In ciuda unor manipulari manifestate in mediul online – crezute de cei cu educatie limitata – solidaritatea europeana continua sa functioneze. Doar impreuna, in Uniunea Europeana, putem sa depasim aceasta criza majora. Nimeni nu se va putea descurca de unul singur ! Romania a primit finantari de miliarde de euro din partea Comisiei Europene, 100.000 masti din Germania si a folosit avioane NATO pentru aducerea in tara de echipamente medicale importante.

 

“O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19. Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Premierul Ludovic Orban, ministrul apararii Nicolae Ciuca si ministrul Sanatatii Nelu Tataru si secretarul de stat Raed Arafat au participat la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București, ceilalți zece membri ai misiunii îmbarcându-se la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul.

Leave a Reply