Dupa cum va spuneam, batalia abia incepe…

Premierul Mihai Tudose nu mai vrea să-şi asume pachetul de legi din Justiție, potrivit unor surse politice, citate de Antena 3. În acest caz, proiectul de lege ar urma să fie trimis în Parlament.

Va fi o ședinţă crucială a coaliţiei de guvernare, luni, în care se va decide soarta legilor Justiţiei, însă până acum nu se cunoaște ora la care ea va avea loc.

Legile Justiţiei ar fi motivul principal pentru care Mihai Tudose a început războiul cu președintele PSD, Liviu Dragnea, susțin surse politice.

Ministerul Justiţiei mai aşteaptă un punct de vedere şi de la Comisia de la Veneţia, în special referitor la procedura de numire a procurorilor-şefi.

 

Liderii PSD si ALDE s-au întâlnit luni într-o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, în care trebuie să decidă soarta mai multor proiecte importante, printre care şi legile Justiţiei.

Conform declaraţiilor făcute de liderii PSD, guvernul nu-şi va mai asuma răspunderea pentru pachetul de legi, ci le va depune la Parlament sub forma unui proiect de lege asumat de toţi parlamentarii coaliţiei.

Dacă legile Justiţiei vor intra în dezbatere parlamentară, ele ar putea fi adoptate până la sfârşitul anului.

Ministerul Justiţiei mai aşteaptă un punct de vedere şi de la Comisia de la Veneţia, în special referitor la procedura de numire a procurorilor-şefi.

6 COMMENTS

  1. Ăştia nu vor să-şi asume(a se citi încasa) decât funcţia ca numit ,veniturile/indemnizaţiile şi pensiile grase! Se vede clar că nu-i interesează problemele cetăţeanului român din interiorul României! Pare a fi ”liber la orice distrugere” până la capăt!
    De fapt, ce ascund aceşti funcţionari în ceea ce priveşte România şi cetăţenii români?!
    Am văzut o super emisiune la voi în legătură cu nemerniciile de după 2000 şi cel puţin un punct are legătură cu ceea ce scriam cu ceva timp în urmă ”s-a semnat deistrugerea ţării şi anihilarea naţiunii româneşti/vânzare pe nimic” de capii care au crezut că sunt eterni şi nu li se va întâmpla lor nimic, sau ,nu se va auzi nicio vorbă!

  2. La parlament si gata, s-a rezolvat. Johannis poate sa se dedice liniștit golfului, bineînțeles, după ce va sacai puțin guvernul cu numirile de miniștri “integri”, Tudose poate sa-si savureze “victoria” față de Dragnea si madam K sa-si țină job talk-ul la Bruxelles (ca asta-i asa-zisa conferință pe teme de anti-corupție la care a invitat-o grupul ALDE european, un interviu pt slujba de procuror la noua unitate de “elită”) in timp ce sculele ei din CSM dau cu barda in ministrul justiției. Oricum, Tudose face bine ca nu angajează guvernul in afacerea pachetului de legi-una, ca nu se stie cand se mai schimba miniștrii din echipa si doi, ce mai promite Johannis pe ici pe colo ca sa capete acces la terenurile de golf din lumea “bună” a politicii mondiale, caz in care angajamentele executivului se duc dracului fara nici o explicație sau Argument logic. Măcar Parlamentul “risca” sa dureze până la următoarele alegeri (nu-l vad pe Johannis suspendându-l sau arestându-i membrii direct din aulă) si legile adoptate “risca” sa rămână in vigoare măcar până se gauresc pantofii de golf ai lui Rareș Bogdan (prima pereche, ca după modelul cravatelor tre’ sa-si fi cumpărat măcar 3 perechi). Deci “ura! Si la Parlament” va dorim.

  3. Legile justitiei sunt contestate de catre 3600+ din 4700 de judecatori printre care si mult slavitele UNJR si AMR. Cum sa-ti asumi asa ceva ?

    Nici de la UE si Comisia de la Venetia probabil nu va fi raspuns fara obiectii.

  4. Pai de ce sa nu-si asume parlamentul rolul de legiuitor???

    Nu vad care ar fi problema ca majoritatea parlamentara sa isi treaca legile?

Leave a Reply