Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit marți, cu șase luni, sancțiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014 pentru presupusa sa implicare în conflictul ucrainean, au declarat surse diplomatice europene, citate de AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

În următoarele zile ar urma să fie luată decizia oficială la nivel de miniștri de prelungire până la 31 ianuarie 2017 a acestor sancțiuni care expiră la sfârșitul lunii iulie.

Sancțiunile vizează în special băncile și companiile petroliere și industria apărării din Rusia și au penalizat dur economia rusă.

Moscova a decretat în schimb un embargou asupra importurilor agroalimentare din UE.

După mai mult de doi ani de sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea și cu sprijinul acordat rebelilor din estul Ucrainei, Uniunea Europeană intenționează să supună unei ample analize politica sa față de Moscova în a doua jumătate a acestui an.

 

6 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Am rugamintea sa ii transmiteti colegului dvs. Mircea Badea ca de grupul telespectatorilor comerciali cu varste intre 18-49 de ani se ocupa deja emisiunile de monden, prezente de multa vreme pe mai toate posturile (vezi la A1 Simona Gherghe, Dan Capatos emisiuni cu centuriste si discotecari tatuati etc.), asa incat nu stiu daca el ar mai trebui sa faca foarte mari eforturi ca sa mai difuzeze si el in emisiunea lui niste materiale consacrate acestei categorii de telespectatori.

  Dar daca tot intentioneaza sa continue cu d-astea, transmiteti-i va rog ca tinerii de 18 ani sau publicul comercial nu vrea sa vada numai faze sau fetisuri cu buci (pe care e foarte probabil ca le are el in cap daca ne luam si dupa partenera dansului de viata), asa incat poate sa dea si cu siliconate, cu dans la bara eventual, cu faze cu ceea ce se cheama parkour care e foarte la moda prin mediile online de afara, mountain bike, moto/auto drift, skydiving parasutism cu costume cu aripi, manele si manelisti de care tinerii sunt foarte interesati sa ii vada pentru ca li se pare f interesant etc.

  O sa mai las pe viitor si alte chestii/frectii care fac mult scor pe net, adica multe vizualizari sau like-uri. N-are rost sa dea numai faze cu gagici cu buci sau intoarse cu spatele sa li se vada bucile, poate sa dea si cu gagici din fata care sunt dotate sau siliconate eventual. Si sa fie cu tatuaje, neaparat. Intelege el, sper! Cu deosebit respekt! Sal

 2. Dar fiti amabil, UE mai prelungeste mult marasmul impus economiei tarii noastre, ca vrem si noi sa stim totusi de ce am intrat in UE de aproape 10 ani daca veniturile le avem ca pe vremea lui nea Nicu, pana ne ataca rusii sau ce vor aia sa ne faca pentru ca nu am inteles exact in ce consta si cu ce ne ameninta pe noi rusii direct de suntem atat de preocupati de aceasta foarte mare capsa care ne paste pe noi si ne-ar ameninta cica constant, zi-lumina, de la rasarit adica de la Est?

  P.S. Sper totusi sa nu fim amenintati ca o sa vina si chinezii peste noi la un moment dat, ca si ei tot din Est ne-ar ameninta! Atat ne-ar mai lipsi, desi pe aia ultima data i-am trimis la pescuit in Herastrau in fata ambasadei Chinei ultima data, ca le-au dat țeparii nostri de pe piata țeapă de nu mai aveau nici ce manca, nemaivorbind ca nu mai aveau bani sa se intoarca acasa dreac. Neam de ordinari, tepari de alba-neagra internationali, adevarati ambasadori ai tiganiei pe tot mapamondul de peste hotare! Sal

 3. https://www.almasdarnews.com/article/israeli-intelligence-chief-not-want-isis-defeat-syria/

  Israeli intelligence Chief, Major General Herzi Halevy, said that the last three months have been the most difficult for ISIS since its inception.
  In a speech delivered at “Herzliya” conference yesterday , Halevy explicitly said “Israel” does not want the situation in Syria to end with the defeat of ISIS “, the Israeli NRG site reported. “Withdrawal of the super powers from the region and letting Israel alone in front of Hezbollah and Iran that possess good abilities Will make “Israel” in a hard position” .
  Therefore, we’ve to do all we can so as not finding ourselves in such situation”, the Israeli chief intelligence added.

 4. D-lor,

  Alegerile parlamentare nu se pot desfasura intr-un climat de decredibilizare a clasei politice prin prezentarea unui guvern apolitic tehnocrat ca fiind solutia alternativa la guvernarea politica, pentru ca atunci toti oamenii s-ar intreba ce nevoie mai avem de partide si de politicieni si deci alegerile din toamna s-ar desfasura intr-un absenteism total. Eventual s-ar desfiinta dreacului democratia, pluripartitismul, si am trece la o alta forma de alegere a administratorilor si a celor care ne guverneaza, una prin numiri directe de catre SEFU’ Statului, eventual de Prima Doamna, sau mai stim noi ce orice alt fel de vrajeli!

  Asa incat, avem nevoie de o recredibilizare a clasei politice cu care sa venim in intampinarea alegerilor parlamentare din toamna.

  In aceasta idee observ ca exista o puternica campanie de revitalizare a imaginii clasei politice pentru ca se apropie alegerile parlamentare din toamna care sunt cu si despre politicieni, nu despre tehnocrati sau alte vrajeli. Se lucreaza aici cu transmiterea de mesaje si sugestionabilitate, o binecunoscuta tehnica de manipulare ce se invata la servicii, prin povestile puse in opera si scoase la scena deschisa, povesti ce au la baza subiecte si diferite scenarii cu si pe baza de politicieni.

  Astfel, Corlatean este prezentat ca decizandu-i-se soarta de catre parlament daca este trimis sau nu la DNA sa-l electrocuteze procurorii, Corlatean fiind un fost ministru care este politician, parlamentul fiind si el tot ceva politic, ca un fel de institutie adica.

  De asemenea, cica PNL a chemat guvernul Ciolos la raport sa dea socoteala despre proasta guvernare, cumva prezentandu-ni-se cum ca guvernul de patrioti ai serviciilor SRI&SIE care ei de fapt n-au legatura cu politica fiind cica niste tehnocrati care nu sunt deci politicieni, nu prea si-ar face treaba d-le, motiv din care politicienii ii cam trag de urechi.

  Se lucreaza de fapt cu ceea ce se cheama simbolistica si transmitere de mesaje subliminale, cum ca politicienii sunt importanti si sunt deci cei care decid, care fac si dreg. Aviz pentru alegerile parlamentare din toamna, care sunt cu si despre politicieni.

 5. Sa fie la ei. Din pacate UE aplica dubla masura iar, eu ma delimitez de aceasta. Toti inteleptii europarlamentari romani sa nu mai para nedumeriti de acest euroscepticism manifestat de cetatenii romani, mai ales aia cu mai multi neuroni la purtator.

Leave a Reply