Ucraina recunoaște : o veste foarte proastă vine din Rusia. Invadatorii pot mobiliza 300.000 de oameni pentru continuarea războiului ilegal declanșat pe teritoriul ucrainean. Ucraina nu poate ține pasul cu astfel de mobilizare umană pentru eliberarea teritoriului invadat. În plus, republicanii dominați de Trump fac jocul Rusiei și blochează ajutorul militar american pentru Ucraina. Două vești extrem de proaste pentru țara invadată.Adjunctul Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, generalul Vadim Skibitski, a declarat luni într-un interviu pentru RBC-Ucraina că aproximativ 1.000 de oameni se înscriu zilnic în rândurile Forțelor Armate Ruse, motivați de salariile mari, în special locuitorii din regiunile de criză.

„În fiecare zi, aproximativ 1.000 – 1.100 de oameni se alătură forțelor armate ale Federației Ruse. Aceștia sunt folosiți atât pentru a reface pierderile, cât și pentru a forma regimente de rezervă. Ocupanții se mobilizează, doar că nu la fel de masiv ca în octombrie-decembrie 2022.  Motivația rușilor de a intra în armată este salariul, mai ales în regiunile de criză, unde fie sunt salarii mici, fie nu există locuri de muncă. Prizonierii de război ruși recunosc deschis că s-au înrolat în armată pentru că sunt plătiți acolo, iar ei au o `ipotecă, familie și așa mai departe`. Iar acest motiv este în prezent principalul pentru acele persoane care merg voluntar la mobilizare, semnează contracte și luptă”, a declarat adjunctul GUR ucrainean.

El a menționat că rușii care luptă în război primesc în jur de 8 mii de ruble pe zi, adică aproximativ 90 de dolari zilnic.

În prezent, toată mobilizarea din Federația Rusă vizează în principal refacerea pierderilor.

„Pentru a crea o rezervă strategică puternică, ei chiar au nevoie de mobilizare – asta este sigur. Va îndrăzni Putin să o facă? Este puțin probabil înainte de alegeri. Și în viitor – vom vedea. Este încă prea devreme să vorbim despre asta. Dar au fost create toate condiţiile de mobilizare oricând în Rusia”, a indicat Vadim Skibitski, citat de stiripesurse.ro

Leave a Reply