Informatii de ultima ora de la Bruxelles arata ca cel tarziu saptamana viitoare Comisia Europeana va adopta doua masuri dure in privinta valului urias de migratie :

  1. Vor fi impuse cotele obligatorii pentru toate membrele UE, deci si pentru Romania, care se opune acestui tip de mecanism. Decizia va fi luata prin majoritate calificata in Consiliul JAI, unde Romania este in minoritate in privinta cotelor voluntare. Chiar si Polonia a dat semnalul renuntarii la cotele voluntare
  2. Vor fi adoptate masuri de sanctionare financiara pentru tarile care nu vor respecta decizia privind cotele obligatorii de imigranti. Cuantumul din fondurile europene destinate tarilor UE drept masura sanctionatorie va fi decis de Comisie. Germania este cea care a inclinat balanta recent in favoarea acestei decizii, sustinuta pina acum si de alte tari membre
  3. Romania, ca si alte state membre, va primi 6000 Euro pentru fiecare refugiat. Adica peste 25 milioane euro pentru cei 4646 mentionati de UE drept cota obligatorie

22 COMMENTS

  1. Să fim serioşi. Au votat cu braţele deschise mai toţi pupăcioşii de afaceri şi finanţe indiferent de stat dar ai noştrii iuuuuuuhuhuuuu!

    • Ungaria a batut palma cu Germania sa stopeze migratia spre Germania. Ungurii au negociat pozitia lor si cu siguranta au obtinut lucruri la schimb. Romania insa, neavand barbati de stat si condusa de niste lasi ai sistemului securist nu negociaza nimic si nu va obtine nimic ; se va procopsi cu mii de migranti care vor face in Romania ce fac la granita cu Ungaria, haos. La noi prim ministrul este hartuit la DNA unde procurorul de caz ii da cu flit fapt ce dovedeste ca prim ministrul Romaniei nu are puterea, puterea politica in Romania e zero. Iohanis la fel, citeste dupa foite ode la adresa DNA si a statului de drept …. Deoarece politicienii nostri nu au puterea nici Romania nu are putere si reprezentativitate in afara, interesul nostru national e abandonat. Asta spre deosebire de Ungaria, Polonia, Cehia si alte state ca noi foste comuniste care isi negociaza pozitia in UE si isi vad interesul national. Noi in schimb vom face ce ni se dicteaza. De-aia nu e bine ca parlamentarii, ministrii si prim minstrul sa fie hartuiti de DNA, pentru ca sunt alesi de noi si ne reprezinta interesul national. Ei fiind anihilati nu mai e nimeni sa ne sustina interesul national….

      • ha ha ha! ai impresia că nu-mi dau seama? te înşeli amarnic. poate crezi că nu sînt în ţară!

  2. Pai si cum ii putem tine cu forta aici pe unii care nu vor in ruptul capului sa se stabileasca in Romania? Si cum vom putea reargumenta faptul ca primim mult mai multe persoane decit putem sa asimilam? Sau fraierii care voteaza nu mai trebuie lamuriti? Sau vor exista persoane in stat care sa spuna : “In acest caz, eu imi prezint demisia din functia de presedinte (sau de premier)!”

  3. In cazul asta, putem sa facem ceva pe ea de Constitutie, s-o suspendam si sa instauram dictatura democratiei unora. A unor lideri din UE si din SUA. Ca tot stat de drept si democratic vom fi, dar intr-o noua acceptiune.

  4. Ciudata mai e si UE … Suntem fortati sa avem aceleasi obligatii, nu si drepturi… Daca tot vor sa ne mpuna cote obligatorii , atunci sa ne bage in Schengen… Dar nu avem diplomati suficient de destepti care sa obtina ce e mai bun pt noi.

  5. Capii pătraţi care îşi scot limba pentru apărare nu-şi dau seama că mai rău îşi fac prin felul cum reacţionează opunîndu-se refugiaţilor? Nu-şi pot închipui că mai rău îi întartă? Nu se gîndesc că tot unde şi-au propus vor ajunge? Acum le e mult mai uşor că deja au trecut prin cele mai groaznice clipe şi gîndiţi-vă că sînt cu copii, pentru bărbaţii arabi sau musulmani copii sînt ochii lor după mama care le-a dat naştere! Sirianul şef nu vrea să-şi dea demisia sub nicio formă(i s-a cerut ieri şi azi), populaţia pleacă indiferent de risc dar şi animalele sălbatice flămînde şi neadapate fug speriate. Parcă-mi amintesc ceva cu unguraşii(tot de la ei au pornit scînteia războaielor dar bine ascunsă, înţelegerile cu germanica apoi în forţă ruşii). Am citit că franţa-ministru, vrea mai mulţi refugiaţi şi că se plînge că nu apar mai mulţi(ziar local)http://www.thelocal.fr/20150916/refugees-offer-chance-for-france-to-boost-economy. de ce nu-i lasă să meargă mai departe? ceva cumva complicitate pentru ceva în masă??? nu mă surprinde.

  6. din ce in mai mult te intrebi de fapt ce inseamna ue? respect? demnitate? egalitate? alte principii prevazute in tratate? toti ne-am bucurat ca am intrat in nato. toti ne-am bucurat ca am intrat in ue. am acceptat multe pentru aceste lucruri. ne-am calcat pe demnitate, am dat occidenatlilor banci, industria in general economia tarii, am dat resursele . si ce constatam dupa atatia ani? suntem tratati, vorba lui ilie serbanescu, ca o colonie care trebuie sa respecte tot ce se decide la centru. si cine e centrul? germania in cea mai mare masura, restul celor care se considera mari, franta, anglia sau italia fiind si ele la randul lor tari de mana a doua la discretia deciziilor nemtilor. oare de prosti vor englezii sa iasa din ue? nu cred. unii de prin est, mult mai inteligenti si patrioti decat magarii din politica romaneasca au aratat ca pot face destule pentru tara lor iar polonezii reprezinta un exemplu.in rest ramanem ultimii in ue alaturi de bulgari, 2 tari de care-si bat joc cum vor “sefii” uniunii. iar exemplele din 2012 incoace o arata din plin.asteptam cu incredere “analfabetii” ( vorba ministrului de interne neamt) care ne vor fi trimisi ca doar marea germanie are nevoie de specialisti nu de “sarantoci” astia sunt tocmai buni pentru “sarantocii” uniunii!

  7. Europarlamentarii preferati ai Antenea3 au votat PENTRU cote obigatorii impotriva pozitiei Romaniei ca niste slugi ale Germaniei , dezamagitor pentru oameni ca Mircea Diaconu , Renate Weber , Norica Nicolai , Victor Boştinaru . Acestia au votat la fel ca basistii Macovei , Preda , Stolojan ,, deci succesuri cu efendi Ponta si moscheea lui .

    Potrivit informaţiilor de pe site-ul PE, Victor Boştinaru, Daniel Buda, Andi Cristea, Mircea Diaconu, Damian Drăghici, Monica Macovei, Ramona Mănescu, Sigfried Mureşan, Norica Nicolai, Emilian Pavel, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Claudiu Tănăsescu, Adina Vălean şi Renate Weber au susţinut rezoluţia privind cotele obligatorii de migranţi.

    Csaba Sogor şi Iuliu Winkler au votat împotrivă.

    Doru Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Cătălin Ivan, Victor Negrescu, Laurenţiu Rebega, Daciana Sârbu, Mihai Ţurcanu şi Traian Ungureanu s-au abţinut de la vot.

    Cristian Buşoi, Viorica Dăncilă, Marian-Jean Marinescu, Sorin Moisă, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu şi Claudia Tapardel nu au votat.

  8. Cum adica va fi obligata ? Suntem carpe iar pe de alta parte criticam pe altii ?
    La ora asta unii ii critica pe unguri care sunt sau incerca sa ramana verticali si sa nu accepte rahatul cu mac care ne impus.

  9. Aiureli cu cotele , oamenii se duc unde pot intra, doar n o sa puna pusca pe ei sau sa i innece in mare. Sa i lase in pace ca si asa sunt oameni chinuiti.

  10. taie fondurile
    ok, si? care-i pierderea?
    nu cumva merita pretul?
    sa nu creada nimeni ca astia 4000 in plus de acum nu vor deveni la anul 10000 in plus

  11. Mircea Diaconu, ca orice artist, e sensibil la tragediile vremii lui. N-avea cum sa voteze impotriva primirii napastuitilor goniti din alte taramuri, si nici nu se putea “abtine” precum colegii sai mai diplomati, sau mai grijulii de cariera lor politica pe scena nationala deoarece artistul, prin definitie, nu se retrage, prudent, din dezbateri si nu se fereste sa-si expuna opiniile. De altfel, delictul de opinie n-ar trebui resuscitat, nici macar pentru omul comun, nici chiar din dorinta de a transa in chestiuni de “securitate”, nationala sau internationala.
    Intrebarea care se pune, insa, dupa votul majoritar in favoarea cotelor obligatorii, priveste metoda prin care se vor “convinge” refugiatii sa se stabileasca, fie si temporar, in tarile obligate sa-i gazduiasca? Vor fi deportati? Trasi cu lasso-ul in camioane si descarcati, noaptea, in padurile si campiile patriei (noastre, de exemplu)? Li se va da parte din suma alocata per capitum drept bacsis ca sa se aseze in asezamintele prevazute? Ce se intampla daca vreunul isi “”vinde” locul si-o ia la picior iarasi in directia nedorita? Care dintre autoritati va primi banii alocati pentru refugiati si cine va gestiona fondurile cand, dupa cum se vede, nici macar la gestionarea temporara a fondurilor Primariei de Bucuresti nu se inghesuie nici o “personalitate”? Ramane sa se gaseasca raspunsurile.

  12. Parca e balada Miorita pe-aici… de ce sa ne resemnam si sa inghitem? Premierul Slovac a spus ca nu se va supune nici unui dictat despre cote obligatorii. http://www.agerpres.ro/externe/2015/09/15/slovacia-nu-va-sprijini-niciodata-cotele-obligatorii-pentru-imigranti-premier–16-15-16
    Sa luam si noi masuri sa nu se intample asa ceva. Nu inteleg de ce ar trebui sa respectam reguli care nu sunt nici in compact, nici in alte tratate, sunt doar pe barba de sefa de colonie a Angelei.
    .
    La Vache Folle a umblat prin spatele tarilor din Europa de Est si a semnat un acord Nordstream2 cu Gazprom pt. a shunta EE si a transfera gazul natural direct catre GE, pe sub Baltica. In acelasi timp, culmea ipocriziei, a blocat in EU Southstream prin GR si HU. Nu exista nici o datorie fata de Merkel, ci doar cea a alesilor romani fata de electoralul romanesc.

  13. Bai frate (zic la modul general), cand citesc asa o stire sau informatie referitoare la o astfel de problema aparuta cumva din neant (cea a refugiatilor, imigrantilor sau cum mai sunt ei denumiti) imi dau seama de adevarul si consistenta sintagmei “10 ani pierduti”.

    10 ani pierduti in chitzaielile, hahaitu’ si afuriseniile basiste de la ora 7 seara, timp in care habar nu avem, ca cetateni vorbind, despre ce s-a mai intamplat prin Europa, cum se iau deciziile si cum se mai voteaza pe acolo

    Astfel ca citind stirea de fata si avand in memoria “remanenta” ceva despre premierul slovac care a anuntat c-o sa faca uz de dreptul la veto, mi-am pus problema felului in care se iau deciziile de genul asta.

    La o adica si Romania ar putea face uz de veto. Fiindca veto-ul inca se mai poarta, ba chiar daca nu ma inseala memoria si Olanda a anuntat acum cativa ani ca ar merge pana la a utiliza dreptul de veto in privinta admiterii Romaniei si Bulgariei in Schengen, asta in caz ca s-ar trezi singura la votul respectiv din Consiliul JAI, dupa ce Germania si chiar Franta pareau ca privesc cu indulgenta spre aceasta problema. Dar dupa aia s-a trezit si Finlanda, asa ca bye-bye Schengen.

    Pe scurt, din ce am reusit eu sa aflu gugalind la greu deoarece pe noi nu prea ne intereseaza chestiunile astea (10 ani pierduti, remember ?) in Consiliul JAI (sau de ce alta natura este el) deciziile se iau cu o majoritate calificata, deci nu cu majoritate simpla. Asta inseamna ca pozitiile anumitor state pot fi ocolite.

    Majoritatea calificata inseamna 55% dintre tarile UE, adica 15, care trebuie sa insumeze neaparat 65% din populatia UE. Asta-i regula care se aplica din 2014.

    Dar, si e un mare dar aici, pana in anul 2017 tarile membre pot cere sa se aplice vechile reguli, astfel ca premierul slovac chiar poate utiliza dreptul de veto. Sau oricare alta tara.
    Sursa
    http://www.dadalos-europe.org/rom/grundkurs_3/Etapa_6.htm#stimmengewichtung_rat

Leave a Reply