Socialista Carme Chacón, prima femeie care a deținut funcția de ministru al Apărării în Spania, a fost descoperită moartă duminică la domiciliul său din Madrid, au confirmat pentru agenția EFE surse din poliție și din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), scrie Agerpres.

Chacon a devenit totodată, pe 14 aprilie 2008, prima femeie din Spania care, din fruntea forțelor armate, trecea în revistă trupele fiind însărcinată în șapte luni, o imagine care a făcut înconjurul lumii, amintește agenția spaniolă de presă.

Carme Chacón, 46 de ani, suferea de o cardiopatie congenitală și, atunci când a fost descoperită fără viață, trecuseră mai multe ore de când decedase, potrivit poliției.

Chacón, care a ocupat portofoliul Apărării între 2008 și 2011 în guvernul prezidat de José Luis Rodríguez Zapatero, a fost de asemenea ministra cea mai tânără din istoria Spaniei, fiind numită la conducerea Departamentului de Locuințe în 2007.

După aflarea veștii decesului, reacții de regret și condoleanțe au venit din întreg spectrul politic spaniol, premierul Mariano Rajoy deplângând moartea acestei “mari politiciene cu simț de Stat”.

Născută în 1971 în localitatea catalană Esplugues de Llobregat (provincia Barcelona, nord-estul Spaniei), unde a ocupat diverse funcții municipale, Chacón a fost membru al Partidului Socialist din Catalunia (PSC) din 1994 și a intrat în executivul PSOE în 2000.

A fost deputată de Barcelona între 2000 și 2004 și a deținut de asemenea funcția de prim-vicepreședinte al Congresului Deputaților , până în 2007.

În congresul PSOE din 2012 s-a prezentat ca și candidat la postul de secretar general al partidului, pierzând cu circa douăzeci de delegați în fața fostului vicepreședinte al guvernului spaniol și titular al Internelor, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Potrivit EFE, între 2013 și 2014 s-a mutat la Miami, unde a predat la Dade College.

Carme Chacón a renunțat la prezența pe listele electorale la alegerile generale din 26 iunie 2016 și a abandonat mandatul de deputatul obținut în 2015 pentru a se alătura unui birou de avocați din Madrid. Era divorțată și mamă a unui copil.

Sursa foto: Carme Chacon / Facebook

3 COMMENTS

 1. Sinistru! Dumnezeu s-o ierte!

  P.S. Viata este de multe ori nedreapta! De ce oare nu li se intampla asta unora ca Mircea Marian sau Gabriel Liceanu? Era sa zic unor specimene ca…

 2. Ce pacat, de multe ori viata atarna de un fir de ata. In special cand stii asta poate era mai bine sa nu te implici in acele activitati solicitante. Pentru ca nimic pe lumea asta nu merita sacrificiul propriei vieti si neglijarea sanatatii.
  Am citit in niste articole din presa straina:
  “As a girl she had been advised to lead a calm life because of her heart condition. But she ignored the advice repeatedly – including the suggestion that it would be risky to have children, El Pais reports.”
  Ca fata tanara a fost sfatuita sa duca o viata linistita datorita afectiunii cardiace pe care o avea. Dar ea a ignorat in mod repetat sfatul. Inclusiv sugestia ca ar fi riscant sa aiba copii.
  Ea a declarat intr-un interviu ca avea pulsul 35 batai pe minut.
  Dumnezeu sa o ierte. Mi-am amintit de una din melodiile lui Michael Jackson : Gone too soon. Asa este…..din pacate.

 3. Aveţi subiectul ”legea salarizării unice”, personal cred că au făcut vâlvă scoţând la înaintare cadrele didactice şi medicii pentru a-şi rotunji doar ei/marii capi politici şi numiţi politic drepturile(ca cu 46-48 înalţi ”cocalari” în iulie-august anul trecut)!
  Restul la sfântul aşteaptă dacă mai rezişti!
  Propun să se iasă în stradă dacă iar se evită populaţia activă care trăieşte doar din mizerabilul salariu dat de pomanagii politici!
  Abia acum este un motiv real pentru mitinguri!
  Ce gândire echivalentă cu prostia:
  Cum să vorbeşti tu politicianul că în germania sau în altă ţară salariul e de 1200-1500euro şi aici în România de 1200-1450 lei dacă nu este aceeaşi monedă şi acelaşi nivel de trai?
  1200-1500 euro are aceeaşi valoare cu 1200-1500 lei?
  Voi nu trăiţi în spaţiul românesc?
  Dacă vreţi mai mult…intraţi în privat sau plecaţi naibii în străinătate! Să vedem cine naiba vă angajează în străinătate leneşilor chiulangii! E aceeaşi practică şi pentru voi nu numai pentru profesioniştii care i-aţi alungat din ţară prin închiderea intreprinderilor şi anularea locurilor de muncă, prin reforma care pune în prim plan nedemnitatea caracteristică vouă politicienilor!

Leave a Reply