Preşedintele american Donald Trump a părăsit pentru scurt timp spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, unde a fost internat vineri pentru a se tratat de COVID-19, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere, informează AFP citata de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă purta mască şi a fost filmat într-un SUV negru, în care se mai aflau cel puţin alte două persoane. Preşedintele şi-a salutat din maşină susţinătorii şi s-a întors la spital.

Preşedintele nu merge nicăieri fără protecţia Serviciilor Secrete, iar plimbarea de duminică nu a reprezentat o excepţie. Cel puţin alţi doi oameni au mai putut fi văzuţi în maşină cu Trump.

Prima doamnă, Melania Trump, diagnosticată de asemenea cu Covid-19, nu a părăsit reşedinţa din Casa Albă, unde se află în izolare, pentru a îşi vizita soţul la spital, a spus un oficial sâmbătă.

„Are Covid. Să facă asta ar expune agenţii care ar duce-o acolo şi echipa medicală care ar trebui să o conducă la el”.

Dr. James Phillips, medic la Walter Reed, a scris pe Twitter că „SUV-ul prezidenţial nu este doar blindat, ci şi închis ermetic împotriva atacurilor chimice”, astfel că riscul de tranmitere a Covid-19 a fost „cât de mare este posibil în afara procedurilor medicale”.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie”, a adăugat el.

Dr. Esther Choo, medic şi profesor la Oregon Health and Science University, a declarat pentru MSNBC: „Mi se face rău să îl văd foarte apropiat cu alţii în maşina aia”.

Dr. Céline Gounder, specialişti în boli infecţioase şi profesor la New York University, l-a acuzat pe Trump că „a pus sănătatea altora în pericol”.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a venit în apărarea lui trump într-un interviu acordat Fox News. Ea a spus că Trump „a vrut să le mulţumească susţinătorilor săi” şi să dea încredere poporului american că poate trece penste asta. a nu a comentat legat de problemele privind siguranţa celorlalţi, scrie news.ro

Leave a Reply