Kelemen Hunor a declarat, vineri, la prezentarea raportului politic privind activitatea sa din ultimii patru ani în fruntea Uniunii, susţinut la Congresul UDMR, care se desfăşoară la Cluj, că Marko Attila şi-a desfăşurat activitatea ani la rândul în interesul comunităţii maghiare.

“Am adoptat legi prin care am redobândit o parte considerabilă a bunurilor care au aparţinut comunităţii maghiare, de exemplu, pădurile care au fost în proprietate colectivă şi imobilele care au aparţinut confesiunilor maghiare. Dar pericolul renaţionalizării este mai mare ca oricând. România s-a angajat să restituie în natură bunurile confiscate în timpul dictaturii comuniste, iar în cazurile în care acest lucru nu este posibil, să ofere compensaţii băneşti echitabile. Însă, momentan, constatăm că persoanele care au aplicat cu bună credinţă legea, sunt pedepsite, iar în cazul comisiilor de restituire se aplică principiul culpabilităţii colective. Să fie clar, credem în continuare în nevinovăţia lui Markó Att ila şi suntem întru totul solidari cu el. Marko Attila şi-a desfăşurat activitatea ani la rândul în interesul comunităţii maghiare”, a spus Kelemen.

Marko Atilla, deputat UDMR, a fugit in Ungaria dupa ce a fost pus sub acuzare de procurorii DNA.

 

11 COMMENTS

 1. udmr, o gasca de impostori. Sper ca cetatenii romani de etnie maghiara sa deschida odata ochii si sa nu-i mai voteze.

 2. UDMR- curva Budapestei în politica României.Nu au ei nici un gând bun pentru poporul român sau România.Politica promovată de ei este clar trasată de la Budapesta și este una antiromânească.Nu ar avea atâta succes dacă în fruntea țării am avea politicieni cinstiți și cu simț patriotic.

  • Așa este, dar toți politicienii , se ploconesc la această curvă atunci cînd au nevoie de ea. Cînd se știe

   prea bine că ștoarfele astea de UDMR-iști nu urmăresc decît distrugerea țării.

 3. Eu m-as incumeta sa dau o “lovitura de Stat” si sa-i scot pe astia chiar de maine din Parlament.Sa vad cine va riposta din afara si sub ce forma o va face.

 4. Kelemen zice un lucru elementar si anume ca ei cred ,,în nevinovăţia lui Markó Attila”, doar e normal ca si in cazul asta sa functioneze prezumtia de nevinovatie pana la condamnarea lui ramasa definitiva.
  Problema-i alta. Oamenii din comisia aia (inclusiv Attila) au furat pe rupte pentru cei care i-au pus acolo si pentru ei, bineinteles. ,,Noua putere” face numai circ si nu justitie. In ce tara bananiera traim cand unul din parlament ,,fuge” din tara pentru a nu fi arestat? Ca-i pe drept sau pe nedrept arestarea, asta-i o alta problema care se va transa in instanta.
  Gasca de udemeristi a pus umarul ( solidari ) in ultimii 10 ani ca ,,noua putere” sa poata sa-si desavarseasca influenta in toate institutiile importante ale statului. Ca acum cand si oamenii lor sunt luati in malaxor sa urle la fel ca base. Au fost in aceasi oala si sunt in aceasi oala. Ideea e ca ,,noua putere” nu mai are nevoie pentru prima data in ultimii 25 ani de cei 5 % ai udemere-ului pentru a conduce. Au majoritate confortabila plantata in psd si ,,noul” pnl.
  Mai vine si pisi gorghiu si zice “szeretlek” .. fata-i de pe alta planeta …
  Restu-i abureala

 5. Iar partidele romanesti sunt solidare cu UDMR-ul, adica si cu fugarul asta. Marele autonomist a dat bir cu fugitii…

 6. o să ajungă solitari să le cînte cucu precum ţărăniştilor/cel mai vechi partid(ponegrit de membrii lui). aşa să-şi lumineze drumul şi calea, cu stîngu-nainte spre puşcărie că sunt şi acolo destui escroci şi hoţi, nu mai spun de mincinoşi şi manipulatori în creştere uluitoare!

 7. Pentru boanghen nu l-am auzit pe joianis sa se scandalizeze, ba din contra, ii curteaza pe huni sa faca majoritate impreuna!

 8. @Protestez
  Daca e sa ne referim strict etnic, singurul presedinte roman a fost Emil Constantinescu, din nefericire nu prea a avut vana.

  S-a emis domne mandatul de aducere pentru asta?!
  Are 2 mandate de retinere, dar niciunul pentru punerea in executare.Sova dupa ce va fi mazilit va fi arestat in secunda doi.
  E clar ca baietii ce apartin popularilor europeni sunt protejati.

  Daca s-ar vota pe bune in alea doua judete n-ar strange sa intre in Parlament.De fapt nu cred sa fie cu totii 300000 (inclusiv copii) in cele 2 judete, am vizitat relativ recent zona.
  Sunt tinuti artificial in viata de chiar partidele asa zise romanesti(desi sunt formate din sclavi) , poate cu intentia de a nu se crea ceva organizatii underground paramilitare.

Leave a Reply