Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, au criticat vehement abordarea politică a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în criza imigranţilor, denunţând “imperialismul moral” german şi “haosul” creat.

“Cel mai important lucru este să nu existe niciun imperialism moral”, a declarat Viktor Orban, potrivit AFP, în landul german Bavaria, referindu-se la atitudinea cancelarului Angela Merkel.

“Ungaria are dreptul democratic să aibă o abordare politică diferită în criza imigranţilor”, a spus Orban.

La rândul său, preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, a declarat că Angela Merkel este responsabilă de actuala criză a refugiaţilor din Uniunea Europeană.

“Doamna Merkel a chemat imigranţii, iar acum a tras frâna de mână spunând că Germania nu poate absorbi toţi imigranţii cu raţiuni economice”, a spus Grabar-Kitarovici, potrivit cotidianului The Telegraph.

“Doamna Merkel nu şi-a dat seama că tragerea bruscă a frânei de mână când sunt atât de multe maşini pe şosea ar crea haos… Acest lucru trebuie rezolvat acum”, a spus liderul croat.

7 COMMENTS

  1. Tari (mici) cu conducatori cu coloana vertebrala. Nu stiu cine i-a chemat in schimb este de inteles cand te confrunti cu mii si mii de migranti si pe deasupra nu este “razboiul” tau.

  2. Din nefericire, “imperialismul moral” al Germaniei e contestat de ceva vreme si in alte tari apartinand EU de la momentul intemeierii. In Franta, Hollande e mereu criticat pentru alianta la “orice” cu cancelarul german, multi intelectuali italieni neafiliati unui partid anume il trateaza pe Renzi de “lacheul” lui Merkel, in fine, se observa o erodare generala a increderii in noua “axa”. Ungaria si Croatia se fac vinovate de metodele prin care se manifesta “nesupunerea” lor fata de politica Germaniei in problema migrantilor. Ghilimelele sunt necesare, cred eu, si la acest termen, deoarece am mai vazut show-uri de “independenta” (uf! iar ghilimele) de soiul acesta pe vremea lui Tito, acel dictator luminat, opus Moscovei dar obedient fata de doctrina internationalismului comunist in varianta dura, ceea ce s-a vazut dupa moartea protagonistului. Frau Merkel va fi impus o o politica a imigratiei dezastruoasa pentru aliati, dar n-a impus nimanui sa ridice garduri de sarma ghimpata la granite, nici sa se puna oameni in tarcuri, ca vitele. Astea sunt inventii locale, de joasa calitate umana, care incearca sa se salveze prin retorica “suveranitatii”.

    • Tanti Gogosi,nu stiu de unde te-ai inspirat dar numai traznai reproduci.De unde era Tito obedient internationalismului comunist varianta dura,ce argumente exista?.A invadat Iugoslavia pe cineva catre care sa-si exporte modelul politic?Si ce s-a vazut dupa moartea lui?Conflictul din Iugoslavia era pentru impunerea comunismului?Asa ti-a bagat tie in cap propaganda celor care au stat la baza distrugerii Iugoslaviei,acei CREATORI DE MAIDANE care finanteaza revolte violente,pe teme aiuristice si,dupa ce incep sa apara capete sparte si victime,incep sa livreze armament revoltatilor in paralel cu linsajul de presa contra “autoritatilor criminale” Si apoi apar miile de morti si milioane de refugiati(si asfel altii platesc scump pentru interesele geostrategice ale unor lichele mondiale).Ei cucoana,de modelul asta internationalist si dur ai auzit,l-ai vazut la treaba in Libia,Siria,Ucraina,Georgia, etc ? CINE SA FIE CREATORII DE MAIDANE ? Emigratia care creaza probleme Europei acum,dar si destramarea Siriei ,este consecinta lucrarilor Creatorilor de Maidane in Siria care urmareau rasturnarea regimului lui Bashar ala care este sustinut de rusi, ca au si rusii niste interese geostrategice pe acolo si “cineva” s-a gandit ca vrea sa-i scoata pe rusi din Mediterana ca sa le ramana lor tot si toate pe lume,in Siria fiind singura baza navala a rusilor. Dar toate aceste marete lucrari pana la urma au dus la un dezastru pentru rebeli si in plus au dus si la aparitia acelui “stat” ISIS de care acum gafistii maidanezi isi leaga sperantele ca vor ajunge astia sa se bata cu sirienii lui Bashar si cu rusii.De cei prinsi la mijloc le pasa mai deloc,dar si de noi, ca p’aia ii imprastie si peste noi prin Europa de est care avem si asa o multime de alte probleme.Pentru ei conteaza in final doar un singur obiectiv,sa loveasca cu orice ocazie Rusia s-o falimenteze economic si militar si nu ca s-ar teme de rusi,ci vor toata Rusia ca prea este imensa si le-ar cam trebui sa-si bage trompele la supt mai ales pe acolo.Din partea mea ,nu au decat sa faca ce le trece prin capetele lor idioate,dar vad ca ajung sa ne loveasca si pe noi in casa noastra,in viata si tara noastra.Si atunci de ce calitate umana vorbim cand voi ca si multi alti aiuriti,in loc sa ii criticati pe adevaratii vinovati ai unei situatii nenorocite,ii criticati cu infierare proletara tocmai pe cei care isi iau masuri locale care sa ii apere de consecintele gafelor criminale produse de tot felul de “geostrategi” idioti.

  3. E doar începutul. S-au trezit şi italienii de-i pocnesc în moalele căpuţului cu maşinuţele ocolite de stas-ul real. Marfa germană e impecabilă!:) 🙂 🙂

  4. CE CIRC IEFTIN TOTUL ESTE UN TEATRU DE PROST GUST BINE GHIDONAT DE GERMANIA ACTORII DE CATEGORIA A 2 A DIN CROATIA SI UNGARIA SLUGI NECONDITIONATE ALE” PPE ”CONDUSE OARE DE CINE ==GERMANIA==CARE SI-A BATUT JOC DE NISTE AMARATI DIN ORIENTUL MIJLOCIU
    CELE 2 SLUGI ALE LUI HERR MERKEL FAC JOCURI DE GLESNE SAU JOCURI DE LUMINI SI UMBRE?
    UITATI-VA LA KW JOHANNIS ISI DA OCHII PESTE CAP IN ROMANIA IAR LA ”UE” STA SUB MASA ACEST INDIVID ESTE JALNIC

Leave a Reply