Agentia NEXTA face un anunt de ultima ora : fortele ucrainene au lansat lovituri asupra Insulei Serpilor, ocupata de fortele invadatoare ruse acum cateva saptamani.

Insula Serpilor, avand o pozitie strategica, la doar 35 de km de gurile Dunarii, a fost invadata de trupe rusesti aflate pe Crucisatorul Moskva.

Episodul replicilor curajoase ale aparatorilor ucraineni ai insulei a facut obiectul multor relatari in presa occidentala.

Intre timp, Ucraina a reusit sa scufunde si Crucisatorul Moskva, nava amiral al Flotei Ruse la Marea Neagra.

Comandantul Flotei Marii Negre, amiralul Igor Osipov, a fost arestat la Moscova pentru acest dezastru.

Pentru Romania si NATO, veste posibilei eliberari a Insulei Serpilor este una foarte importanta.

Insula Serpilor, cucerita acum de Rusia invadatoare, este cel mai apropiat avanpost razboinic si agresiv de tarmul romanesc si aliat al Marii Negre.

Pe acest tarm, la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu, se afla 4000 de militari aliati din Forta de Raspuns a NATO (NRF) din care 2000 sunt militari americani. Alte tari aliate ce contribuie cu trupe si tehnica sunt Franta (natiune cadru a Grupului de Lupta, Belgia, Olanda, Portugalia).

La Mihai Kogalniceanu si la Borcea se afla mai multe avioane de lupta ale NATO ce sigura misiunea de Politie Aeriana dar si monitorizarea completa a spatiului aerian romanesc si aliat in bazinul Marii Negre.

 

1 COMMENT

  1. Am spusmai ca ucrainienii se indreapta cu tot ce au in forta sa isi recupereze teritoriul ocupat prin forta, cred ca iti amintesti. Hai sa vedem cu ce forta uriasa si tarie vor intra in actiune. Sa vedeti atunci ragete de la rusica! Apropo, te aud ca spui despre rusia ca are 20 mii tone de armament in transnistria, nu conteaza ca e sau nu legal! De cel putin 20 ani tot folosesc armament in lupta distrugand totul in jur in multe tari. Stiind cateva informatii, intreb si eu:
    – De unde a avut si consumat armament engros pentru atatea razboiaie rusia?
    – Nu cumva au carat si din transnistria si a ramas totul la stadiul de 20 mii tone in acea zona a republicii Moldova pentru mentinerea imaginii ca e cea mai cea rusica, sa se teama restul tarilor de ea? Ceva nu se leaga, ceva nu tine in calculul si analiza mea daca tin cont de informatiile primite cu ani in urma! Apropo, nu mai primesc niciun mail de la cei care se voiau plantati in estul Romaniei pe marginea prutului, posibil sa se fi reorganizat si deja sa fi ajuns in zona. Am vazut pe instagram ca sunt de toate nationalitatile care au venit in ucrana pentru a o apara, ceea ce ma bucura.

Leave a Reply