UE va avea suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a imuniza 70% dintre adulţi până la jumătatea lunii iulie. Acest lucru se datorează producţiei mari în cadrul blocului comunitar.

„53 de fabrici produc vaccinuri în UE. Continentul nostru este acum cel mai mare producător din lume după Statele Unite,” a declarat comisarul pentru pieţe interne, Thierry Breton, pentru Le Figaro.

„Sunt sigur câte doze sunt în prezent în producţie şi ştiu câte milioane vor fi livrate în fiecare săptămână. Acest lucru îmi permite să vă asigur că până la jumătatea lunii iulie avem numărul de doze necesare pentru vaccinarea a 70% din populaţia adultă a Uniunii Europene,” a adăugat acesta, conform Mediafax.

70% este un procent semnificativ, experţii considerându-l pragul pentru imunizarea în masă.    Guvernele UE s-au confruntat cu critici din cauza ritmului lent în care au început campaniile de vaccinare, comparativ cu Marea Britanie şi SUA. UE a negociat achiziţia de vaccinuri pentru toate cele 27 de state ale blocului comunitar.   Breton a precizat că Europa va reveni în forţă cu vaccinarea populaţiei şi că, datorită producţiei va ajunge la „200 de milioane de doze pe lună, până în vară”.

Breton a vorbit şi despre posibilitatea ca UE să utilizeze şi vaccinul Sputink V. „Agenţia Europeană pentru Medicamente evaluează siguranţa şi eficienţa Sputnik, dar îi lipsesc încă unele date esenţiale,” a precizat acesta.   Şi chiar dacă va fi aprobat, „va trebui să găsim capacitatea de producţie, deoarece ruşii nu au spaţii de producţie mari şi caută parteneri industriali în Europa. Din toate aceste motive, nu cred că vor fi disponibile cantităţi semnificative de Sputnik pentru Europa înainte de sfârşitul anului 2021,” a adăugat Breton.

Citeste mai mult: adev.ro/qrv179

1 COMMENT

  1. Gata si cu harababuristii astia caposi. Deja au anihilat vaccinul jonson pe cheaguri de sange, nu ca restul sunt oauuu!

Leave a Reply