Unul din cei mai importanti comandanti militari ai NATO se afla la Bucuresti pentru discutii importante privind securitatea Romaniei si a intregului Flanc Estic al Aliantei . Generalul Denis Mercier, comandantul ATC (Allied Command Transformation) s-a intalnit cu ministrul apararii si seful Statului Major General.

http://www.act.nato.int/sact-corner 

Pe fondul agresiunilor Rusiei din Estul Ucrainei, a instabilitatii crescande din regiunea Marii Negre, a turbulentelor politice si militare din Turcia, Romania joaca un rol esential pentru apararea aliata in zona. Devenim din ce in ce mai relevanti, vizitele pline de substanta ale inaltilor resposabili militari ai NATO si ai SUA au loc in cascada la Bucuresti.

Daca si politicienii romani vor intelege sa aloce fonduri pentru dotarea serioasa si rapida a Armatei Romane, perspectiva de securitate va fi una buna pe termen lung.

————————-

Iata ce a scris ministrul apararii Mihnea Motoc :

14444888_1133444256733002_9124639461814154590_o<În dimineața aceasta l-am revăzut cu bucurie pe șeful Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT), generalul francez Denis Mercier. ACT poate reprezenta un sprijin major pentru noi în transpunerea în practică a deciziilor Summit-ului de la Varșovia privind asigurarea prezenței aliate avansate la noi, în sudul Flancul Estic al NATO. Discuțiile cu generalul Mercier s-au dovedit extrem de utile. Ele vor fi continuate pe parcursul vizitei sale în România cu șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă.>

Mesajul sefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca :

14409533_1854053338151349_29725690088153926_o<Vizita în România a comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare
Îi urez bun venit generalului Denis Mercier, comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare, aflat în vizită oficială în România.
Astăzi am avut o întrevedere cu acesta, ocazie cu care i-am prezentat prioritățile Armatei României pentru perioada următoare, evoluția situației de securitate din regiunea Mării Negre şi aspecte privind participarea militarilor români la misiunile NATO.
Totodată, am discutat despre instruirea multinațională, la nivel întrunit, în vederea creșterii nivelului de interoperabilitate între structurile militare ale statelor membre NATO și partenere.>

 

6 COMMENTS

 1. ce tare: un conducator NATO vine intr-o tara NATO ca sa de asigurari de securitate si cu privire la temerile crescande fata de alta tara… NATO :))
  mi se pare mise sau e zaharisita treaba?? 🙂
  si un punt de vedere ff subiectiv: de ce toti militarii sefi la noi au fetze lombrosiene?! ca ma uit la nenea asta ce om fin pare fatza de “maimutza” care ii da ceva daruri/decoratii/whatever…

 2. Eu inteleg asta cu NATO asa, cat de cat… dar nu pot intelege inmixtiunile toxice ale “amasadei” in politica, justitia si economia nationala, ba mai rau, incearca chiar si distrugerea integritatii teritoriale.
  Astea nu merg si ele impreuna?
  Sa inteleg ca ameriani doresc o noua sirie in zona?
  Sinistru daca asta ne asteapta.

 3. Iata ce pret a avut biletul de intrare al lui Ciolos la summitul cu Obama:

  “A summit hosted by U.S. President Barack Obama garnered pledges from dozens of countries to resettle or allow the lawful admission of some 360,000 refugees, doubling the number of slots that were available last year, the U.S. envoy to the United Nations said.(…)
  Countries could only attend Obama’s summit at the annual U.N. gathering of world leaders if they made a pledge.
  http://www.reuters.com/article/us-un-assembly-refugees-idUSKCN11R03X

  S-a angajat sa bage afro-arabi la Romania!
  Si o face – are practica la UE – pe ascuns, ca sa nu aflam. (Degeaba neaga MAE, uite ce spune Reuters!)

 4. Pai de ce crezi c-a aparut marele caz de coruptie din dim asta? Treb sa uitam de pozele cu procurori, de Olguta Vasilescu, de inf aparute in presa internationala privind imigrantii, de protestul magistratilor. Mi-e sila de manipularea asta!

Leave a Reply