Oficialii americani au acordat autorizaţie de urgenţă pentru folosirea unui tratament experimental cu anticorpi care i-a fost administrat şi preşedintelui Donald Trump după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, potrivit BBC.

Medicamentul, dezvoltat de Regeneron, va putea fi administrat celor testaţi pozitiv şi care riscă să dezvolte forme severe ale bolii.

Studiile arată că medicamentul este eficient dacă este administrat la scurt timp după diagnosticare, a spus compania farmaceutică.

Această decizie a fost luată de Food and Drug Administration (FDA) pe fondul creşterii accelerate a numărului de cazuri de Covid-19 în ţară.

Autorizaţia FDA de urgenţă permite folosirea unui tratament în timp ce studiile pentru determinarea siguranţei şi eficienţei acestuia sunt în desfăşurare.

Un medicament similar dezvoltat de compania farmaceutică americană Eli Lilly a primit o astfel de aprobare la începutul acestei luni.

Tratamentul Regeneron este o combinaţie de doi anticorpi monoclonali – realizaţi în laborator – care mimează răspunsul sistemului imunitar uman.

Până la finalul acestei luni, a transmis Regeneron, vor exista doze suficiente pentru 80.000 de pacienţi, iar până la finalul lunii ianuarie, 300.000.

Tratamentul va fi oferit gratuit, dar pacienţii trebuie să plătească pentru a le fi administrat.

FDA a spus că tratamentul nu a fost autorizat pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 care sunt internaţi şi au nevoie de oxigen suplimentar.

Medicamentul a fost unul dintre cele primite de preşedintele Trump în luna octombrie, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. El a fost una dintre puţinele persoane din afara studiilor clinice care au primit medicamentul.

SUA au depăşit, sâmbătă, pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, iar mai mult de 255.000 de oameni au murit de la începutul epidemiei aici, potrivit Johns Hopkins University.

În lume, mai multe vaccinuri anti-Covid sunt dezvoltate.

Pfizer – BioNTech au anunţat că vaccinul dezvoltat nu permite în cazul a 90% dintre oamenii cărora le este administrat să dezvolte simptome de Covid; acesta este administrat în două doze, la trei săptămâni distanţă.

Moderna a anunţat că vaccinul său protejează 94,5% dintre oameni. Şi acesta este administrat în două doze, dar la patru săptămâni distanţă.

Oxford University şi AstraZeneca au spus că, la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze, peste 99% dintre participanţii la studiul clinic au apărut ca fiind protejaţi.

În următoarele săptămâni sunt aşteptate rezultatele altor studii.

Datele privind vaccinul Sputnik V dezvoltat în Rusia arată că are o eficienţă de 92%.

1 COMMENT

  1. Sperante, unde? Poate la bursele internationale, ieri (+84-85%) parca! De aici poate resusesc sa dau cartile pe fata cand e vorba de prostii, minciuni si manipulari care nu contenesc! Zilele urmatoare sper sa ajung prin nemturia si frantuca, atunci sa vezi atacuri la hArafat daca il prind iar cu minciunile! De ce spun asta, vad ca nu se mai agata de halvetica mintind cras cand vrea sa isi consolideze increderea, acum se agata de nemturia si frantuca! Garantez ca sunt pe urmele lui de cand l-am prins cu minciunile crase, si voi spune direct ca de obicei, chiar daca doare! Poate ca iti voi trimite si poze doar tie sa te convingi, dar nu orice poza, tot ce e prin zone la vedere! Inca ceva, din punctul meu de vedere, nu trebuia carantina, am scris argumente destule mai ales ca am trecut prin astea si abia acum se dovedeste ca ce mi-au recomandat medicii reali de aici(halvetica), este tratamentul cel mai indicat! Am scris despre tratament de cel putin un an de zile, initial ca nu am putut recupera de la firma de asigurari cheltuiala ca nu exista diagnostic, era ceva nou si nu se stia, apoi am revenit cu amanuntele privind tratamentul si interdictiile. Ceea ce s-a dovedit ca am dreptate doar ca medicii din Romania nu accepta(afaceri uriase), sper sa ajung in zona unde sunt cele doua firme care au furat 4 mil prin contractele cu aparatura si masti. Deh, turist plimbaret unde vreau si chiar pot ca nu e carantina, ceea ce ma bucura enorm!

Leave a Reply