„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP publicat pe site-ul instituției.

Potrivit acestuia, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menționează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfăşurare, precizează INSP.

 

Tulpina sud-africană a COVID, identificată în România. Medic: “Nu există tratament. Această boală tâmpită lasă urmări”

Tulpina sud-africană a coronavirusului a ajuns oficial, vineri, şi în România, iar pentru COVID, această boală care lasă urmări, nu există tratament, atenţionează medicul Emilian Imbri, de la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Medicul explică faptul că medicamentele care se dau în spital doar încetinesc sau opresc înmulţirea virusului, însă nu îl sterpesc.

“Aș vrea să vă spun, foarte pe scurt, ce știm sigur despre virusul SARS-COV-2. Știm foarte clar că este virus, că este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic și nu o să reușim fără analize să ne dăm seama de unde vine.

Știm însă sigur că produce boală, știm iarăși că această boală tâmpită lasă urmări, nu știm încă foarte sigur ce urmări pe termen lung.

3 COMMENTS

  1. Toate mutațiile acestui virus vor fi prezente în România. Șoșocii protestează că vaccinul este o conspirație… vai de capul nostru!

  2. Foarte bine că o să vină. Vă aduceți aminte cănd arătau la TV copii care se jucau în pământ, gunoaie și măncau fructe nespălate de pe jos fără să se îmbolnăvească? Oare existau viruși, bacterii ? Ei eu cred că dă și este normal să trăim cu ele. Organismele noastre au fost lipsite de cunoașterea acestora prin dezinfectanții folosiți excesiv. Căți copii ai străzii au fost vaccinați de orice și căți dintre ei au probleme cu coronavirusul fără mască?

  3. Poate e socant sau nebunie, dupa ce au invinovatit chinuta si nu au fost reactii distrugatoare in irma dezvaluirilor care incep sa se dovedeasca minciuni manipulatorii, pare ca deja e personalizat pe tari=arogat ca : contributie “decimare”, vanzari si incasari pentru toata aceasta uriasa afacere globala! Logic si obiectiv dar la rece, orice cetatean poate trage o concluzie reala, doar daca vrea, daca isi foloseste propriul creier functional si daca crede in logica lui obiectiva! Atentie: nu intrati pe fenta ‘haleala care nu va fi indestulatoare pentru cei peste 7 mld vii pe planeta’, deja sunt cativa ani de cand se fabrica haleala artificiala sub sigla “bio”!

Leave a Reply