Una din numeroasele manipulari ordinare anti-europene si anti-romanesti care au fost rostogolite cu voluptate de romani ignoranti este azi demontata. Romania primeste zeci de milioane de euro de la Comisia Europeana pentru combaterea virusului pestei porcine. Un fake news distribuit pe internet – Facebook in special – spunea ca tara noastra nu primeste nici un leu de la Bruxelles drept compensare pentru pierderile cauzate de peste poricna. Aceasta diversiune a fost demontata. Raman multe altele, in acelasi registru anti-european, stimulat cu interes politic masiv de adversarii Romaniei europene !


 

România va intra în posesia primei tranşe, de 10 milioane de euro, din grantul acordat de Comisia Europeană (CE) pentru măsurile de urgenţă privind combaterea pestei porcine Africane (PPA), a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Suma de 10 milioane de euro reprezintă o tranşă din suma totală de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuţia financiară a Uniunii Europeană (UE) la acţiunile angajate de România pentru combaterea pestei porcine africane.

‘În acest stadiu, o primă tranşă de 10 milioane de euro a fost deja plătită şi ţinând cont de formalităţile interbancare, această sumă ar trebui să se afle în contul autorităţilor române în data de 13.12.2018. Intenţia Comisiei Europene este de a plăti o altă sumă în avans, înainte de sfârşitul anului, dacă situaţia bugetară o permite. Efectuarea acestei prime plăţi, într-un timp foarte scurt de la acordarea Deciziei Grant, este o confirmare a faptului că Guvernul României a acţionat şi acţionează pentru combaterea pestei porcine africane în conformitate cu cele solicitate de către Comisia Europeană. Convorbiri în acest sens se poartă la Bruxelles, de către preşedintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, prezent la întâlnirea cu şefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeană’, se menţionează în comunicatul ANSVSA.

1 COMMENT

  1. Da,au fost prompti pentru ca sunt constienti ca asta se poate intinde usor,dupa cum s-a vazut!Ne plac porcariile,avem o traditie minunata si cunoastem gustul special al porcului crescut in modul nostru!Trebuia asumata situatia si actionat in consecinta si au facut-o in ciuda acestor fake!E bine!

Leave a Reply