Managerul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare, Mihai Tudose, afirmă, miercuri seară, după ce liberalul Rareş Bogdan a ameninţat cu ruperea coaliţiei, că PSD nu are un protocol de colaborare cu Rareş Bogdan, ci cu PNL. ”Poate anumite filme la care se uită îi dăunează”, a afirmat Tudose, completând că Rareş Bogdan este în campanie electorală. De asemenea, social-democratul a afirmat că liberalii ”sunt în cădere, sunt disperaţi”.

”Noi n-avem niciun protocol de colaborare cu Rareş Bogdan, noi avem cu PNL-ul, iar domnul Rareş Bogdan nu este PNL”, a afirmat, miercuri seară, la Antena3, Mihai Tudose, întrebat despre ultimele declaraţii ale lui Rareş Bogdan referitoare la ruperea coaliţiei.

”Poate anumite filme la care se uită îi dăunează. Dacă omul este în campanie electrorală proprie, îi doresc succes să se afirme. Pune el condiţii la buget. Preşedintele partidului lui nu a pus nicio condiţie la buget şi e inacceptabil aşa ceva”, a adăugat Mihai Tudose.

Acesta a precizat că nu o să crească taxele la populaţie, aşa cum a spus şi prim-ministrul.

Întrebat despre criticile constante ale unor liberali, care le sunt colegi de guvernare, Tudose a afirmat: ”Da, dar nu ne-am căsătorit cu ei din dragoste”

Tudose a declarat, de asemenea, că, deocamdată, ”căsătoria din interes” cu PNL funcţioneaază: ”Cu cine vreţi să guvernăm? Pai deocamdată funcţionează, noi sperăm să funcţioneze, adică ţara să fie guvernată, altfel e un haos”.

”Anul viitor este un an electoral, sunt în cădere, sunt disperaţi, ne îngrijorează şi pe noi căderea lor, ca să fiu sincer. Cu cine guvernăm de la anul încolo?”,a  mai declarat Tudose.

Întrebat dacă mai vor să guverneze cu PNL şi din 2024, Tudose a afirmat: ”Noi vrem să guvernăm şi este important să putem guverna cu cineva, dacă nu facem 50%”.

Tudose a precizat că nu se poate guverna cu AUR sau USR: ”Eventual, vom guverna tot cu ei (PNL – n.r), în ce proporţii o să mai vedem. Important este să mai existe, să mai existe măcar”.

Tudose a explicat că se intră în logica de campanie şi sunt persoane care vor să se poziţioneze şi în faţa electoratului şi în faţa membrilor de partid:

Rareş Bogdan a ameninţat, marţi seară, într-o intervenţie la Digi 24, cu ruperea coaliţiei, dacă vor creşte taxe şi impozite în 2024.

”Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliţie de dreapta şi oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”, a afirmat Rareş Bogdan.

”Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a mai declarat el.

”Ceea ce face PSD este complet imoral şi necolegial”, a susţinut liberalul, citat de news.ro

Leave a Reply