Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după citirea moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului, că aceasta trece cu 233 de voturi şi există o veste proastă şi o veste bună. Vestea proastă este că PSD nu are 233 de parlamentari, iar vestea bună este că ”nici cele cinci partide adunate nu au 233”. ”Vedem joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză”, a spus Ciolacu.

”Moţiunea trece cu 233 de voturi. În acest moment, mă refer exclusiv matematic, în funcţie de apartenenţa la fiecare partid, PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari. Asta este o veste proastă. Există şi o veste bună: nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză”, a declarat, joi, după citirea moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că moţiunea de cenzură i se pare ”neserioasă”.

”Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare – şi după ce s-a citit astăzi moţiunea – mi s-a părut o moţiune în continuare neserioasă. Nu văd niciun lider desprins pentru cele cinci partide şi cred că este un handicap în acest moment pentru a trece această moţiune. Nici măcar nu ştiu, sau să ne spună, cine este premierul, un program de guvernare schiţat. A existat o moţiune când a căzut Guvernul Ungureanu, spre surprinderea mea tot domnul Victor Ponta era implicat. Atunci a avut un program şi ştiau cine va fi premier”, a mai spus Ciolacu.

Moţiunea de cenzură a fost citită joi în plenul Parlamentului şi va fi dezbătută şi votată joia viitoare, la ora 10.00.

Leave a Reply