opriți si solicitați sa ne arătam actele de identitate-acțiune perfect “discriminatorie” la acea vreme cand nici un cetățean american nu umbla cu documente la el si nu accepta sa prezinte documentele respective nici daca le-ar fi avut in portofel, pe baza faptului ca datele personale nu sunt accesibile nici măcar organelor statului decat in anumite condiții prevăzute de Constituție! După un timp, a intervenit relaxarea, precum si nevoia de a recruta specialiști si, mai cu seamă, intelectuali elită, categorii aflate in scădere rapida pe piata americană (datorită calității scăzute a învățământului Pre-universitar si-a dezinteresului general pt învățătura manifestat de tineretul local) si imposibil de alimentat corespunzător doar cu candidați din Europa de Est. Consecința “trumpismului” de azi va fi umplerea Canadei de imigranți musulmani ne-francofoni (francofonii au fost majoritari până la ora actuală din cauza politicilor identitare ale Quebec-ului) cu favorizarea evidentă a elitelor intelectuale aparținând categoriei “nou-veniți”, cum li se spune politically correct imigranților din noile valuri, ceea ce nu pare sa placă liberalilor aflați la putere la Ottawa, daca e sa ne luam după presiunile exercitate de societatea civilă asupra premierului Trudeau (se prevăd marșuri si alte acțiuni de masa, in nici un caz organizate, exclusiv, de ONG-uri finanțate de Soros deoarece, aici, studenții sunt “masa” si toate universitățile fiind private, finanțarea vine din surse corporatiste care nu dau doi bani pe proteste, in general). Având in vedere si faptul ca Brexitul limitează, in mod necesar, Imigrația in Marea Britanie, vom vedea o mulțime de refugiați “întorși” spre commonwealth-ul britanic, in speță Canada si Australia-Noua Zelanda, mai cu forța, mai de bunăvoie, ceea ce, iarăși, e un lucru obișnuit chiar daca nu si agreat de “băștinași”. In nici un caz, insa, nu se va umple România de amărâți de pe toate fronturile, elita sau oameni obișnuiți, nici daca guvernul se “da” cu Trump, pe față, nici daca se ține deoparte de “trumpism”-nimeni nu vrea sa trăiască sub un regim polițienesc,cu atat mai puțin elitele intelectuale a căror religie e libertatea!

 5. Off topic.
  V-am auzit spunand P.M. retorica unora impotriva PSD. Sunt extrem de mirat: cum de va insusiti ineptiile lor?! P.M. a spus f bine: acestia NU au argumente. Dvs., repetand lozincile lor ei vor crede ca au si dreptate! Multumesc.

  • Reformulează, măi nene, fii mai explicit că nu înțeleg nimic.Și nu fi deloc sigur că a înțeles și altcineva de pe aicea ceea ce îngaimi tu(inclusiv dl. Radu Tudor) . Hai, nu te întrista la o asemenea critică și spune pe-ndelete ce te doare. 😀

 6. Recomand sa se citeasca ordinul executiv integral publicat in media. In afara de de Siria nu exista mentionate tari precum : Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan si Yemen
  Trump nu a selectat tari “Muslim-majority” . Administratia Obama a selectat aceste 7 tari “Muslim-majority”.
  “In February 2016 “The Department of Homeland Security today announced that it is continuing its implementation of the Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015 with the addition of Libya, Somalia, and Yemen as three countries of concern, limiting Visa Waiver Program travel for certain individuals who have traveled to these countries.” It noted “the three additional countries designated today join Iran, Iraq, Sudan and Syria as countries subject to restrictions for Visa Waiver Program travel for certain individuals.” It was the US policy under Obama to restrict and target people “who have been present in Iraq, Syria, Iran, Sudan, at any time on or after March 1, 2011 (with limited government/military exceptions).”
  Cred ca e destul de clar pasajul respectiv, astfel -in febr. 2016 in administratia Obama “countries of concern” precum : Lybia, Somalia si Yemen si alte 3 Iran, Irak, Sudan sunt adaugate ca tari supuse restrictiilor programului de viza …… in orice moment la data, sau DUPA DATA DE 1 MARTIE, 2011.
  It was signed into law on December 18, 2015, as part of the Omnibus Appropriations Act of FY2016. Legea a fost semnata -in vigoare la data de 18 dec. 2015….
  So there was a Terrorist Travel Prevention Act of 2015 two years before Trump.
  Deci a existat o Lege : Terrorist Travel Prevention Act -2015, cu 2 ani inainte de Trump!.
  Cu mai mult de un an inainte de adm. Trump au fost opriti oamenii din aceste 7 tari sa intre in USA.
  CNN chiar a mentionat asta : “those countries were named in a 2016 law concerning immigration visas as ‘countries of concern.’”
  Aceste 7 state MENTIONATE sunt pe lista doar in politica adm. Obama.
  Trump’s executive order said : “countries of concern,” it didn’t make a list. That list was already made, last year and years before.
  Ordinul executiv -Trump spune : “countries of concern”, ordinul executiv NU face o lista. Acea lista a fost deja facuta anul trecut si ani inainte.
  Deci , SINGURA mentionata in ordinul Trump, este Siria : “I hereby proclaim that the entry of nationals of Syria as refugees is detrimental to the interests of the United States and thus suspend any such entry until such time as I have determined that sufficient changes have been made to the USRAP to ensure that admission of Syrian refugees is consistent with the national interest.”

 7. P.S. Uitasem …. esenta :), se pare ca pe vremea lui Obama nu s-a isterizat nimeni din America sau din alte parti ca lista asta cu cele 7 tari a fost de fapt ATUNCI facuta si aprobata -LEGE chiar de catre adm. Obama!
  Cred ca nici nu au stiut americanii despre asta -respectiv astia de azi, atat de vocali de altfel. De ce oare? cumva fiindca presa americana atunci NU a facut mare valva si caz din asta? si a trecut lin si usor …. pe “nevazute”, fara sa se scandalizeze nimeni ? , normal asa a fost…. acum insa trebuie Trump demonizat! si toate tunurile pe el, cu toate ca NU el a facut lista celor 7 tari , ci OBAMA!
  Cam acelasi lucru si in Romania noastra “mereu surprinzatoare” ……cu Pruna care a modificat peste noapte (prin OUG) multe articole, dar ce sa vezi, surpriza !, nu s-a mediatizat ATUNCI mai deloc si nici protestatarii de acum (2017) nu s-au revoltat ATUNCI DELOC (in 2016) pentru astea si impotriva Guv. Ciolos-Pruna, dar in schimb se revolta acum (OUG)… Guv. Grindeanu. Pai cum? asa, exact ca la Trump, ACUM Guv. Grindeanu trebuie demonizat.
  wow, multa ipocrizie -protestatarii sa critice pentru acelasi lucru DOAR selectiv : Trump da, criticat, Obama nu, e scutit de critici de orice fel. Grindeanu (PSD) da, Pruna -Ciolos nu, la fel au scutire ….de la “Dumnezeu”.
  Zau? Cand ipocrizia nu doare nici macar un pic, clar, prostia nici atat!

 8. Cristina, chiar ma revolta modul in care gandesti datorita comparatiilor pe care le faci. Pe vremea lui Obama s-a intamplat ceva similar? A fost data o lege prin care sa fie opriti oameni care aveau carte verde sa nu se mai poata intoarce la casele lor? Acum decretul a venit peste noapte si impacteaza o multime de oameni nevinovati care au case, familii si locuri de munca in Statele Unite si care nu au mai putut intra in tara. Nu e vorba doar despre acordarea de noi vize. Unii dintre ei au fost plecati in vacanta la rude si la intoarcere au fost blocati la granita, fara sa fie anuntati dinainte de ce se va intampla. Sunt convins ca presa din SUA e de o parte sau alta, dar nu despre asta e vorba aici. Iar comparatia cu Pruna si Grindeanu… sincer, am senzatia ca nu intelegi proportia si gravitatea situatiei din SUA.

  • @Andrei,
   .
   Sunt și eu, la rândul meu, revoltat de cum gândești, de revolta ta, deci, de alde tine.
   Tu, după câte văd, te-ai simțit ca fiind unul dintre ”protestatarii ipocriti” de la noi care umplu strazile și maidanele orașelor care nu recunosc un vot popular(ca și la americani) altfel nu se explică acest puseu de revoltă, revoltă venită aici direct din strada ipocrită.
   Dacă te opreai la timp cu comentariul, la ce se întâmplă în SUA, nu-ți vedeam fața hidoasă ”a prunei macoviste” și-aș fi așteptat, interesat, replica d-nei @Cristina pe când așa, pur și simplu, nu mai am nevoie și de aceste argumente ale domniei sale lucrurile fiind clare.
   Dar tu continui, astfel că imaginea transmisă de tine despre ceea ce se întâmplă acum în America ne relevă faptul că imaginea de acolo este privită de către un zbanghiu (nu-i o jignire ci o constatare) adică de către un miop, și ultraș pe deasupra, având ochelari de hipermetrop și care nu vede mizeria de la noi ci, dincontra, are o imagine roz-bonbon despre ce se întâmplă aici, despre ce reprezintă mana cerească(urgia, după mine) numită băsescu&joshannis care conduce discreționar Țara de 13 ani(ghinion) prin instituțiile de forță și-o masă manipulată care la ordin este trimisă în stradă, masă de oameni girată pe plan mondial de hilary & soroș astfel că pentru mine este un lucru cât se poate de clar ce te revoltă.

  • @Andrei Ok, sa o luam cu inceputul. Trump pune in aplicare ceea ce a promis castigand alegerile, referitor si la securitate si protectie, legat de orice implicatii privind amenintare terorista.
   Am sa repet :Ordinul Exec. a lui Trump nici macar nu nominalizeaza cele 7 tari.
   Sper ca stii engleza sa nu traduc “kilometri” text …..
   Asa arata :
   “To temporarily reduce investigative burdens on relevant agencies during the review period described in subsection (a) of this section, to ensure the proper review and maximum utilization of available resources for the screening of foreign nationals, and to ensure that adequate standards are established to prevent infiltration by foreign terrorists or criminals, pursuant to section 212(f) of the INA, 8 U.S.C. 1182(f), I hereby proclaim that the immigrant and nonimmigrant entry into the United States of aliens from countries referred to in section 217(a)(12) of the INA, 8 U.S.C. 1187(a)(12), would be detrimental to the interests of the United States, and I hereby suspend entry into the United States, as immigrants and nonimmigrants, of such persons for 90 days from the date of this order (excluding those foreign nationals traveling on diplomatic visas, North Atlantic Treaty Organization visas, C-2 visas for travel to the United Nations, and G-1, G-2, G-3, and G-4 visas).”

   Cele 7 tari nenominalizate in Ordinul lui Trump sunt de fapt mentionate : by section 217(a)(12) of the Immigration and Naturalization Act, as amended in 2009 by the Travel Promotion Act of 2009, Pub. L. No. 111-145, which, as it happens, was passed by a Democratic Congress and signed by President Obama.
   Deci tarile sunt cele in baza legii Imigratiei si Naturalizarii…., amendata in 2009 si votata de un Congres Democratic si semnata de Presedintele Obama.
   Mai pe romaneste, Trump a preluat (a “mostenit”) cele 7 tari dintr-o lege anterioara votata de democrati si semnata de Obama. NU el le-a pus pe lista neagra. Sper ca dovada acestor articole si legi ce pot fi citite de oricine – este suficienta anume ca nu Trump a fost initiatorul. Asa cum fals s-a mestecat in multe zone media.

   Washington Examiner (15.6.2016)
   Obama mocks Trump, but has barred immigrants, many Muslim, 6 times

   Obama instituted a ban on “immigrants or nonimmigrants” covered by a larger United Nations travel ban. He also included those on an economic sanctions list. Most countries were Muslim.
   He cited the very same section of law that many critics of his policies have asked him to use, “section 212(f) of the Immigration and Nationality Act of 1952.” It says, “Whenever the president finds that the entry of aliens or of any class of aliens into the United States would be detrimental to the interests of the United States, the president may, by proclamation, and for such period as he shall deem necessary, suspend the entry of all aliens or any class of aliens as immigrants or non-immigrant’s or impose on the entry of aliens any restrictions he may deem to be appropriate.”
   He used the same provision five other times, one more in 2011, twice in 2012 and twice in 2014. In those, he targeted people aiding Iran, Syria, Crimea, and those involved in war crimes.

   — July 25, 2011. Barred those under a UN travel ban, or who broke 29 executive orders covering transactions with terrorists.
   – Aug. 4, 2012. Banned anybody involved in war crimes, or just about any other crime including human rights violations.

   — April 23, 2012. Barred those helping Syria or Iran, or involved in human rights abuses for those governments.

   — May 1, 2012. Another block on those helping Iran and Syria.

   — April 3, 2014. Banned anyone known to threaten South Sudan.
   – March 6, 2014 . Barred entry of those claiming government authority in the Crimea region of Ukraine, presumably on behalf of Moscow.
   Crede cineva ca Obama, totusi! era asa inconstient si ii primea pe toti cu bratele deschise?. De ce naiba au votat chiar ei legea aia cu cele 7 tari? De aia! ca nu erau chiar picati in cap!. Deci retorica lui si a altora acum impotriva Trump, sa fim seriosi, e pura propaganda politica (democratii se afla in opozitie acum, normal), cine nu vede asta e orb.
   Referitor la cei retinuti in aeroporturi au fost 109 persoane din 300.000.
   White House : Green card holders and lawful permanent residents from those seven countries will not be denied entry – NU li se va interzice intrarea.

   Pruna -Grindeanu…. comparatia si intelegerea situatiei in SUA … inteleg ceea ce e de inteles dar si uitandu-ma la : The Big Picture! ceea ce este esential in multe situatii.
   Comparatia era in sensul ca multi americani nu stiau de legea asta (ref. cele 7 tari) de pe vremea lui Obama, insa au aflat acum, asa cum pot paria ca multi romani nu stiau de modificarile- articole lege facute de Pruna prin OUG si au aflat acum odata cu scandalul OUG -gratiere ….etc.
   Si da, nu e corect deloc! atitudinea unora – tip critica “selectiva”, mai ales cand habar nu au avut de anumite masuri luate inainte (2016-Pruna) identic, fara consultare publica, prin OUG.
   Sau au stiut si se numeste a judeca cu “dubla masura” si iar incorect.

 9. @gemil, @Radu Tudor. Imi cer scuze ca am intrat sa citesc o stire de pe un blog in care credeam ca ne putem exprima in mod civilizat, fara sa ne jignim. E un blog pe care mai intru tocmai pentru ca il consider obiectiv, dar jignirile gratuite de mai sus ma fac sa ma intreb ce caut aici. Personal, respect parerile civilizate, nu jignirile.

  Eu ma refeream strict la acest decret al lui Trump, nu la faptul ca n-ar fi fost ales el presedinte prin vot legitim sau ca ar fi fost alt candidat mai bun. Si asta dupa ce am citit si ascultat relatarile multor oameni care au familii si locuri de munca in SUA, care detin carte verde, si care au fost blocati sa ajunga acolo. Mi s-a parut nedrept ce s-a intamplat. Si am spus ca ma revolta comparatiile dintre acest caz si ce fac politicienii de la noi, pentru ca deciziile presedintelui SUA, indiferent cine ar fi el, au un impact mondial, in timp ce Pruna e o persoana destul de anonima, cineva care n-a auzit de ea, nu cred ca a ratat ceva. De asta am spus ca nu se justifica o comparatie cu Pruna si Grindeanu, pentru ca proportia si gravitatea situatiei e alta (ei sunt aici, la scara prea mica).

  Imi cer scuze inca o data daca am jignit pe cineva.

 10. @Andrei @gemil ok, eu va rog nu va certati din cauza celor scrise de mine aici (adica opinia mea). Apreciez si multumesc mult ca @gemil cumva a simtit sa ma sustina 🙂 si sa sustina opinia mea ref. la topicul asta.
  Hai sa facem pace 🙂 toti, chiar daca avem opinii diferite. Poate unii scriu mai inflacarat, mai scapa o jignire, o vorba, una ….alta, exista un limbaj cotidian mai “liber”,sa zicem, suntem DIFERITI toti – temperamente diferite, limbaj etc…. , dar hai sa gasim totusi si o punte comuna 🙂 . Pentru ca dincolo de acestea cred ca avem niste calitati bune si un SUFLET bun, care ne ajuta sa trecem si peste ceea ce nu ne convine sau nu ne place la un moment dat. Deci eu sunt pentru impacare 🙂 OK @Andrei ?. Pentru ca sincer imi pare rau ca din cauza mea si a mesajului postat aici sa se creeze o falie aici intre voi 2. Stiu, sunt INCA o idealista :). Prefer iertarile si impacarea,daca se poate.
  Uite, acum am inteles si eu ca tu, Andrei te refereai la un impact mondial, da masurate la scara asta nu se compara, dar eu m-am referit strict ca oamenii (americani si romani) nu erau informati despre o anumita decizie la momentul respectiv cand s-a luat (sau nu aveau toate informatiile clare) si atunci e foarte usor din partea unora si altora sa arunce vina DOAR intr-o parte, iar asta mie nu mi se pare corect.
  Multumesc ambilor pentru intelegere.
  Si D-lui Radu Tudor ca ne suporta…. 🙂 :)…. cu bune …cu rele, cum scriem pe aici 🙂

  • Și eu îți mulțumesc… că-mi mulțumești 😀
   With pleasure! (mă dau și eu mare, și așa cum am (mai) recunoscut în fața Marii Adunări Naționale..de aici, eu sunt ”varză de Tamisa”)
   Ce-i spuneam eu jignitor ”răposatului” postac pudibond care, înțeleg, nu va mai posta din cauza mea, nu mai traduc din română în română.Totuși. Revolta lui nu-i egală, oare, cu revolta mea? Întreb. Cât despre nemulțumirea dumnealui ”antumă”, îmi pare și mie rău, dar a apela precum un copil plângăcios : ”Îhî…îhî…îhî.. ie-te domnu Radu Tudor ce me face @gemil, mă jignește”, este dovada că omul nu are proprietatea propriilor cuvinte pe care eu le-am perceput ca fiind dure și nejustificate și pe care le slobozește la adresa cuiva apropiat, la modul în care gândește acel cineva fără să realizeze că poate fi contrat pe măsură și de ce nu mai rău și, mai ales, câtă vreme el la ora asta, bănuiesc, mărșăluiește prin Piața Victoriei, înjurând ”de toate alea” un guvern legal, un parlament așișderea fără să fie amendat așa cum vrea să fiu eu. Dar, să spunem că greșesc cu astfel de ipoteze pe unde-mi umblă omul la ora asta târzie. Pâra e semn însă că omul nu a aflat că de ceva vreme cenzura și pumnul în gură așa cum gândește omul nu se mai practică decât în presa captivă, recte, presa băsistă(ce puturos sună!). El nu realizează acest lucru elementar și, crezând și văzând că PSD-ul nu reacționează în nici un fel, că eu și alții ca mine am fi numai pesediști ”de bine”, cuminței și la locul lor, responsabili de guvernare, de stabilitate și de liniște a Țării, el poate să zburde, să se revolte oriunde îi dorește suflețelul iar unul ca mine, marea mută, să tacă, să încaseze de la toți cei ca el și să nu se revolte. Ghinion, ”aiasta nu se poate”!
   Cât despre împăcare” însă, doamnă, să mă ierți”, eu, fiind un gentleman, cedez la rugămințile dvs. de împăcare dar mai mult ”dăcât” să-i dau ignore individului nu pot, crede-mă! Mai ales că a ales să ignore acest blog, deci și pe mine.
   PS: Ți-am făcut o scurtă prezentare a mea, en bref, ceva mai în urmă pentru a cunoaște mai bine ce hram port eu pe aici 😀
   http://radu-tudor.ro/trumpisme-mass-media-sa-taca/#comment-726971

 11. @gemil ahaaa, cum ati scris si in celalalt mesaj, da, noi am mai vb. aici.
  Referitor la ceea ce rugasem -impacarea, ok, am inteles cum stau lucrurile, ….dar macar stiu ca am incercat.
  Citind acel mesaj (Andrei), am avut un sentiment de “mea culpa” pentru faptul ca, posibil, provocasem ceva….. neplacut care poate a afectat o persoana, sau mai multe. Si cum eu sunt pentru principii corecte, dreptate etc…si in general “fara razboaie inutile” care pot fi evitate,imi parea sincer rau sa ramana asa, respectiv o suparare sau o neintelegere.
  OK, asta a fost si s-a dus…. Andrei a ales ignore cum ati spus si dvs. si atunci clar nu mai exista calea unei solutii impaciutoare.
  Cum spune o vorba “din batrani”: asta e si mergem mai departe.

  • …sau, așa cum îi spuneam @mihaelei, o altă vorbă, mai dincoace, ”asta e, mergem înainte că înainte era mai bine” 😀

Leave a Reply