Diagnosticul de tumoră renală cu determinări secundare pune mai multe probleme: gradul de afectare al glandelor suprarenale, provocarea de a extirpa formațiunile tumorale din toate regiunile anatomice afectate și păstrarea funcțiilor fiziologice ale organelor implicate. Prezența tumorilor la acest nivel se poate manifesta în diferite moduri și poate afecta în grade variate organele, astfel că simptomele pot mima mai multe boli. În lipsa unei investigații performante, așa cum este CT, nu se poate elucida în totalitate sursa manifestărilor și toate caracteristicile bolii.

Clement C. s-a confruntat cu un tablou clinic sugestiv pentru o colică renală, iar după efectuarea CT-ului abdominal au fost obiectivate formațiunile tumorale localizate la nivelul rinichiului stâng și la nivelul glandelor suprarenale. “Anul trecut tatăl meu a fost depistat cu cancer, în urma unei crize de rinichi însoțite de hematurie, pentru care medicul a recomandat un CT. Investigația a arătat existența unei tumori în rinichiul stâng, iar recomandarea a fost de nefrectomie. Așa că tatal meu a suferit o nefrectomie stângă și suprarenalectomie bilaterală, realizată de către dl. conf. dr. Constantin Gîngu. Operația a fost un succes: tumora a fost îndepărtată în întregime și nu au apărut metastaze, astfel încât suntem foarte mulțumiți de rezultate. Am mers la medicul oncolog imediat după intervenție, așa cum ni s-a recomandat, pentru a vedea dacă se impune tratament oncologic. Din fericire, nu a fost cazul, iar acum tatăl meu este sub supraveghere. Analizele și CT-ul efectuate după 3 luni și 6 luni au rezultate bune, drept urmare suntem optimiști și convinși că boala a fost vindecată.”

Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziție pacienților tratamente chirurgicale complexe urologice, realizate de medici foarte experimentați în chirurgia minim invazivă, cu ajutorul echipamentelor ce utilizează tehnologie avansată. Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, pune în aplicare tratamente chirurgicale în cazuri cu grad ridicat de dificultate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru aptitudinile sale chirurgicale deosebite, conferențiarul Gîngu soluționează cu succes  o paletă largă de afecțiuni urologice prin mai multe tehnici de chirurgie clasică, laparoscopică sau robotică:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

 

 

Leave a Reply