S-a deschis un conflict politic spectaculos : PNL-Ciolos. Fostul premier dorit de Klaus Iohannis si votat de PSD a lansat primul atacul la liberali. 

Batalia PNL-Ciolos e una din cele mai serioase si interesante confruntari politice, cu posibile consecinte neprevezute pentru fostul premier dorit de Iohannis si votat de PSD in 2015 in fruntea Guvernului.

Ciolos a fost favoritul lui Iohannis, care l-a facut prim ministru. Azi Iohannis e candidat oficial al PNL pentru un al 2 lea mandat prezidentual.

PNL care este atacat de Ciolos…foarte interesant !


“Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în această zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat ca nu funcţionează acest model”, a scris duminică Cioloş pe Facebook.

Liberalii au decis sa dea replici usturatoare celui votat de PSD ca premier si apoi sustinut de PNL in ciuda lipsei dorintei acestuia :

„Un sinecurist acuză! De fiecare dată când nu se simte băgat în seamă, Dacian Cioloș, iese, cum altfel decât pe Facebook, și atacă Partidul Național Liberal. Acest sinecurist uită că PNL l-a susținut pentru funcția de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016. De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze. Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloș, dar când mă uit cum a obținut el toate funcțiile deținute, înțeleg că pentru el ‘reformat’ înseamnă să pupi ghiulul oricui îți oferă o funcție într-un loc călduț”, a scris, duminică, pe Facebook, vicepreședintele PNL Gigel Știrbu.

„Dacian Cioloș este un om cu un caracter ce lasă de dorit și încearcă sistematic să muște mâna care l-a hrănit. Așa a procedat și când l-a criticat pe Președintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă. N-ar trebui să uite că într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcția de premier al României. Toate funcțiile deținute de-a lungul timpului i-au fost acordate de oamenii pe care acum îi blamează. Să nu uite că PNL i-a dat portofoliul Agriculturii în guvernul condus de Tăriceanu, iar aceeași clasă politică nereformată i-a oferit și postul de comisar european. Nu cumva este cel mai bun produs al actualei clase politice?”, a precizat Știrbu.

Vicepreședintele PNL îi cere lui Cioloș să explice de l-a susținut în Guvernul său pe „omul lui Liviu Dragnea”.

„Poate fostul premier ne va explica și motivul pentru care l-a susținut pe Vasile Dâncu în guvern, știind foarte bine că este omul lui Liviu Dragnea. Sau poate acesta era și motivul?”, a conchis Știrbu.

“Adevărul e că nu prea are cu cine să lupte în PSD pentru că dumnealui a trăit foarte bine în perioada PSD. Noi am avut o înţelegere pe care domnul Cioloş nu a respectat-o. De exemplu să cureţe administraţia publică de PSD. L-a avut acolo pe domnul Dâncu. Secretarii de stat, prefecţii, preşedinţii de agenţii, aproape toţi manageri de compani puşi de PSD au fost lăsaţi în funcţie, în timp ce PSD era perceput ca fiind în Opoziţie, dar de fapt era la putere. Din cauza aceste percepţii false induse, practic PSD şi-a menţinut puterea, şi nerealizările Guvernului Cioloş au fost trecute în contul PNL”, a afirmat Ludovic Orban, duminică seară la postul B1TV.

Și alți liberali au reacționat, duminică, la criticile lui fostului premier tehnocrat. De exemplu, vicepreședintele PNL Florin Roman a afirmat că lui Dacian Cioloș “îi miroase” PNL, însă fostul premier tehnocrat stă în tribune, “sparge semințe și își da cu părerea de antrenor”, nefiind în stare nici măcar să își înregistreze partidul, Mișcarea România Împreună.

Alina Gorghiu consideră că afirmațiile făcute de Dacian Cioloș nu trebuie luate în seamă și răspunde punctual pentru fiecare acuzație adusă Partidului Național Liberal. Referitor la afirmația fostului premier conform căreia liberalii “așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul”, Alina Gorghiu reacționează.

“Ar fi păcat să pierd timpul ca să stau să îi dau o replică acum domnului Cioloș și le recomand tuturor colegilor mei să se concentreze la PSD așa cum au făcut-o până acum, nu la domnul Cioloș, pentru că nimeni nu știe mai bine ca Partidul Național Liberal că PSD nu cade natural de la putere și trebuie demersuri articulate de opoziție și opoziție continuă, zi de zi, ca să poți să scapi de PSD de la guvernare. Însă reacția pe care astăzi o văd, sau mai bine spus, această analiză pe Facebook, îmi ridică mingea la fileu ca senator al Partidului Național Liberal și ca fost lider al acestui partid și pot să spun că în acest moment România era în afara Europei dacă nu exista opoziția constantă a PNL”, a declarat Alina Gorghiu pentru DC News.

Ne-a adus destul de mari costuri electrale

Referitor la acuzele duse de fostul premier conform cărora PNL “refuză cu obstinație să se reformeze”, liberala îl contrazice vehement. “Apoi dacă vorbim de integritate și de reformare a unui partid, pot să vă spun că aceasta ne-a adus destul de mari costuri electrale, pentru că suntem singurul partid care și-a asumat, în plină campanie sau în plină precampanie electorală, un set de criterii de integritate. Aduc aminte că președintele partidului Vasile Blaga, care astăzi este achitat, a pierdut mandatul de președinte al partidului din pricina acestor criterii de integritate și a pierdut și locul de parlamentar pentru ca astăzi să fie achitat de instanțele din România. Aduc aminte că actualul președinte al partidului, Orban, era candidatul la Primăria Generală și tot din pricina acestor criterii de integritate a renunțat la candidatură și astăzi este achitat definitiv de instanțele din România. Deci nu poate să îndreăznească nimeni să vorbească despre PNL că nu e un partid integru și că nu e un partid reformat, când absolut orice suspiciune de încălcare a integrității a fost tratată cu maximă seriozitate”, a mai spus Alina Gorghiu.

Nu vreau să îmi consum energia

“Sondajele de astăzi arată un lucru foarte clar. Singura opoziție care evident că poate să performeze și mai bine de atât la PSD este Partidul Național Liberal. Chiar nu vreau să îmi consum energia și nici măcar o secundă din timpul meu prețios citind postări contondente pe Facebook ale altor colegi, ci m-aș preocupa foarte serios de ce face PSD și număr zilele la guvernare, pentru că este mult mai interesant să faci presiuni să cadă PSD de la guvernare decât orice altceva”, a conchis Alina Gorghiu.

 

6 COMMENTS

 1. Astia si cand sunt in opozitie tin sa ne reaminteasca frecvent ca se poate si mai rau decat cu PSD-ul 🙁

 2. Eu zic ca e semnalul ca Ciolos o sa devina exponentul Opozitiei si de ce nu o alianta cu PNLadica adicaOrban out. Aceste semnale vin de la Bruxelles (vezi si CorinaCretu inca PSD, ziceri de bine pro Ciolos). Echipa care va polariza opozitia va fii Iohanis Presedinte si Ciolos premier

 3. Ciolos face jocul PSD-ului. Da munitie celor care vor spune dupa CEX-ul de azi ca PSD-ul ramane unica varianta credibila la guvernare ” NU VEDETI CA OPOZITIA E DEZBINATA ?” … Deci Ciolos le-a deschis calea catre aceasta contraofensiva… Opozitia nu poate prelua guvernarea in acest moment fiind dezbinata, se sfasie intre ei…d-astea. Stie Codrin cum sa le infloreasca, la asta se mai pricepe, de aia il si tin acolo, langa Dragnea, altfel ce-ar putea face cu el? Ciolos le-a pregatit terenul… Baiat bun.

 4. Marele exponent al opozitiei aparut de nicaieri si care se indreapta spre nicaieri, acest profund mare reformator, el exponentul modernitatii societatii romanesti sa ne lase.
  As dori sa ne raspunda astia de la psd, cum de l-au votat in corpore pe acest salvator, cine le-a bagat sula-n coaste de au ridicat mana cu totii pentru a fi continuatorul lui Ponta ?

 5. Radu, ne pierdem vremea cu “dementii” ăștia bolnavi de ură, care împrăștie doar ură si care ocupă spațiul tv, spațiul tv care ar trebui sa fie ocupat cu marsaviile cap coadă facute in dosul acestor scarbosenii bipede pline de ura si violență dar in alergare rapid la functii inalte politic!
  Pentru ca tot e vorba de președinția UE sau cum se numește, o intrebare decentă sau cel puțin o intrebare:
  – ce compromis sau ce s-a cedat pentru aceasta “momeală” cu președinția despre care urlă mai toți?
  – suntem pregătiți politic doar pentru distrugerea noțiunii “drepturile cetățeanului in propria țara” extinsă în toată Europa și mai departe!
  Toti urlă despre președinția UE, dar niciunii nu sunt interesați de traitorii din ro si de Romania reală! Vedeți cu toții ca niciunii nu vor in Romania, ei vor doar in strainataturi dar cu loc de munca si afaceri in romanica unde se poate fura si escroca,unde se pot construi vile stil cazemată si garduri imprejmuibile din materialele folosite la construirea de drumuri și șosele, si totul legal!
  Singura care mai dezvaluie realitatea trăită și f distrusă în cei 28 ani de bataie de joc este Carmen Avram cu echipa sa minunată!

 6. Zona de lupta e dreapta si vrea o cota parte,fractionata dupa cum se vede,probabil ca a realizat,ciolos,intr-o stare de trezire zen din efectul hipnotic al cantecelelor nevestesii ca miscarea lui e inerta si lipseste cu desavarsire in realitatea politica autohtona,campania lui de semnaturi o fasaiala deci ce s-a gandit nealesul,supermanul ,cel mai cel,cu psd oricum se lupta toti,ia sa-i zgandar si pe astia ca da bine,reformatorul tarii! Pai, ce altceva sa spuna in discursurile lui mobilizatoare,performanta zero?!Acum trebuie sa-si umfle bojogii ca nu-l mai numeste nici dracu’!

Leave a Reply