În total, Statele Unite și partenerii mondiali ai Ucrainei au angajat mai mult de 76 de miliarde de dolari în asistență directă de securitate pentru apărarea Ucrainei”, a spus Secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, în declarațiile sale de deschidere la cea de-a 15-a întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei din Germania pe 19 septembrie.

Tancurile M1 Abrams furnizate de Statele Unite vor intra în curând în Ucraina și se vor alătura contraofensivei pe care o desfășoară țara împotriva Rusiei, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, liderilor militari mondiali adunați marți la această bază aeriană americană.

Tancurile au sosit în mai în zona de antrenament Grafenwoehr a din Bavaria, unde echipajele ucrainene au început un curs de pregătire accelerat la scurt timp după aceea. Ucraina primește 31 de tancuri similare Abrams care au fost recondiționate în Statele Unite.

Națiunile partenere trebuie să „continue să sape adânc” pentru a ajuta militar Ucraina, a spus Austin reprezentanților a aproximativ 50 de țări în timpul declarațiilor de deschidere la cea de-a 15-a întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei.

„Trebuie să continuăm să facem eforturi pentru a oferi Ucrainei sisteme și interceptori de apărare aeriană”, a spus Austin. „Și chiar acum, în căldura bătăliei, trebuie să continuăm în forță pentru a oferi Ucrainei muniția de care are nevoie pentru a continua lupta, inclusiv muniție de 155 mm.”

În timpul sesiunilor de marți, Danemarca, Republica Cehă și Țările de Jos au convenit să-și mărească ajutorul acordat Ucrainei, începând cu 15 tancuri de luptă T-72EA în lunile următoare. Sistemele de apărare aeriană și muniția vor urma și vor fi „livrate cu prioritate”, au declarat cele trei națiuni într-o declarație comună.

Germania a anunțat că va trimite arme, echipamente și îmbrăcăminte de iarnă în valoare de 427 de milioane de dolari. Ajutorul include explozibili, mortare, rachete, mine, drone de recunoaștere, piese de schimb, generatoare și îmbrăcăminte.

„Lunile următoare vor fi grele”, a spus Siemtje Moeller, secretarul de stat parlamentar al Ministerului Apărării din Germania. „Va fi frig, noroi și umed.”

De la ultima reuniune a grupului de contact din iulie, Statele Unite au livrat mai mult de 2 miliarde de dolari în ajutor suplimentar de securitate pentru Ucraina, inclusiv muniție, sisteme de apărare aeriană și echipamente de deminare, a spus Austin.

 

Leave a Reply