Elena Udrea a fost adusă luni din arest la DNA, pentru a fi audiată în dosarul Gala Bute, după ce a fost cerut un nou aviz de la Camera Drputaţilor, pentru  urmărirea penală şi arestarea preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Regionale, fiind acuzată de trei noi fapte de luare de mită.

Elena Udrea a fost adusă cu o dubă a poliţiei şi a intrat în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 12.00.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere luni un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

În dosarul Gala Bute, Camera Deputaţilor a încuviinţat, în 9 februarie, urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei în scopul obtinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

DNA a precizat că, ulterior, în această cauză au apărut noi elemente “ce au conturat suspiciunea săvârsirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaţilor”.

Potrivit DNA, una dintre faptele de luare de mită are legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec.

Procurorii susţin că, în 2010, Elena Udrea ar fi primit, indirect, pentru sine şi pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finanţarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului “Schi pentru România”.

O a doua faptă de luare de mită ar avea legătură, potrivit procurorilor, cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) către SC Consmin SA.

Procurorii susţin că, în perioada 2010 – 2011, Elena Udrea, împreună cu Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii la data faptelor şi suspectă în această cauză, ar fi primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul SC Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Astfel, după ce CNI făcea plăţile către firma Consmin, pentru lucrările efectuate, administratorul societătii dispunea transferul a 10 la sută din suma încasată către societatea controlată de Ştefan Lungu, SC Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au realizat cinci plăţi, în valoare totală de 335.486 de lei, au arătat procurorii în referatul cauzei.

La rândul său, Ştefan Lungu i-ar fi dat banii primiţi lui Liberiu Tudor Breazu, persoană apropiată atât de Elena Udrea, cât şi de Ana Maria Topoliceanu, arată procurorii.

O parte din aceste sume i-ar fi fost dată în numerar lui Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea, iar diferenţa ar fi fost folosită de Breazu “pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria”, mai susţin procurorii.

O a treia faptă de luare de mită vizează finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani.

Procurorii susţin că, în 2011, Elena Udrea ar fi cerut şi primit de la inculpatul Adrian Gardean, pentru sine şi pentru altul, foloase materiale în valoare de 10 la sută din plăţile efectuate de MDRT pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

Procurorii au mai arătat, în referatul cauzei, că în 6 octombrie 2011, Adrian Gardean i-ar fi dat 900.000 de euro lui Gheorghe Nastasia, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de societăţile Termogaz Company şi Kranz Eurocenter din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

“Cu acelaşi prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăţilor care urmau să fie efectuate către cele două societăţi, iar pentru diferenţă i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăţi controlate de Obreja Rudel. Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferenţa de 3.000.000 lei a fost transferată de SC Termogaz Company SA în contul SC Europlus Computers SRL la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate“, a precizat sursa citată.

DNA menţionează că aceste ultime fapte reprezintă “modalităţi alternative de săvârşire ale aceleiaşi infracţiuni de luare de mită pentru care Camera Deputaţilor a cerut începerea urmăririi penale şi a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Udrea Elena Gabriela la data de 09.02.2015”.

 

14 COMMENTS

 1. Sunt curios in fiecare zi sa descopar noile dosare in care este implicata Elenus si mai ales de sumele acele cu multi de zero in coada “oferite” ca spaga, dar mai ales de modalitatile prin care cucoana intra in posesia lor.
  Puscaria e o binecuvantare pentru ea in momentele astea…

 2. Antena3 incepete sa devina patetica. Gen.mafiot Coldea a aruncat-o pe Udrea in haznaua DNA iar voi nu stiti alceva decat s-o sfasiati mediatic intr-o veselie pe aceasta. De ieri a aparut de exemplu denuntul Udrei la DNA impotriva lui Coldea si n-ati expimat o vorba vis-a-vis de acest denunt. Un denunt care merita luat la puricat pentru ca din el aflam lucruri foarte interesante despre activitatea acestui mafiot aflat in frunte SRI, un SRI care de ani buni face politie politica si afaceri cu escrocii din aceasta tara. In alta ordina de ideii in ultimul timp printre invitatii dar mai ales reporterii Antenei3 sunt foarte multe persoane care vorbesc cu foarte multe consoane intre pauzele dintre cuvintele din frazele pe care le exprima. Macar pentru jurnalistii angajati cautati vorbitori fluienti in exprimare limbii romane.

  • stimate gelu aramianu, tot ce scrie udrea in denunt a spus si pe gura. si s-a dezbatut zile intregi la antena 3. daca ai alte preferinte tv, esti liberi sa descoperi ca telecomanda are mai multe butoane

   • Nu e vorba de telecomanda, dar va aduc aminte ca Udrea va ajunge la inchisoare iar tara va ramane in frunte cu gasca de mafioti din SRI care fac de ani buni de zile politie politica in Romania, d-ul Voiculescu fiind una dintre aceste victime ale mafiotului gen. Udrea. Deoarece in afara de Udrea care a fost aruncata de gen.Coldea in cloaca DNA nu vor urma si pestii cei mari in frunte cu Basinescu. Asta-i marele pericol ce ne paste in aceste zile. In alta ordine de ideii nu inteleg de ce sunteti suparat pe mine deoarece v-am atras atentia cum ca Antena3 are o seama de reproteri care nu vorbesc cursiv ci cu multe poticneli in consoane in timp reportajelor lor??? E asa de greu sa gasiti reporteri adecvati??? Iar faptul ca mi-ati da numele ce rezolvati??? Nimic, asa ca va doresc succes in a o toca pe Udrea facand neintentionat jocurile gen. Coldea.

    • stimate gelu, cand unul din varfurile mafiei de confeseaza, noi sa aplaudam povestea si sa ignoram crimele facute de acesta? cat despre poticneli si alte cele, nimeni nu e perfect. oameni sunt si ei, mai gresesc. nu cred ca toti au probleme de exprimare. sunt curios cum ati performa dvs daca ati sta 2-3 ore in frig si vant pt un live de 1 min de la DNA? asta cu jocurile lui coldea sa o spuneti la B1, nu la noi, unde se vorbeste zilnic despre el

     • Nu sa ignorati confesiunile Udrei, ea oricum ajunge la puscarie, ci sa-i luati la puricat pe gen. mafiot Coldea si amanta lui Luluta deoarece ei impreuna cu subordonatii lor reprezinta adevartii stapani ai catuselor in tara asta. Dupa cum decurg lucrurile Udrea a fost sacrificata in mod special pentru ca restul sistemului ticalos sa scape si sa se afle in continuare la butoane pentru a baga alti oameni nevinovati in puscarie mai abitir ca pana acum. In ceeace priveste reporterii care se balbaie sunt si foarte multi care chiar daca stau 5 ore in frig vorbesc normal asa cum trebuie sa vorbeasca un adevarat reporter angajat al unei televiziuni de varf. Iar la posibilitatile Antenie3 ar fi de preferat ca postul sa trimita pe teren numai reporteri fara a, aa, aaa, a…

 3. …si cand te gandesti ca au fost vreo 500.000 de alegatori care si-au dat votul in 2014 pt ca aceasta mimoza sa fie presedinte….

 4. Cand il salta pe abjectul national? Cum e posibil sa dispara o flota de nave iar jegul de justitieindependenta sa declare prejudiiu zero?
  Dl Ponta, cand vor raspunde material mizeriile umane si profesionale care comit procarii in “justitie”?

 5. Ho, ho! aţi uitat udrea, ritzi şi ai lor inclusiv macovei, cum urlaţi în gura mare şi pe toate micile ecrane despre anteriorii arestaţi, vinovaţi sau nu, cu motive reale sau nu? Trebuia să vă gîndiţi la voi înainte de orice”urlătură”! Mi-amintesc de năstase, de voiculescu, de mustăciosul psd, de mulţi care au fost arestaţi şi voi urlaţi mai rău ca lupii: arestare! arestare! arestare! Vă amintiţi cum au rămas oamenii pe stradă că aţi dat legi împotriva proprietarilor? noi nu am uitat! să vă fie de bine! exact cum ne-a fost şi nouă de 25 de ani de zile!

Leave a Reply