Plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, a adoptat astăzi cu 506 voturi „pentru”, 161 voturi „împotrivă” şi 23 abţineri, o rezoluţie prin care respinge acordul stabilit pe bugetul Uniunii Europene în urma Consiliului European din 7-8 februarie.

Conform eurodeputatului PSD, Victor Boştinaru, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, rezultatul covârşitor în favoarea rezoluţiei era previzibil având în vedere poziţiile grupurilor politice din Parlamentul European:„Evaluarea mea a fost corectă iar poziţiile PDL şi ale lui Theodor Stolojan nu sunt doar desfiinţate ci chiar ridiculizate de liderii PPE şi de majoritatea covârşitoare care a votat această rezoluţie. Este legitim să ne întrebăm, pe cine mai reprezintă astăzi PDL-ul în Parlamentul European?”

Rezoluţia propusă de către eurodeputaţii Reimer Boege (Grupul PPE, Germania) şi Ivailo Kalfin (Grupul S&D, Bulgaria) cataloghează acordul asupra Cadrului Financiar Multianual (CFM) pentru perioada 2014-2020 stabilit în Consiliu, ca un simplu acord politic între şefii de stat şi de guvern.

Aşadar, eurodeputaţii au respins acest acord, în forma sa actuală, întrucât nu reflectă priorităţile şi preocupările exprimate de Parlamentul European, în special în Rezoluţia sa din 23 octombrie 2012 – şi ignoră rolul şi competenţele sale prevăzute în Tratatul de la Lisabona.

În egală măsură, ca urmare a votului de astăzi, Parlamentul European consideră că acest acord care va avea caracter obligatoriu pentru Uniune pentru următorii şapte ani, nu poate fi acceptat fără îndeplinirea anumitor condiţii esenţiale. Eurodeputaţii denunţă lipsa de transparenţă a modului în care a fost obţinut acordul politic în Consiliul European în ceea ce priveşte atât cheltuielile, dar şi bugetul CFM.

De asemenea, Parlamentul European se opune cu fermitate acumulării actuale şi reeşalonării cererilor de plată restante din bugetul UE şi îşi exprimă opoziţia fermă faţă de un cadru financiar care ar putea conduce bugetul UE într-un deficit structural, în raport cu dispoziţiile Tratatului. Eurodeputaţii mai subliniază că nu vor începe negocierile asupra CFM până când Comisia nu înaintează un buget rectificativ corespunzător acestui angajament politic şi nu va încheia aceste negocieri înainte de adoptarea finală de către Consiliu şi Parlament.

Rezoluţia adoptată astăzi reiterează opinia că CFM 2014-2020 trebuie să asigure punerea în aplicare cu succes a Strategiei Europa 2020 şi investirea UE cu mijloacele necesare pentru a contracara efectele crizei. Astfel, se subliniază importanţa creşterii, în mod substanţial, a investiţiilor în inovare, cercetare şi dezvoltare, infrastructură şi tineret, realizarea obiectivelor UE în ceea ce priveşte schimbările climatice şi energie, îmbunătăţirea nivelului de educaţie şi promovarea incluziunii sociale şi în acelaşi timp, îndeplinirea angajamentelor sale internaţionale.

Faptul că Parlamentul European a adoptat astăzi această rezoluţie cu sprijinul principalelor grupuri politice, plasează evaluarea lui Traian Băsescu privind rezultatele Consiliului de la începutul lunii februarie la coşul de gunoi. Dacă şefii de delegaţii, prim-miniştrii şi preşedinţii de state au obţinut avantaje în timpul negocierilor bilaterale cu Preşedintele Consiliului, Herman Van Rompuy şi Cancelarul german Angela Merkel, întrebarea noastră este dacă Traian Băsescu a participat sau nu la o astfel de negociere bilaterală şi dacă a obţinut vreun rezultat ca urmare a acesteia, întrucât pe acest subiect preşedintele a rămas tăcut” a mai adăugat eurodeputatul Victor Boştinaru, raportorul Parlamentului European pentru Fondul de Coeziune.

Atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi liderul eurodeputaţilor PDL, Teodor Stolojan au făcut un apel la susţinerea CFM în Parlamentul European în formula convenită în Consiliul European din 7-8 februarie. Totodată însă, evaluările concluziilor acestui Consiliu au demonstrat că cel mai mare perdant al tăierilor operate în bugetul Uniunii Europene este România, care obţine 1000 euro pe cap de locuitor, faţă de Polonia care are o distribuţie de 1900 de Euro pe cap de locuitor.

Astfel, chiar dacă Traian Băsescu a afirmat că România a fost cea mai vocală ţară în negociere, permiţând o creştere cu 10% a fondului de coeziune, statutul de „ţară vocală” nu se regăseşte în documentul oficial de Concluzii ale Consiliului. Mai mult decât atât, mai multor state membre le-au fost acordate fonduri suplimentare sub forma unor dispoziţii speciale ca urmare a negocierilor: 1,375 miliarde Euro pentru regiunile mai dezvoltate ale Greciei, 1 miliard Euro pentru Portugalia, 1,824 miliarde Euro pentru Spania, 1,5 miliarde Euro pentru regiunile mai puţin dezvoltate din Italia, 1,56 miliarde Euro pentru regiunile mai puţin dezvoltate din Ungaria, 900 milioane Euro pentru regiunile din Cehia şi 75 de milioane Euro pentru regiunile sărace din Slovenia.

De asemenea, pentru prima dată de la constituirea Comunităţii Europene, Consiliul a propus o scădere a bugetului care se va aplica pentru 28 de state membre, în timp ce Tratatul de la Lisabona a sporit competenţele UE. Totodată însă, anul 2012 s-a încheiat cu un deficit de 16 miliarde Euro, fapt care contravine Tratatelor şi care înseamnă că, în lumina tăierilor drastice din noul CFM, la sfârşitul anului 2013 nu vor mai fi bani pentru a finanţa politicile europene.

119 COMMENTS

 1. vaaaaai, si cand ma gandesc ca basescu i-a avertizat pe europarlamentarii romani sa voteze bugetul amanetat de el din vara… cum mai de el ochii cu reding si merkala, cu barosu… vaaaai, ce rusine o sa pateasca cand va mai merge la bruxelles…sau poate va renunta sa mai mearga!

  • Da ne pot suplimenta fondul cu sute de miliarde daca noi ne kakam pe noi cu rate de absorbtie de 12%…pentru ce atata caz ? Imi cer scuze pentru limbaj dar chiar nu are rost cat primim cadou deoarece nu suntem in stare de nimic ! In plus tara a fost distrusa de intreaga clasa politica !

 2. Corect.
  Intrebarea care ramane – pina cind acest TRADATOR va fi lasat in libertate sa zbenguie si sa distruga tot ce a obtinut Romania pina a pus mina el pe ea????

 3. Se pare că, totuși, Dumnezeu nu şi-a întors cu totul fața de la noi. Băsescu a primit ce a meritat, pentru întreaga sa activitate antiromânească. Răgetul măgarului nu se aude în ceruri.

 4. Acum sa mai dam innainte cu Uniunea Europeana,ca maxim intr-un an nimeni nu va mai finanta aceasta groapa a democratiei in Europa,care a facut numai rau in ultimii 10 ani,sa abatut de la idealurile ei,si a ingenuncheat batranul continent.Sper ca mizeria care a spus-o ieri marinarul betiv in Parlament cu aderarea la zona euro sa fie numai ,si numai in capul lui cu un singur neuron. Eu personal,NU mai am incredere de mult in zona euro si in mizeriile pe care aceasta asa zisa comunitate calca in picioare populatia Europei.

   • Regionalizarea reprezinta sfarsitul Romaniei. Economia, agricultura, invatamantul si sanatatea au fost distruse. Ce a mai ramas ? Teritoriul si pa nene !

    • Da, corect. Tocmai de-asta întrebasem şi eu. N-am nici un dram de încredere în regionalizarea asta, “dictată” de-afară trădătorilor de ţară ptr. interese meschine.

   • fratilor , de cand tot spun ca regionalizarea
    este inca un pas in destramarea Romaniei ! …
    Un pas determinant … urmeaza apoi federalizarea
    si ulterior destramarea Republicii si reaparitia
    Provinciilor Romanesti ! …. Moldova , Valahia ,
    Transilvania … ca odinioara , cand erau usor
    de dominat si de muls !… dar acum nu se ataca
    doar administrativ , ci foarte puternic in elementele
    cheie ale unei Natiuni : Cultura , Sanatatea , Invatamantul …
    Aici vor ei sa opereze : destramarea coloanei vertebrale
    a Natiunii Romane si din pacate in ultimii ani le-a reusit !…

 5. Domnule Radu Tudor,nu am nici timpul și nici nervii suficienți pentru a citi întreaga postare.
  P.E. a respins bugetul!România rămâne cu acest mărunțiș aruncat în scârbă?
  Ce se întâmplă de acum încolo?Eu asta vreau să știu,cât mai puțin de citit care să cuprindă totul.

  Motivul pentru care eu sunt atât de nervos,este că fix la neurologie,la policlinica din Oradea,au bilete doar luni,la ora 6 deschide dimineața,la 7 au telefon,dar până la 7 se termină bilete,bilete pe care le poți lua doar luni.Deja am făcut un atac cerebral,îmi mai trebuie?
  aștept să-mi fac o analiză de la jumătatea anului.Fără bilet,nu mă primește,chiar dacă te doare capul de nu mai poți.
  Cred că lunea viitoare,Antena 3 va da breaking news cu o sinucidere la policlinica din Oradea,în văzul tuturor,pentru că în România necomunistă,iei bilet și stai la 5 diineața.Halal guvernare

  • Ne pare rau de ce vi se intampla. Eu si familia mea cautam si va citim cu mare placere toate postarile. Multa sanatate va dorim!

   • Dana?Doar nu Dana Grecu?
    Habar n-am ce-ați făcut voi,dar tocmai m-a sunat de la policlinică,astăzi îmi face analiza.Deja mă simt mult mai bine 🙂
    Îmi pare sincer rău pentru faptul că trebuie să postez ceva trist,adevărat dar și disperat, pe blogul unui jurnalist Antena 3,ca să se facă ceea ce se cuvine,și din păcate ați rezolvat un singur caz,cazul meu,mai sunt alte tragedii.
    Am mușcat strâns când Băsescu s-a întors la Cotroceni(tot am protestat),am mușcat și când Ponta a semnat o hârtie igenică,am mușcat când FMI a spus NU TVA redus la pâine,dar chiar de nimic să nu fie în stare acest guvern?
    Încă n-am auzit cât au furat fosta majritate,dar să facă ceva ca măcar la policlinică șă fi văzut de către doctori,să nu ajungi la urgențe pentru ceva ce puteai rezolva fără durere la policlinică,să nu mai auziți de tragedii din astea.Când ai 70% majoritate în parlament și constați o mafie n sistemul de sănătate,tu ce faci?Cui iei partea?Mafiei sau patriei?

  • Slabe mutari ….. mutarea pe care o astepatm cu totii cred ca NU este in stare sa o faca …pacat ….tanar fiind are lipsa de ” sange in instalatie”

 6. Acum e la vedere ca cetatenii romanii nu conteaza in alegerea presedintelui sau raminerea lui in scaun. Orice prostie face ramine acolo pe veci. Mai mult tine si discursuri ca si cum nimic nu s-a intimplat. Clasa politica romaneasca, structurile securitatii si mafiei din Romania il sustin pe acest PIERDE VARA. MAI MULT ZGONEA SI PONTACUL COABITANT SE RAFUIESTE CU PNL (alt artid falit) in usl pentru niste incompetenti PDL-aci. Domnule Tudor dumneavoastra nu puteti sa gasiti solutii la aceste minunatii ale prostiei pe care partidele politice romanesti le fac. Apropo cind il invitati pe Zgonea in emisiunile dmneavoastra?

  • Sa-l lase acolo pe caricatura aia si sa invite OAMENI ADEVARATI.Iulian Mincu,Colban cel cu cele 19 miliarde datorie a Germaniei catre noi.Nu toti drojdierii ajunsi vatafi la saraca tara asta.

 7. Radu, te rog sa invitati la emisiune niste persoane competente in ale bugetului european. Sa ne explice noua celor mai putin cunoscatori ce urmeaza dupa aceasta respingere a bugetului si ce ar putea urma ptr. Romania . As dori invitati ca la emisiunea ,, Punctul de intilnire ” si as mai vrea imposibilul : Dana sa nu-i intrerupa !

 8. Dupa ce amazoanca de eba speriata ca un mascul va castiga ramasitele pdl tac-su,basica mincinosul pe care nu-l mai suport si aflu de la voi ce mai scoate pe gura,care s-a luptat pentru euroi dar nu stiam noi care era interesu’national,s-a dovedit ca minciunile lui au iesit din nou la iveala,auzi cea mai vocala tara in timp ce strangea firmiturile!Tot ce tese i se destrama,ultima reduta,scaunul cu clopotei lasat ca maine de interimarul interimar morar dispare si asta!In tomberonul in care l-am aruncat dupa referendum,basescu sa-i faca loc si lui merkel si lui barosso ca se vede treaba ca se strange si gunoiul european!

 9. Ia priviti lista celor cercetati penal, numai UDMR si PSL. Pai hotii de la PNL si PDL sunt protejatii lui Morar ca doar fuzioneaza.

  Lista COMPLETA a parlamentarilor cercetati penal pentru conflict de interese: Anghel Stanciu (deputat PSD), Stelică Iacob Strugaru (deputat PDL), Oana Niculescu-Mizil (deputat PSD), Sonia-Maria Drăghici (deputat PSD), Mihai Radan (deputat, reprezentantul croaţilor), Longher Ghervazen (deputat minorităţi), Peto Maria Csilla (deputat UDMR), Pal Arpad (deputat UDMR), Florin Pâslaru (deputat PSD), Vasile Gliga (deputat PSD), Cindrea Ioan (PSD), Kerekes Karoly (UDMR), Lazăr Sorin Constantin (senator PSD), Marian Neacşu (deputat PSD), Mate Andras Levente (deputat UDMR).

  • Ti-ai pus problema ca PDL si PNL au impus membrilor lor sa respecte legea? Nu vad de ce PNListii ar fi protejati de Morar. Mai repede vad ca Antonescu a dat cu pumnul in masa si le-a impus oamenilor lui sa respecte legea ca altfel ii calca nevoile. Si daca a fost asa, bine a facut!

   • Respecta legea Udrea, Videanu, Boureanu etc? Nu stiam ca sunt asa de cinstiti, de ce nu i-o fi votat lumea?

   • a. Parlamentari condamnati definitiv

    1. Morega Dan Ilie, deputat independent, ales deputat pe listele PNL si membru PNL la data comiterii faptei, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, in vederea obtinerii unui avantaj patrimonial pentru altul.

    Morega Dan a mai fost judecat intr-un dosar pentru dare de mita, insa a fost achitat.

    2. Popescu Cosmin, deputat independent, ales deputat din partea PDL, exclus de drept din partid, conform Codului etic al PDL, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru fals intelectual si favorizarea infractorului in legatura cu infractiuni de coruptie.

    b. Parlamentari condamnati nedefinitiv

    1. Badalan Eugen, ales deputat din partea PDL, autosuspendat din partid, cadru militar la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificata si continuata.

    2. Mihailescu Serban, senator UNPR, membru PSD la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor savarsita in legatura cu infractiunea de foloase necuvenite.

    3. Năstase Adrian, deputat PSD, condamnat in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu executare, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

    Inculpatul Nastase Adrian a mai fost trimis in judecata in alte doua dosare, pentru dare de mita si, respectiv, luare de mita in forma continuata si santaj. In primul dosar a fost achitat in prima instanta, in cel de-al doilea se asteapta o decizie in prima instanta.

    4. Pop Virgil, ales deputat din partea PNL, autosuspendat din partid, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata comis in forma continuata si spalare de bani in forma agravata.

    • Cu exceptia acelui Cosmin Popescu , mai vedeti
     nume sonore din PDL condamnate definitiv ????
     Un base . un videanu , o udrea si atatia altii …
     NU ! Si nici nu o sa vedeti curand ! Asa ca …
     traiasca serviciili si maretul lor conducator
     tovarasul t.basescu !!! … ah , mi-e greata !

 10. Domnule Radu Tudor
  A trebuit sa recunostem ca cei pe care i-am combatut au avut dreptate
  “USL=PDL=MIZERIE”!!Trebuie sa recunoastem ca groapa din asfalt este eterna,trebuie sa ne resemnam ca lipsa medicamentelor se rezolva dupa apocalipsa si mai nou ca euroscepticii nu au gresit foarte mult!!!Recunosc ca si europa are o doza de stupid,penibil si absurd!!!

 11. “…cel mai mare perdant al tăierilor operate în bugetul Uniunii Europene este România, care obţine 1000 euro pe cap de locuitor, faţă de Polonia care are o distribuţie de 1900 de Euro pe cap de locuitor.”

  gresit.in romania capul de locuitor obisnuit obtine 0 chiar de se aloca nspemii/capde mamaligar.ba mai vine si cu bani deacasa.n-are nici o relevanta statistica asta pt. cetateanul roman.romania-basnaria,habemus bas..totusi cat o sa mai dau vina pe “bas” asta?

  cum il cheama peala cu mazare.porc cu mazare..stai asa ..
  uite frate cu ce asociez eu gasca psdista:

  http://www.putinaemotie.ro/nicusor-constantinescu-are-de-dat-la-stat-2-milioane-de-euro/

  facand abstractie de subiect,ma intereseaza animalu cum se prezinta si cum sa-l vedeti si voi,sa ganditi cam ce pla dracu s-a ales de tara asta!

  asta e reprezentativ pt, gusati.pt. clasa politica in general,usl.si pt. pdl e reprezentativ asta.eu chiar cred in Crin Antonescu,mai nene dar cum sa mai faci ceva cu tara asta cand e infestata de porci si basini?basini de porci.

 12. Domnule Radu Tudor, lumea asta e condusa de Banca Mondiala si de FMI. Romania, fiind o tara mica, de lumea a III-a, adica stat african, va dati seama cam pe unde este! Guvernul Romaniei este FMI. In rest, alte mentiuni, specificatii, nu am. Va dati seama ca noi, oamenii simpli, noi stim exact la ce ne uitam. Restul, sunt povesti bineanteles. In legatura cu problema alimentelor, se stie, Romania fiind tara de lumea a III-a, aici totul este facut in cada! Nu va mai agitate. Evaziunea, coruptia si contrabanda, sunt la ele acasa in statele subdezvoltate. Noi fiind aici in lumea a III-a, statul roman nu exista, asa cum bine stim toti! Sunt doar niste gasti de oportunisti care se bat ca chiorii sa administreze ei bugetul statului. Ia ghiciti de ce! Tara asta a avut intotdeauna capacitatea de a produce golani pe banda rulanta Este complicat. Sa traiti, toate cele bune!

  • nu te supara ca intreb esti cumva ruda cu parnae halebarda?
   de acord cu tot ce zici aici,cu o mica mentiune:suntem tara de mana-2a nu a 3-a,cel putin ne straduim sa fim.

 13. Sefu’ Statului am inteles eu cine este, dar nu am inteles cine e Sefu’ Sefilor si mai ales Sefu’ Banilor in tara asta! Si cine este Nasu’. Ala de pe tren??! Sa traiti.

 14. io-s din lumea a 3a,sunt curcani la magazin?si cine ii cumpara?asta-i noua pt. mine.cred ca-i halim bagati in mezel si pateu..asta-i alta treaba pe langa toate mortaciunile scaini si zgarciuri de caini e bun daca sunt si curcani deastia cancerosi.

  cum e sarbatoarea aia la americani thenkgivindayblbla..lasa nene,daca bagi curcanu in cuptor si bubuie de sunt victime pe tpot cuprinsul tarii care cumpara curcani,atunci avem o problema.

  alarma falsa,isterie de gaini in flacari..ard in flacaaaaarii..hhh?asa canta o tant6i.mai stiti cu graipa aiviara?cand dadeau mamaligarii foc la gaini? asa e si acu.

  soo,,,lasati curcanii sa vina la mine. ca am o droaie de pisici si caini.

 15. ideea e buna dar multiplica de n ori grozavia asta,aici in rumania.

  cand primaria dintr-o urbe e cel mai mare Angajator de forta de munca cam ce sa comentezi , sa analizezi ..sa..ce? despre ce vorbim? nu e una, e toata tara frate! e un colaps tacut,nedat pe fata,despre ce vorbim? ce planuri ce strategii ce rahat! uite ce zic eu,ceea ce ai zis, e aici in romania PESTE TOT!

 16. D-le Radu , Voinea le da credit de trezorerie pe 5 ani ca sa-si plateasca datoriile ,asa ca , constanteanul nostru nu are dreptate.Plus ca datoriile sint din cele bugetate adica din proiectele lor si firmele trebuie sa-si ia banii ca altfel dau faliment si e important sa avem reluarea procesului .

   • Imi pare rau dar Ponta a zis de acum 2 saptamini de acest credit si nu a inteles constantinescu.Era clar ,chiar il felicitasem pe Ponta ca a gasit o solutie excelenta care sa nu opreasca investitiile locale.D-l Constantinescu s-a grabit.

 17. Deci tradatorul asta pretins presedinte va mai avea INCA o data “ocazia” sa negocieze in numele Romaniei, si iar sa faca circ la TV, sa se mai laude un pic si sa dea lectii USL-ului?

  • Cine dracu se mai uita in gura lui ,a vazut ca lupii tineri se descurca si atunci a venit in Parlament sa-si ofere serviciile si sa faca …bla ,bla ,bla echipa cu Guvernul si Parlamentul.Sa-l lase dracu la cotroceni sa fiarba ca e singur cuc,nici pdlistii nu-l mai vor ca i-a nenorocit(vass,turcan,sulfina,boagiu).A ramas madam nutzi care-i mai cinta in struna dar il va trada si ea.

 18. Madam grecu nu se dezminte -a auzit ea prin tirg ca Ponta se intelege cu base in privinta procurorilor.Bai pina nu arunca o sageata veninoasa si mincinoasa nu se lasa .

    • protestez , cu toata simpatia pentru tine ,
     acum le dau lor dreptate ! Daca n-ar fi Radu
     Tudor , clar nu m-as mai uita la acea emisiune …
     si asa o fac cu greu si chiar uneori schimb canalul !

     • Nu stiu frate, dar Dana Grecu e cea mai tare. Asta este parerea mea. Yo n-am tinut nici cu USL nici cu PDL, de aceea putin imi pasa de cine se ia. Dar cand se ia, se ia bine si cel putin eu cred ca are dreptate. Nu cred ca trebuie sa menajeze pe unii sau pe altii. Eu coabitarea cu Basescu n-o inghit, la fel ca Dana Grecu si cred ca la fel ca si altii. Daca are dreptate, Dana Grecu sa le “rupa mufa” tuturor celor ce gresesc. Eu o sustin pentru ca si dansa a fost solidara cu noi, cei care am iesit in strada si cand a fost nevoie a dat de pamant cu toti PDL-acii. As vrea s-o vad dand de pamant si cu UDMR-acii, dar nu cred c-o lasa domnul Radu Tudor. 😀 Esti de acord cu mine ca Basalau si PDL-acii lui nu merita nici macar o privire din partea USL ? Eu cred ca da, asa ca Ponta, pe care il simpatizez intr-un fel, face niste greseli si trebuie tras de urechi. Non-stop daca este nevoie. Basescu trebuia demis, iar PDL scos din Parlament alaturi de UDMR. Nimic din toate astea nu s-a intamplat. Sper ca nu uitati ce s-a intamplat in timpul guvernarii UDMR-PDL-Basescu…

 19. Am o amintire trista;;traian si stolojan , primul plinge si ; alalalt ; plinge ca ii bolnav si acest bolnav al tari ni-la pus pe cap pe marele mincinos a tari,,,, stolojan nu a facut niciodata bine Romaniei si-a facut bine numai lui si familiei lui ,Face-ti o analiza scurta si o sa va mirati de masinariile lui politice,Este bine sa cunoasca poporul adevarata lui fata,,,ca sfetnic politic si economic a lui basescu.

 20. Acorduri semnate de niste smecheri, fara a intreba pe cineva. Si parlamentarii, fie ei si europeni, tot niste smecheri se cred, nu imi fac sperante prea mari de la astia care au REGLEMENTAT ei, ca apa nu hidrateaza! Insa, sigur, asta e un semn ca cava nu a fost tocmai in regulacu “asa s-a hotarat” in 7-8 febr.

 21. Grecu -e nemai pomenita cu intrebarea ce-i mina pe oameni sa stea in ploaie la alegerea Papei.Bun raspunsul lui radu,dar ea insista vrea sa aiba dreptate cind nu are .E culmea femeia asta .

 22. Domnule Radu Tudor,

  eu am o mare curiozitate si probabil ca mine mai sunt si altii:

  -in conditiile in care parchetul nu face nimic legat de plangerile penale ca urmare a auditului de la ministerul dezvoltarii, de ce guvernul nu face publice rezultatele auditurilor? Poate ca publicarea rezultatelor va mobiliza Parchetul sa demareze anchete.

  – Vreau sa vad cum a decurs licitatia publica de la ministerul dezvoltarii in urma careia cumnatul lui victor ponta a obtinut un contract de 11 milioane de euro in perioada in care protestele din ianuarie 2012 luasera amploare iar victor victoras ponta se pregatea sa mearga la un raliu la Monte Carlo. Adica cum? Prostii protesteaza, jmekerii piloteaza iar super-jmekerii liciteaza?

  -au gasit cei de la audit nereguli la contractele lui dragnea cu ministrul elenei udrea?

  -doresc sa fie facute publice proiectele de cercetare pentru care catedra lui ioan rus a universitatii tehnice Cluj ,a primit 50 de milioane de euro de la guvernul ponta2.

  Va rog cei de la Antene sa dezbateti necesitatea ca guvernul ponta sa fie transparent.

 23. Acest om,trebuie să reamintească oamenilor,mai ales în timpurile astea,că Dumnezeu nu ne-a abandonat,ci este acum,aici,alături de noi!Dacă noi L-am abandonat Să-l chemăm înapoi prin Fiul Său,iar Fiul Său ne va garanta mântuirea.Cel ce mănâncă Trupul și Bea Sângele mântuitorului,se va sătura de o mie de ori mai mult decât unul bine hrănit.Dar și cel bine hrănit trebuie să hrănească sărăntocul.Hrănind acel sărăntoc,încălțândul,faci un serviciu Fiului lui Dumnezeu.Când un om hrănit,hrănește pe cel mai puțin hrănit,îl hrănește defapt pe Mântuitorul nostru.Când cel sănătos,acordă sănătate celui nesănătos,acordă sănătate lui Dumnezeu.Când cel cu libertate vizitează cu gânduri bune,pe cel lipsit de libertate,îl vizitează pe Hristos!Acum simt că Dumnezeu și tot neamul lui este cu mine și familia mea,chiar dacă nu sunt catolic ci creștin ortodox!

 24. Poate sa ne puna pe tava o mie de miliarde daca Romania e incapabila sa le aduca acasai iar ceeace aduce baga unii in buzunare si apoi platesc fraierii.Romania trebuie sa returneze UE 700 milioane Euroi pt nu-s ce autostrada .Nereguli in atragerea fondului sau t altceva nu-mi mai amintesc.Asa ca acum ii platesc Romanii iar in buzunar i-au bagat pretenii de partid.Unde-i noul Guvern sa schimbe legea .Ai spart becul tu il platesti nu poporul asta.

  • Nu mai inteleg nimic,nu exista limite,traim intr-o societate cu valori rasturnate. Sau poate astea sunt valorile de acum si noi,cei care avem alta educatie, nu putem face saltul spre alta scara valorica.Faci o infractiune,esti mai ,,cool”,mai respectat,te mai si promoveaza.

 25. Poporul roman are ceeace merita. E inadmisibil ca cei care au ucis sute de mii de oameni nevinovati in timpul dictaturii proletare sa primeasca pensii grase (cei care mai traiesc) si nici macar unul dintre ei sa nu fie adus in fata justitiei ca sa raspunda pentru faptele lui. Ca sa nu mai punem la socoteala cei peste 10.000 de romani impuscati fara nici o judecata si aruncati in gropi raspandite pe tot cuprinsul Romaniei a caror oseminte nici macar nu au fost dezgropate pentru ca urmasii lor sa le poata face o inmormantare crestineasca. Asta-i blestemul Romaniei, a fost scaldata in sange nevinovat si tocmai acest sange nevinovat prin nepedepsirea criminalilor atrage dupa sine aceasta mocirla in care tara se zbate de atatia zeci de ani. Daca nici macar acum in al 12 ceas nu se va face dreptate iar vinovatii nu vor fi trasi la raspundere Romania nu va iesi niciodata la liman.

 26. Dar de asta ce zice oare Neuman Poanta ,Crin si USL-ul.Ministrul educatiei tanti aia invizibila,sau chiar aia anti-romani de la cndr(litere mici ca altfel nu merita)

  http://adevarul.ro/news/eveniment/manual-istorie-secuime-copiii-secuilor-invata-istorie-romanii-le-au-fost-slugi-1_5140f5c300f5182b85045baf/index.html# Pe banii Romaniilor si inca in ungureste.Asa ceva numai in tara condusa de niste nulitati ordinare mai se poate intampla.Tot rade si ironic e Poanta.?

  • Si de ce va mirati, doarece acest troglodit de Rus, este pupila coabitancilor Pontalau si Basalau. El este “piesa de legatura” dintre cei doi, cu el si prin el au realizat coabitatorii, planul de trantire a referendumului de demitere a lui JON(javra ordinara nationala). Si uite asa au mictionat hahaind pe voturile celor 7,4 milioane de romani, care au spus DA la referendum.TRAIASCA SI INFLOREASCA COABITAREA!

  • O sa le implementeze si la noi cat de repede.Poate tin si o conferinta pe tema asta la MUZEUL TARANULUI.Scarbele naibii.

   • O femeie a fost transata cica nu stiu unde. Adica eu sa stau sa-i platesc creaturii care a facut asa ceva, mancarea din puscarie si patul si drepturile, din munca mea. Huidu a omorat 3 oameni si e LIBER ! Ce sa mai vorbim ?

    • Sa tragem concluzia ca si dementul acela sa fie condamnat cu suspendare ca, deh!, a omorat o singura persoana si mai facem si economie !D’aia si basila o sa scape de parnae ca n-avem bani sa tinem acolo un fost pres. La cat bea dementul…

     • Era o gluma datorata faptului ca am convingerea ca in viata asta justitia noastra va ramane stramba , adica corupta. Dovada stau solutiile in astfel de procese, sfideaza ratiunea.

 27. Dl.Radu Tudor, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune f importanta si anume, daca Sefu’ Statului in Romania este si Sefu’ lui Gica Hagi (Regele)?! Va multumesc.
  P.S.: Spuneti-mi si mie daca stiti ce s-a mai intamplat cu Conventia Democrata, Alianta Civica etc., toate scenariile acelea servite pentru gusteri care baga botul (care se inteapa, se arunca singuri in carlig) de aceiasi care ne conduc de 23 de ani de zile sub titulatura unor S.R.L.-uri adica firme private, numite si partide politice sau prosteala pentru tractoristi, pentru ca toti stim ca de fapt sunt niste golani proveniti din randurile noastre, din sanul populatiei Romaniei, plina ochi cu bagabonzi flamanzi, nascuti desculti cu foamea-n gat si dispusi non-stop la capatuiala! Sa traiti! Bine.
  P.P.S.: Eu am invatat un lucru, ca institutiile bugetare sau de stat, asa cum sunt Presedintie, Parlament, Guvern, Ministere, Parchete, CSM, CCR, Politie, Armata, Spitale, Primarii, Prefecturi etc., sunt pline ochi de clanuri familiale, rude, rubedenii, care au confiscat organigramele institutiilor ei cu neamurile lor si cu metresele si care acolo mor pe metereze pana la pensie, adica nu intra nimeni, nu iese nimeni. Din cauza aceasta ne bucuram de aceeasi clasa politica de 23 de ani de zile si altii nu mai apar. C-asa-i la stat! De faptul ca majoritatea sunt niste incompetenti si niste inapoiati mintal care habar nu au de unde se porneste calculatorul, nu cred ca trebuie sa mai mentionez. Cred ca ati vazut ca nu sunt in stare nici sa administreze o baza de date, nu reusesc nici sa faca inventarierea populatiei romaniei, nu stiu nici macar sa numere. Le-a baut vaca cerneala. Golani veniti din randurile noastre. Daca ne cunoastem pe noi foarte bine, o sa ii cunoastem si pe astia extrem de exact. Noi romanii, stim exact ce suntem, atata doar ca ne place sa ii mintim pe ceilalti. Singuri pe noi insine e f greu sa ne mintim. Sa traiti.

 28. Pe 9.02.2013 Preşedintele Traian Băsescu a a explicat că României îi vor reveni aproximativ 40 miliarde de euro în perioada 2014-2020, ceea ce reprezintă o creştere de 7 miliarde de euro în comparaţie cu perioada 2007- 2013.
  În schimb, a mai punctat Băsescu, pentru prima oară bugetul UE este în scădere: de la 994 miliarde de euro în perioada 2007- 2013, la 960 mld euro în perioada 2014- 2020.
  Cum se poate prezenta ca fiind “MULTUMIT” de o asemenea alocare de fonduri europene , cand acestea scad cu aproape 34 miliare de euro , fata de perioada 2007-2013.
  Nu se vrea – am vazut la guvernele trecute , dar acuma avem un alt guvern pus pe treaba si gata sa reporneasca economia Romaniei.

 29. Iti scriu acest mesaj in timp ce voi vorbiti despre colegul meu Adrian Sobaru. Gestul lui il inteleg. In TVR a avut loc o epurare a celor care nu stiu sa fie slugi ai sefilor. M-am angajat in TVR la 1.06.1978 si dupa un circ numit selectie de personal ma vad somer la 56 de ani. Si el a fost in acest circ, si din mila l-au reprimit. Iti stau la dispozitie cu toate actele cu care vreau sa ma duc in instanta (daca mai exista justitie ). Iti trimit doar un raspuns la o cerere care te va surprinde:
  Iata crerea nr.2013/11.02.2013
  DOMNULE PRE}EDINTE DIRECTOR GENERAL
  Subsemnatul TELISCA CEZAR dimiciliat in Bucuresti, str. Hrisovului, Nr.20, Bl. 11, Sc. B, Etj.3, Ap.31, Sector 1 salariat al SRTv
  Va rog sa faceti demersurile necesare pentru a mi se acorda prima de fidelitate ce mi se cuvine pentru activitatea neintrerupt` in SRTv, in conformitate cu prevecerile art.104 (1) lit. f din CCM in viguare.
  Iar acum iata raspunsul 17197 din 13.02.2013:
  Urmare solicitarii dv inregistrata la departamentul resurse umane cu nr 17197/11.02.2013, va comunicam urmatoarele:
  1 – in conformitate cu art. 104 alin 1 din CCM al SRTv dv. beneficiati de prima de fidelitate la implinirea celor 35 de ani de activitate neintrerupta in SRTv, in luna iunie 2013.
  2 – Avand in vedere faptul c`v` aflati pe lista celor care urmeaza sa fie disponibilizati incepind cu data de 01.03.2013, nu mai puteti beneficia de prima de fidelitate, deoarece in luna iunie cind ati fi implinit cei 35 de ani de vechime neintrerupta in SRTV contractul dv individual de munca nu va mai fi in viguare. Semnaza: Mihai Ovidiu Enea Coordonator cu atributii de director dep. resurse umane.
  Oare ce poti sa mai faci in fata unei asemenea umilinte? Si asta pe linga felul umilitor cum am fost dat afara. Iti stau la dispozitie cu toate dovezile caci doar presa poate sa farate eventualilor angajatori ca din SRTV nu au fost dati afara lichelele ci cei care au dewranjat si nu au pile. Tel; 0766554311.

 30. Dana Grecu bate cimpii ! Daca in strainatate nu esti umilit de ce nu pleaca si ea ? Am un baiat programator IT , cistiga bine , in strainatate ar avea un salariu de citeva ori mai mare , dar nu vrea sa plece , motivul : nu vrea sa fie tratat p-acolo ca un cetatean de mina a doua . Dana grecu are un comportament de precupeata , este ultima emisiune ,, La ordinea zilei ” pe care o mai urmaresc.Emisiunea seamana ca oricare alta de LA BE 1 Am si eu o limita a rabdarii !

 31. Sa ne amintim din istorie !

  Perioada de glorie CDR cand Romania tindea catre primirea in UE si se “chinuia” sa devina pregatita pentru aderare. Ciorbea desfinta Contim-ul, Tariceanu cu o HM termina dintr-un foc Roman Brasov, Tractorul sau Autobuzul, facea cadou Vega lui Patriciu, facand din Romania un importator de zahar( pentru necunoscatori Vega era singurul producator de benzina usoara folosita la cristalizarea zaharului ) iar Dementul national spargea CFR in trei, condamnand transportul feroviar.
  Bomboana pe coliva a fost tratatul cu FMI semnat de betiv care avea ca prima conditie interzicerea rezolvarii blocajului financiar, care era imens, prin compensare care trimitea companiile la banci, astfel distrugand practic economia. Un ex. este situatia din energie, unde Companile de minerit nu platisera catre termocentrale energia electrica, iar acestea aveau datorii catre aceleasi companii pentru carbunele primit. Compensarea fiind interzisa pentru plati au apelat la banci cu acele dobanzi uriase determinand mari datorii si penalizari. Urmarile le vedem si azi. Santem ” integrati”.

  • PNL-ul si PSD-ul sa termine odata cu mizeriile astea de reorientari politice si sa faca treaba. Nici n-au castigat bine si stau de recrutari in partide. Alegeri au peste 4 ani sa vina cu ce au facut nu cu cine au recrutat. Varujan sa nu mai apara cu abureli ca gazele de sist se exploateaza sigur ca tarile care se respecta au interzis exploatarea. Iar la Oltchim Varujan e pe sestache cu nasu lui Boureanu ca nu-mi amintesc cum il cheama si cu PCC-ul.

    • ROMANIA CA O PRADA !
     Ca sa faca audituri trebuie sa vrea el,apoi guvernul, apoi partidul, urmeaza Morar( adica Basescu) nu stiu ce judecatori , constructia de puscarii si in final intervine Gatzinstin si Barosul care au facut lobysm sa se inchida Oltchim. De ce ? Oltchim este pe lista de peste 16 ani sa fie inchis. Pretextul era energofagia, ca face parte din megalomania cuiva, ca polueaza si alte fente. Motivul ca intotdeauna: concurenta. Asa ca s-a dat liber la furat(jaf). Suparati sant cei ce n-au apucat si ei o bucatica. Faptuitorii au acoperire, problema este ca din greseala si graba politica s-a promis pedepsirea jefuitorilor si acum e greu sa o intoarca.

    • Cand se aprorie alegeriile sa-i mai fraiereasca inca o data e naivi.Atunci fac dreg ,constata vor lua masuri.

 32. Actiunile de compromitere a Romaniei au ca scop final impartirea tarii, insa, ca si treapta intermediara, decredibilizarea adversarilor lui Base (pentru a-i aduce iar la putere si a se putea continua planurile Ocultei Mondiale). Romania este considerata de Oculta, Noul Ierusalim, insa nu in plan spiritual (cum, de altfel, va fi fara acesti satanisti), ci in proiectele lor financiare, politice, economice, de cercetare…

Leave a Reply