Elena Udrea a declarat, vineri, după finalizarea termenului de judecată din dosarul “Gala Bute”, că s-a gândit să scrie o carte despre cele 72 de zile în care a stat în spatele gratiilor, precizând că orice om ar fi marcat dacă ar trăi o astfel de experienţă.

“M-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătuşe. Pe toată lumea ar marca să fie arestat. Nu este vorba de Elena Udrea, nu este vorba de un om politic, este vorba că oricine poate ajunge acolo şi va trăi o dramă. Statul român nu poate asigura astăzi condiţii decente de arest preventiv. Condiţiile sunt inumane. De aceea sunt şi atât de multe condamnări la CEDO. Ştiu că foarte mulţi oameni gândesc arestarea preventivă, penitenciarul ca pe o pedeapsă mai mare decât lipsirea de libertate. Ştiu că foarte mulţi cred că dacă ajungi acolo trebuie să fii, eventual, schingiuit. Din păcate, aceasta este o mentalitate de Ev Mediu. Pedeapsa este privarea de libertate şi nu umilirea cuiva sau îmbolnăvirea cuiva, pentru că de acolo, cel mai sigur, ieşi un om bolnav”, a spus Udrea, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Fostul ministru a adăugat că s-a gândit doar la un eventual sumar pe care l-ar putea avea o astfel de carte.

“Dacă ajungi acolo înţelegi că într-o cameră de nouă metri pătraţi nu ai cum să stai decât fie în picioare, fie întins pe pat, nu există altă variantă, iar după luni de zile de stat în aceste condiţii mergi cu greu şi sigur te îmbolnăveşti de afecţiuni ale coloanei”, a explicat Elena Udrea, referitor la condiţiile din arest.

De asemenea, Elena Udrea a povestit că de când a fost plasată în arest la domiciliu nu face altceva decât să citească şi să scrie.

“E mai bine (în arest la domiciliu – n.red.), pentru că am un dosar de 81 de volume şi în arest mă întâlneam cu avocatul într-o cuşcă, iar actele pe care avea să mi le comunice le introducea printr-o fantă de un milimetru. Mi-ar fi trebuit, probabil, luni de zile să ajung să ajung să pot studia dosarul în care sunt acuzată. Pe de o parte, este acest avantaj uriaş de acasă, ca să te aperi mult mai bine şi, pe de altă parte, cred că este normalitatea în ceea ce priveşte cercetarea penală a unei persoane. Normalitatea este ca aceste proceduri să se întâmple cu inculpat în stare de libertate”, a spus Udrea.

Pe de altă parte, fostul ministru a adăugat că îşi doreşte să facă în continuare politică.

“Nu am spus că de astăzi mă apuc să fac din nou politică, ci că îmi doresc şi pe mai departe să continui să activez în politică şi cred că este nevoie de oameni care să îşi asume să schimbe ceea ce este de schimbat în această ţară – de la legile care sunt haotice şi care generază abuzuri, la atitudini, pentru că vedem că cei care ar trebui să conducă această ţară încearcă să se protejeze”, a conchis Udrea.

Elena Udrea a fost, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde magistraţii au analizat măsurile preventive impuse în dosarul “Gala Bute”.

Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, în 7 mai, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul “Gala Bute”.

21 COMMENTS

  1. Deci ne spovedim doar despre cătușele de după putere, de alea de dinainte nici o vorbă!
    Păi se poate, Nuți, constituția ei de treabă?!?

    • Pai nu va placeau catusele domnule Tudor…Chiar dumneavoastra le aratati? Daca Nastase si Voiculescu au scris carti dupa gratii de ce vreti sa-i luati unei femei acest drept de a scrie carti…nu fiti misogin…

  2. Pai fiinta asta are tupeu nu gluma. Sa scrie o carte , da , dar sa scrie in acea carte toate relele facute tuturor. Si sa explice cum au ” crescut ” in conturile, in buzunarele, in posetele ei si poate si ale altora apropiati ei asa multa bogatie. Vrem si noi sa stim , poate ne ajuta sa ne imbogatim si noi, nu sa lungim zi de zi amaratii de bani pe care ii avem. Ne trece viata si nu putem sa ne permitem nici 1 la mie din ce si a permis ea si ai ei. Noi , unii , nu ne bucuram de raul nimanui , fereasca D zeu de rau pe tot omu. Dar ce au facut gastile astea , e mult prea mult. Cand auzi cat au furat , te si intrebi daca oamenii astia mai sant sanatosi la cap. Peste granita , oamenii stiu valoarea fiecarui euro. Cand aud ca unii fura milioane, sute de milioane de euro isi pun mainile in cap. Se intreaba cata sanatate mentala au unii prin tarisoara noastra.

  3. Radu, mai bine puneai o fotografie în care-şi arăta nurii lîngă cea prezentată, ca să-şi satisfacă comentatorii şi părerologii IQ inteligenţei personale şi totodată, să ţină cont că orice om are dreptul la păreri sau opţiuni de gîndire. Nu toţi trebuie să gîndim la fel, încă nu este spirit de turmă şi să respectăm fiecare părere indiferent cine sau ce scrie.
    E blogul lui Radu Tudor încă, doar posesorul blogului are dreptul la a şterge, a interzice sau faulta comentariile.
    Cînd veţi avea pe propriile bloguri comentarii care nu vă convin, puteţi să faceţi ce vreţi.

    • Dreptul la opinie libera a fost castigat la revolutie…Ar fi culmea sa ne intoarcem la dictatura si sa stergem opiniile care nu ne convin…

  4. O carte despre cum se fura miliardele de euro trebuie sa sctrie la un DNA receptiv,ca 72 de zile nu a stat in catuse oricum.Se pot numara orele petrecute in catuse.Eu o trageam in teapa in prima zi si nu mai murdaream catuse cu un asemenea jeg national !

  5. Ce frumos ar fi sa citim cartile tuturor celor care-au trecut prin puscarii, indiferent c-au fost politici sau de drept comun. Fiecare are o istorie. Privarea de libertate pentru orice fiinta este traumatizanta. Animalele nu-si pot exprima prin viu grai sentimentele traite in custi sau colivii. Singurii oamenii-si pot exprima trairile din spatele gratiilor. As dori sa citesc cate-o carte a fiecarui cetatean al Romaniei care a fost privat de o parte a salariului, altii au ramas fara case, altii fara spitale, altora li s-a luat pamantul mostenit din mosi stramosi sau altii au trait diverse drame provocate de fostii iresponsabili conducatori ai Romaniei printre care se numara d-na Udrea. Nu simt nevoia sa citesc o carte de-a ei.

    • Sunt multi care sufera. Incepand cu micile patrupede care ne insotesc oriunde cersind atentie, pana la suferinzii de cancer ..si alte boli, care si pentru o amarata de analiza trebuie sa mearga la spital, sa stea la cozi. Parca nu este destul chinul zilnic in lupta pentru viata. Este dureros cand le auzi problemele la orele de stiri…dar sa le traiesti zi de zi, cred ca nici imaginatia nu ne poate ajuta sa vedem cu ochii mintii cum este.
      Cat despre… este in trend sa “emani” cate o carte in/dupa puscarie. Culmea este ca se mai si tiparesc/citesc.

  6. Despre primele 72 de zile…Cum se mai alinta,crede ca asa e viata,tragi sute de milioane le plasezi oriunde in lume dupa care te joci cu procurorii dea Scutita Rosie…O mai faci si pe victima,starnesti mila publica,strangi din dinti dar salvezi averea macar o buna parte.E bine.

  7. Domnule Radu Tudor,
    .
    ”În octombrie 2005, Elena Udrea şi-a dat demisia de la Cotroceni. În presă apăruseră tot mai multe dezvăluiri legate de relaţiile soţului Dorin Cocoş cu grupul Petrache-Bittner, şi pe imaginea imaculată a lui Traian Băsescu începuseră să apară pete negre. Şi începuseră să apară şi insinuări despre o relaţie “nepotrivită” între cei doi. În 13 aprilie 2005 apare în Academia Caţavencu un interviu în care Elena Udrea este întrebată dacă este iubita lui Traian Băsescu.
    Rep.: Iubita lui Băsescu?
    Elena Udrea: Știți de când aștept întrebarea asta? La întrebarea asta pot să vă răspund peste zece ani?”
    Sursa: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/istoria-relatiei-elena-udrea-traian-basescu-526070.html
    Au trecut 10 ani de atunci. Antena 3 este ”aici”?, Fiți, deci, pe fază. Au trecut 10 ani, 1 lună și-o săptămână, deja. Dacă nu o faceți dvs., poate o face şeful Secţiei Politic la Antena 1 și Antena 3, Adriana Duțulescu, Asta, dacă a terminat, cumva, acțiunea de decrebilizare a lui Ponta și a PSD cu ”dezvăluiri” șoc privind jocul PSD și al lui Ponta referitor la Codul Silvic. Sugerez această pistă întrucât domnia-sa are ”drept de preferință”(termen juridic) pentru abordarea acestui subiect, domnia punând pe tapet în pagina Jurnalului Național articolul respectiv. (urmare căruia, o spun acum cu o oarecare malițiozitate, a fost numită Șefa acestui compartiment, deosebit de important, al INTACT).

Leave a Reply