Kelemen Hunor, președintele UDMR, a afirmat faptul că pactul de colaborare parlamentară semnat cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu are un termen de patru ani. Acesta lasă impresia că parlamentarii Uniunii ar fi dispuși să susțină un nou Guvern PSD-ALDE fără ca „atmosfera anti-maghiară să crească”.

Potrivit antena3.ro, liderul UDMR a făcut precizări despre relația cu PSD și ALDE într-un interviu pentru cotidianul în limba maghiară Kronika, iar un fragment din acesta a fost postat și pe pagina de Facebook a lui Kelemen Hunor.

”Înțelegerea noastră cu coaliția condusă de PSD este pentru patru ani, sub condiția că vom analiza situația după fiecare sesiune parlamentară și vom decide cum procedăm în continuare. Dacă nu vrem să rămânem blocați cu cele 6,5 procente ale noastre, trebuie să avem un dialog cu cineva. În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pentru ca atmosfera anti-maghiară să nu crească, deoarece are de suferit foarte mult comunitatea noastră. Pe de altă parte, trebuie să ducem lucrurile mai departe pentru a nu renunța la niciunul din obiectivele comunității”, a susținut Kelemen Hunor.

4 COMMENTS

 1. Nimic nou sub soare ! Se vor pozitiona In functie de cum va reusi alianta PSD-ALDE sa-si mentina majoritatea. Daca nu vor reusi, UDMR va vrea la guvernare, dar cu conditii bine stiute. Vesnica poveste a drepturilor minoritatii maghiare si incet, incet obsesia lor cu statul national unitar. Politica pasilor marunti.

 2. Altfel in tot anul electoral 2016 erau cu Soros in gura,Codrin Stefanescu nu-l scotea de acolo nici in somn.

 3. Sa stii UDMR-ule care te-ai erijat in singurul si adevaratul sustinator al intereselor mele ca as fi mult mai interesat ca hotii sa fie legati si dusi la puscarie (indiferent daca sunt romani sau unguri) decat sa fie traduse in ungureste nu stiu ce acte administrative.

  citat din UDMR
  ” În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pentru ca atmosfera anti-maghiară să nu crească, deoarece are de suferit foarte mult comunitatea noastră. ”

  as dori sa completez si la comunitatea romana v-ati gandit??? deocamdata traiti in Romania, nu va tine nimeni legati aici, de ce nu plegati in Hungary daca ceva nu va place????

  Romanii se duc in Spania, UK, Germania etc si nu solicita acte in lb romana si nici atatea pretentii cate vreti voi.

  Romanii din Hungary ce facilitati au ????? Tare as vrea sa stiu daca au macar afisaj bilingv si steagul Romaniei pe la institutii asa cum doresc ei pe al lor in Romania.

  Si datorita acestui partid balama suntem unde suntem ….. poate de fiecare data era mai bine sa avem din nou alegeri anticipate decat atatea aliante pe sub masa. macar data viitoare Romanii vor fi in stare sa voteze 60-70% un partid care sa faca ce trebuie facut in tara asta ca daca nu se duce dracului de rapa cu atatea aliante pe sub masa …..

  Tot timpul au fost la putere dar ei corupti nu au ???? poate ii votam pe ei data viitoare sa vorbim dracului inca o limba sau sa o aducem limba oficiala prin fata nu prin spate sau pe sub mese.

  Daca se mobilizeaza tot ardealul poate resusim asa cum a reusit SM sa fie condus de UDMR

  Putem asista si la asa ceva ….?

Leave a Reply