Home Articole Tudose : “Lucram la ea. E cea mai grea”

Tudose : “Lucram la ea. E cea mai grea”

2250
1

“Punctul de pensie crește de la anul (…) — o creștere cu 10%. Legea pensiilor este în lucru, poate va fi gata la anul, să vedem apoi cât durează implementarea și în ce (…) ordine va fi implementată. (…) Va fi foarte greu de procesat milioane de dosare, de recalculat. (…) La nivelul Ministerului Muncii se fac simulări, se fac diverse proceduri, se stabilește impactul bugetar, cât de repede putem s-o facem, în ce tranșe putem s-o facem și în ce timp se poate face, ca atunci când o punem pe dezbatere publică să avem răspunsurile la toate întrebările, fiindcă este o lege foarte grea, foarte grea, cred că e cea mai grea lege pe care o poate avea România astăzi”, a declarat Tudose, la Antena 3.

Potrivit șefului Executivului, sunt “inechități de rezolvat” în acest domeniu.

“Până la urmă, pensia nu e o pomană pe care o primește cineva de la stat. E dreptul lui, e recompensa lui. Și acolo au fost derapaje foarte mari. (…) Doi oameni au muncit la fel, același interval de timp, în aceleași condiții, pe aceeași calificare, au ieșit la pensie la interval de doi ani și au decalaje de pensie incredibile. Nu se poate așa ceva. Oamenii trebuie să simtă că sunt tratați așa cum merită după o viață de muncă”, a mai afirmat Tudose.

1 COMMENT

  1. Acest premier a ratat majorarea pensiei pentru Stela Popescu. Olguta cred ca este singura fericita ca nu trebuie sa mai roseasca atunci cand ar fi trebuit sa ii spuna raposatei cu cat ii creste punctul. Pentru a creste o pensie cu zece lei face un deranj de milioane de euro. Cu fiecare fraza rostita si cu fiecare explicatie pe tema asta ii creste punctul de penibilitate guvernamentala

Leave a Reply