Din punctul meu de vedere, cel mai important moment al acestei zile nu este nici lista guvernului nici publicarea acordului Basescu-Ponta.

Dinu C Giurescu
Evenimentul esential pentru Romania este faptul ca sedinta inaugurala a noului parlament a fost prezidata de academicianul Dinu C Giurescu, in calitate de decan de virsta.

Am simtit o emotie puternica. In ultimii 2 ani, alaturi de academicianul Giurescu, am realizat o serie de emisiuni pe care le consider foarte reusite. “Punctul de intalnire” a fost platforma de relansare a unor argumente solide pentru redescoperirea demnitatii, a identitatii nationale si a valorilor romanesti. Au fost zeci de ore despre istorie, politica, economie. Pe linga cultura generala fabuloasa pe care o poseda si un spirit patriotic decent dar foarte bine conturat, domnul academician Giurescu este, inainte de toate, un om de mare bun simt. N-aveti idee cit este de emotiv, de precaut cu vorbele, de manierat. Toate la un loc tin de ceea ce numim indeobste “os domnesc”.

Multumesc academicianului Dinu C Giurescu pentru extraordinara lectie de viata pe care mi-o ofera la cei 85 de ani impliniti (pe 17 Februarie implineste 86 de ani!).

stirea de presa :

Decanul de vârstă al Camerei Deputaţilor, conservatorul Dinu Giurescu, preşedintele de şedinţă al primei reuniuni în plen din legislatura 2012-2016, a pledat miercuri ca deputaţii să redea Parlamentului bicameral locul ce i se cuvine ca instituţie fundamentală a statului de drept. Potrivit profesorului şi cercetătorului în istorie, este necesar “un proiect naţional pentru propăşirea ţării”.

“Interesul naţional este peren, ne însoţeşte în momentul în care ne naştem şi ne părăseşte în momentul în care ieşim de pe scenă. De fapt, acest interes se poate defini prin ceea ce vrem să fim: oameni liberi, prosperi şi respectaţi. De aici nevoia unui proiect naţional pentru propăşirea ţării”, a afirmat Dinu Giurescu.

El consideră că şcoala şi slujitorii ei trebuie repuşi în drepturile lor şi că “avem obligaţia de a ne cunoaşte şi cinsti limba şi literatura română, istoria şi geografia patriei, identitatea noastră”. De asemenea, Giurescu a susţinut că bogăţiile ţării trebuie fructificate în beneficiul cetăţenilor.

“Cu pământul României este o problemă: el se vinde în prezent de şase-opt ori mai ieftin decât pământurile similare din alte ţări europene şi această problemă trebuie rezolvată. Bogăţiile minerale trebuie valorificate în beneficiul cetăţenilor, în regie proprie, fie prin intermediul unor terţi, prin redevenţe care să se situeze la plafonul de sus din celelalte ţări europene. Pădurile au fost tăiate fără noimă şi a sosit acuma timpul ca fondul forestier să poată fi apărat cum trebuie”, a spus Giurescu.

Reputatul istoric le-a recomandat colegilor săi din Parlament “să îndrepte acele legi care au pricinuit neplăceri sau suferinţe”.

Potrivit deputatului PC, armata trebuie să fie înzestrată, medicii şi personalul sanitar respectaţi, pensionarii ajutaţi.

“Să facem să nu mai moară nimeni în faţa unui spital închis în numele unei reforme sanitare. 4,5 milioane de pensionari trăiesc la limită din cauza preţurilor şi dimensiunile pensiilor. Să ne respectăm cetăţenii, care nu o dată au fost consideraţi ca o masă de manevră chemată săşi dea votul o dată la patru ani”, a subliniat Dinu Giurescu.

În opinia sa, o atenţie deosebită trebuie acordată înaintaşilor.

“Dacă vorbim de cei vii, să ne gândim şi la înaintaşii care au luptat pentru propăşirea neamului. Să nu lăsăm în paragină cimitirele eroilor, să nu fie pângărite, să nu mai lăsăm monumentele istorice şi arhitectura de patrimoniu în paragină. Ca istoric, vă depun mărturie că până la urmă istoria nu iartă. În timp istoria aşază pe fiecare unde îi este locul, după fapta şi gândurile sale. Nimic nu se dobândeşte de-a gata, nimic nu se obţine de-a gata. Totul cere muncă, stăruinţă, credinţă şi mai ales dragoste pentru ţară‘, şi-a încheiat discursul decanul de vârstă al deputaţilor, care nădăjduieşte ca fiecare dintre cei aleşi în Parlament să poată găsi în inimile lor răspunsul la întrebarea ‘ce fel de ţară lăsăm tinerilor şi urmaşilor noştri?”, a spus academicianul.

72 COMMENTS

 1. Cred ca mi-am exprimat entuziasmul similar,in postarea de mai de jos.
  Dinu C Giurescu pare foarte foarte batran,fizic vorbind.
  Din punct de vedere fizic,avand in vedere stresul pe care ti-l asumi inca de dinaint sa intrii in parlament,va mai trai inca 4 ani?
  Nici nu stiu cati ani are.Dar in orice caz ii datorez multe,foarte foarte multe!
  De la dansul am invatat ce in peste 20 de ani,nu m-a invatat scoala.
  Sper sa aiba multa sanatate si putere de munca!
  Dar ca ma tem de sanatatea lui!

 2. Am asteptat cu nerabdare prima sedinta din Parlamuntu Romaniei, in noua lui alcatuire in urma noilor alegeri parlamentare. Am cautat pe toate posturile TV sa urmaresc discursul de deschidere din Camera Deputatilor, al D-lui. Acad. Prof. Univesitar Dinu C. Giurascu, dar mi-a fost imposibil, costatand ca politica mass-media a ramas inca tributara naravurilor trecutului dictatorial comunist. Pentru Romania Profunda era esntial sa asculte, in aceste zile de promise prefaceri sociale, cum arata interesul national peren rostit de ilustrul istoric. Faptul ca televizinile au considerat ca pentru poporul Roman este mai necesar sa intrerupa, chiar de la inceput, asteptatul discurs, dovedeste dependenta de interesul politic obscur al TV. Prin aceasta politica TV ne dam seama cum ceea ce trebuia sa fie normal nu mai incape in “gunoiul Mass-media al celeilalte Romanii, pe care il inghite zilnic majoritatea”. Urez tinerilor Parlamentari succes deplin!

 3. Felicitari.
  Descrierea D-voastra este perfecta. Dar sunt calitatile unui adevarat intelectual, om de cultura si exponent al valorilor romanesti.
  Insa, meritul categoric pentru mandria pe care o traim astazi va revine D-voastra si D-lui Voiculescu.
  Inca o data FELICITARI !

  • Si eu as vrea un video, dar sa fie integral… Antena 3, a difuzat doar o parte din discurs… Tocmai cand sa fac si eu chef ca PDL-acii si UDMR-acii au luat-o-n mufa, pac… intervine doamna Maria Coman… 😀

 4. Ar fi fost normal si de mare interes public ,sa cunoastem in direct din Parlamentul Romaniei ,discursul Dlui.Acd. Dinu C Giuascu.Regret ca televiziunea ne-a interzis aceasta satisfactie, de a auzi si asculta adevaratele elite care onoreaza acest nou Parlament !SA citim astfel frazele pina la capat?!

 5. E cu adevarat o zi extraordinara pt romani avand in vedere ca un prestigios istoric si academician este in Parlamentul Ro! Acum am sentimentul ca va fi permanent o voce puternica si autorizata de APARARE A INDEPENDENTEI, INTEGRITATII si UNITATII statului national Romania!!! Multumesc tuturor celor care l-au convins pe dl academician sa candideze si votantilor sai!

 6. Viata lunga si sanatate. Avem nevoie de el in Parlament.Cine nu are batrani intelepti in Parlament sa-i caute si sa-i voteze

 7. Sunt mandru ca sunt contemporan cu un OM precum acad. Dinu Giurescu. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga! Si felicitari pentru emisiunile tale!

 8. A sosit momentul sa reincepem sa ne respectam valorile morale si nationale, atentie am zis nationale nu ” nationalism”. Sa speram ca dl. acad. Giurascu va avea locul sau de onoare in Parlamentul Romaniei si va reusi sa impuna “alesilor ” nostri o anumita tinuta morala ce tine rigorile bunului simt si al onoarei .Vreau sa cred ca ac. din urma sintagma nu este un “arhaism ” ci este f. actuala si pt. actuala generatie de intelectuali si ce-or mai fi cei ce ne conduc destinele, ca altfel degeaba am votat schimbarea.

 9. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne apere! pentru mine este fabulos sa-l ascult pe distinsul academician Dinu C Giurescu … Da si de fiecare data am primit o lectie de emotie, de modestie si de smerenie dar mai ales de demnitate. Deci sa ne bucuram si sa ascultam … in rest rabdare stimate domnule Radu Tudor … eu am … noi avem … vreau sa spun ca nu am votat impotriva lui tb, ci pentru USL, fara sa am interese de orice fel

 10. Printre putinii si adevaratii oameni de cultura, care au strabatut vremurile si dau valoare Romaniei! Ce pacat ca sunt atat de putini! Mare Om esti si tu Radule, pentru ca ai fost alaturi de cei care au dorit cu adevarat schimbarea in bine a Romaniei! Mergem mai departe si, “tunurile pe ei”, ca nu se stie!

 11. Da!!!E unul din momentele acelea remarcabile,cand poti sa rostesti cu mandrie : “Da!..acestia sunt romanii adevarati,cu care ne mandrim si de la care vom avea mereu cate ceva de invatat!” RESPECT pentru tot ceea ce a facut d-l acad. Giurescu de-a lungul intregii activitati a domniei sale!!!

 12. Prezenta dlui Giurescu in parlament este un pas catre normalitate,este normal sa fie in fruntea tarii oameni inteligenti,verticali si
  sa fie auzita vocea lor,precum dansul,si-mi da o stare de bine,o stare care ne duce spre drumul respectului,al recunoasterii si a scoaterii la iveala a valorilor esentiale pentru bunul mers si certe,pe care le avem si care din pricina kitch-ului uman avut pana acum,daca pot spune asa,nu-si mai gaseau locul!Da,un motiv de mare satisfactie!

 13. Felicitări, dle Radu Tudor, i-aţi pus în faţa românilor imensa valoare. De ce nu l-au scos alţii la ”lumină” până acum ? Aproape ne manelizasem când, iată, ne mai daţi o speranţă. Îi doresc sănătate şi putere de muncă. Un OM de mare valoare din toate punctele de vedere.

 14. La mulți, mulți ani, domnului academician! Să fie sănătos și fericit! Ii doresc să aibă o activitate prodigioasă în Parlament! Sper să-l vedem și la 100 de ani activând ca senator!

 15. Acordul dintre premier si guvernator, trimis la “Briusel” mi se pare o inchinare a autoritatilor romane la dictatorul Barroso. Ce alt premier a mai facut asa ceva in Europa ? Poate sunt eu prost informat, dar nu am auzit de asa ceva.

  • Nu a existat asa ceva in UE si nu va exista.La noi ca la nimenea.Daca cu adevarat dorea sa se faca dreptate imediat dupa ce Ponta nu era desemnat premier daca nu semna hartia aia de rasul Europei sau daca era numit trebuia.SUSPENDAREA LUI BASESCU.Deschiderea procesului Flota.Vazut la Ministerul Transporturiilor ce a facut,cat a fost Primar la Bucuresti..Si bagat la tzhuhaus pe viata si confiscat bunuriile.Fetele lui la fel.Fratele la fel.Udrea la fel,Cocos la fel Ungureanu spanzurat pt Gojdu INALTA TRADARE.,Tariceanu la fel.Romanii asteapta DREPTATE si cei care au jefuit banul public sa-l de-a inapoi si escrocii la puscarie si bagati intr-o baza de date .Sa nu mai poata ocupa in viata lor o functie publica.Dar la noi de 23 de ani se spala unii pe altii.Basescu trebe sa ramana e un bun lobbyst .Trebuie impreuna cu Ponta sa de-a odata gazele de sist si Aurul.Cei doi fac buna echipa.

 16. Cica Udrea ataca Guvernul USL. HĂHĂHĂHĂHĂ. Coabitare… chestii, trestii, balamale… Cred ca este momentul ca PDL-acii sa taca sau sa taca dreaq… Una din doua…

 17. foarte bine.. timpurile se schimba mereu,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor.deokamdata nu sa nascut societatea perfecta.speram sa se mai faca filme cu istoria lumii..la multi ani..hoho.

 18. La Multi Ani! Foarte putini oameni ca dinsul. Pe vremuri exista o majoritate covirsitoare a romanilor cu acest fel de caracter nemaipomenit. De aceeia avem o tara acum. Imi este teama ca mutanti precum marinarul si cei care populeaza serviciile vor duce cu siguranta la disparitia statului roman. Sentimentul national este minjit in fiecare moment de aberatiile unor analfabeti aflati in functiile inalte ale statului. Acestia sunt minati de prostii si lacomii din umbra. Banul si influienta prosteasca conduce in acest moment toata lumea. Decenta si spiritul patriotic au disparut chiar daca se fac eforturi considerabile pentru readucerea lor in prim plan. Cum poti sa fii patriot cind ai un ANALFABET CU DIPLOMA DE MARINAR-O-SECURIST IN FRUNTEA UNUI STAT? Dictatura exista si va exista in continuare. Depinde numai de cit de groasa si transparenta e perdeaua. O simtim, o vedem. E ca o stafie a trecutului precum Oprea sau Coldea sau Melescanu.

 19. academicianul DINU GIURASCU este cat un PARLAMENT si un GUVERN la un loc,atat de mare este omul asta !!! d-zeu sa-i dea multa sanatate !!! o elita adevarata!!!! sa-i multumim lui D-ZEU ca ni l-a lasat in viata ,sa invatam de la el,tot ce se poate invata !!!! multumim si tie RADU TUDOR !!!

 20. Acest acord semnat este SCUTUL LUI BASESCU ABIA ACUM INCEPE ADEVARATUL RAZBOI NU TREBUIA SEMNAT

  Cel mai important punct al acordului Basescu-Ponta:

  “In conditiile in care, pe o anumita tema in care e necesara o convergenta a pozitiilor ambelor parti, nu exista o prevedere constitutionala privind preeminenta in decizie a unei parti sau chestiunile sunt extrem de importante si nu se poate conveni o pozitie comuna, ca si in cazul in care sunt incalcate regulile prezentului acord, deblocarea relatiei trebuie facuta printr-un mecanism convenit care sa asigure atingerea unei solutii, pentru a se asigura deblocarea relatiei sau functionalitatea in conditii de raceala intre cei doi actori principali sau la solicitarea lor.

  Mecanismul de solutionare a disputelor este alcatuit din consilieri si ministri, cu o persoana desemnata de catre fiecare parte care sa conduca fiecare componenta. Desemnarea se va face in functie de tema discutata, si vor fi evitate persoanele controversate sau inacceptabile celeilalte parti. Chestiunea se abordeaza tehnic si juridic, se aleg variante si optiuni, prezentate celor doi decidenti pentru a conveni asupra formulei finale. Dezbaterile din cadrul mecanismului nu sunt publice si nici destinate publicitatii pana la convenirea lor de catre decidenti”.

  Aici e cheia!

  • si Ponta si Antonescu trebuiesc scuipati afara din conducere,urgent!
   Si tot atat de urgent trebuie iesit afara din IOROPA SCELERATILOR!!!
   Am zis URGENT, nu asa!!!!!!!!

 21. Este discursul unui patriot, unui om care-si iubeste tara si vede doar ce poate face bun pentru ea, si pentru cetatenii acestei tari. Imi amintesc cum, la preluarea unui mandat, actualul presedinte a fost atins delicat de catre ambasadorul Statelor Unite, care a zis ca guvernul tarii sale se gandeste la binele cetateanului si-i apara drepturile in orice actiune si hotarire pe care le ia. Dar putini ne-am dat seama ca era un discurs cu bataie directa(inclusiv cel care trebuia).
  Asa ca, stimati guvernanti, este de ajuns sa stim ca sunteti PATRIOTI si in continuare vom sti ca va ve-ti apara patria si pe cetatenii ei, asigurandu-le pacea, bunastarea, linistea, prosperitatea, ceea ce le si doresc concetatenilor mei acum in prag de schimbare de an.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!!!!

 22. Prin prezidarea primei sedinte a noului parlament, domnul academician a dat stralucire acestui for.
  Prin prezenta ilustra a domniei sale in parlament, inclina balanta valorica in favoarea sa, iar cand ma uit in sala vad o gramada de nefrecventabili, infatuati si lipsiti total de modestie.
  Ii doresc dlui academician, sanatate si mult succes in inalta demnitate.

 23. Cred ca ar trebui sa insistati mai mult pe raspunsul Conventiei de la Venetia Mie imi pare o tema f. importanta . Raspunsul acesteia are efecte de termen mediu si scurt ( sper)

 24. Dupa o viata cu riscuri maxime, cu sacrificii de tot felul, cadrele militare pensionare beneficiaza si de o titulatura speciala a ceea ce primesc de la stat. Pe site-ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N., la Prima Pagina gasim:

  “Casa de Pensii Sectorială este structură de specialitate, cu personalitate juridică, înfiinţată prin lege, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

  Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale administrează, împreună cu Casa Naţională de Pensii Publice, sistemul public de pensii din România pentru cadrele militare în activitate, precum şi pentru cadrele militare trecute în rezervă, care beneficiază de ajutoare lunare ce se asigură din bugetul de stat, în condiţiile legii, potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare.”

 25. Da’ UDMR a participat?
  Sau a boicotat noul Parlament ? Nu li s-a facut rau?
  De muuuuult nu s-a mai auzit un discurs pe tema identitatii nationale, in Parlamentul Romaniei!

 26. da’ ministerul proiectelor marunte e comasat cu cel ale proiectelor mari sau e separat?

  de “dezvoltat durabil” se mai dezvolta treaba?cum avea udrula?turism si dezvoltare durabila.nu era nedurabila,era durabila.

  anomalia Basita ANI care cica cerceteaza integritatea mea si parazititi aia cu ICR lor raman pe felie sa pape bani in continuare? si toate institutiile si comisiile parazite si inutile si stufoase>?

  au pornit bine astia.,pe langa ministerele normale,necesare, au despicat unele in doua/trei,l-au bagat si pe nashu’ capatzana de izmana vicepremier,alti agarici tund oo peacolo..e o impacare completa..sa ajunga la toata lumea.asa pare.

 27. chiar asa ,vom trai si vom vedea ce fac astia.dar inceputul e sovaielnic.demult e sovaielnic.tot incep si nimic.

  uite udrula capatana fardata are si ce blanau are pe ea @! au omorat 1000 de vulpi polare sa-i faca asteia haina. atrecut perioada de romaneala cand era amestecata cu votantii.era sereaca atunci, avea palton sh.

  • Ia mai zii, sa nu te prind ca taci!
   C
   Dar pe asta te rog frumos sa nu-l neglijezi: sa fie asta un acord sa taca bazbuzucii daca Base aduce armate straine sa-l apere , la o adicatelea?
   Ma tot perpelesc!
   Ia citeste si da un verdict, ca vad ca toti dorm pa ei in fata acestui document crypto:
   Analist Polic Disporda says:

   December 19, 2012 at 4:06 pm

   Acest acord semnat este SCUTUL LUI BASESCU ABIA ACUM INCEPE ADEVARATUL RAZBOI NU TREBUIA SEMNAT

   Cel mai important punct al acordului Basescu-Ponta:

   “In conditiile in care, pe o anumita tema in care e necesara o convergenta a pozitiilor ambelor parti, nu exista o prevedere constitutionala privind preeminenta in decizie a unei parti sau chestiunile sunt extrem de importante si nu se poate conveni o pozitie comuna, ca si in cazul in care sunt incalcate regulile prezentului acord, deblocarea relatiei trebuie facuta printr-un mecanism convenit care sa asigure atingerea unei solutii, pentru a se asigura deblocarea relatiei sau functionalitatea in conditii de raceala intre cei doi actori principali sau la solicitarea lor.

   Mecanismul de solutionare a disputelor este alcatuit din consilieri si ministri, cu o persoana desemnata de catre fiecare parte care sa conduca fiecare componenta. Desemnarea se va face in functie de tema discutata, si vor fi evitate persoanele controversate sau inacceptabile celeilalte parti. Chestiunea se abordeaza tehnic si juridic, se aleg variante si optiuni, prezentate celor doi decidenti pentru a conveni asupra formulei finale. Dezbaterile din cadrul mecanismului nu sunt publice si nici destinate publicitatii pana la convenirea lor de catre decidenti”.

   Aici e cheia!

 28. BRAVO ANTENA 3 pentru transmisia in direct!ce poti sa simti vazandu-l pe d-nul Giurescu conducand sedinta, decat emotie si mandrie ca avem astfel de oameni printre noi si mi-as dori sa fie cati mai multi ca d-nul academician in parlament sa contrabalanseze lipsa altora de cultura si viziune a vietii

 29. sa-i auda dumnezeu frate,ei par plini de bune intentii..proiecte..chestii..corectari de torente..dar frate..au trecut atata amar de ani

  si la infrastructura nu s-a legat o sirma,totul e o ruina si tara e falita..populatia e zob,saraca,batrana si bolnava..

  pare rau sa o spun,dar tooaaate “proiectele ” astea in stadiul asta vor ramane.vorbe.

  macar sa nu fure ca liota basita si sa-i impiedice si pe aia sa fure,ca ne revenim incet,incet tare, macar ne oprim din drumul asta fara intoarcere

 30. Actul coabitării este departe de a conține doar linii directoare, reguli generale etc. Dimpotrivă, hârtia semnată miercuri, 12 decembrie, la ora 22:55, în cadrul întâlnirii informale de la Cotroceni, stabilește extrem de precis că Traian Băsescu decide cine va fi procuror general și procuror șef al DNA. Premierul se angajează să nu modifice atribuțiile CCR și ANI, să continue acceptarea MCV, pe Justiție, îi cedează președintelui reprezentarea europeană și negocierea Tratatelor. Acordul nu are valoare juridică, ci doar politică. Documentul va fi invocat de Traian Băsescu și va justifica intervenția UE, în caz că puterea președintelui și oamenii săi din instituții vor fi ”atacați” de USL.
  Sursa: DC News

  Paiiiii… nu e tare ? Nu v-am zis eu ca Basalau va sta bine mersi si cei care au votat vor fi cercetati in continuare ? Perfect. Nici nu se putea mai bine. Basalau este sfant, nu ? Perfect. U.E. pune GUVERNATORUL, iar Ponta pupa undeva dictatura U.E. Vanzatorul da flota va trai in lux tot restul vietii, iar prostimea va fi obligata sa coabiteze, ca asa a zis Ponta, aprobat de Antonescu.

  • Completare: Defapt asta este “noua politica” a lui Ponta. Eu zic ca i-ar spune mai bine “Noua Era”, cea unde omul cinstit este calcat pa cap si unde smecherii il calca pa cap tot restul vietii.

 31. O mare realizare, sanatate, putere de munca, un credit in alb fara rezerve. Cu stima deosebita si respect.

 32. Nu ma asteptam ca pe Dl Giurascu sa nu-l puna in vre-un rang de ministru.La cultuyra,invatamant .Sau la ICR daca nu.Iar pe Iulian Minncu la fel.Cum e un profesional si un om cinstit.Ce frumos vorbea cu patioma si suferinta despre jaful sistemului energetic si bogatiile solului.Asta nu-i bun trebuie unu ca Chitoiu de zic ca-i Duta doi .Restl.Oprea la aparare si problemele apararii BABA SI CHILOTII.Am mai multa armata ca el io.Plumb nu prea s-a omorat de luni de zile o lege sa puna si ea pe hartie .Barbu a luat si el un post ca vezi doamne mult bla bla contra pdl-ului.Restul vezi si tu care cum si ce sasnt.Mare lucru nu va asteptati la ei.Sa apuci taurul de coarne trebuie sa ai vana si ai supara multi stapani.

 33. Ma unge la inimioara vaicareala UDMR-istilor .

  Antonescu le-a dat “perversa de Tg. Ocna” UDMR-istilor si astfel si-a mai spalat imaginea .

 34. Pe scaunul ala a stat Roberta aproape 4 ani…Domnul academician l-a repus in galeria marilor personalitati

 35. Mandrie.Si bucurie.E pentru prima data cand nu gasesc nici macar o umbra de gand potrivnic pe blog.Un om de foarte mare calitate impune respect si ne poate arata incotro e nordul.Cand o sa avem oare norocul sa mai avem in fruntea tarii un om de o asemenea calitate?
  Norocul depinde si de noi dar primul pas sigur depinde numai de noi.Tebuie vacantat locul .Jos Basescu!!!

  • Eu imi cer iertare pentru impietatea de a amesteca un gand curat cu ceva despre cel al carui nume il vreau uitat

 36. Emotionant, sa asculti discursul d.nului profesor academician Dinu C. Giurascu.Cred ca este remarcabil, ca un intelectual de clasa domniei sale sa vorbeasca in deschiderea oficiala a Parlamentului in anul 2012.Este cred o voce singulara a istoricului,patriotului care a vorbit in ultimul timp,adresandu-se poporului in general in disperarea de a nu-si trada valorile si viitorul generatiilor care vor urma. Felicit din inima ideea , inteleg a d.nului Voiculescu de a da clasa acestui Parlament, prin prezenta istoricului academicianului Giurascu. Va felicit deasemenea pentru bucuria pe care ne-o oferiti d.nule Radu Tudor, avandu-l de foarte multe ori in studioul emisiunii dv.”Punctul de intalnire” si posibilitatii de a-l asculta pe d.nul academician. Banuiesc ca stiti cat ne face de bine sa ascultam aceste opinii ale elitelor romanesti,care au ramas atat de putine.Doresc multa sanatate domnului academician Giurascu,sa ne bucure in continuare cu personalitatea domniei sale si a lucrurilor de bun simt pe care le transmite prin cultura si patriotismul sau.

 37. nu sunt de acord cu dl Antonescu in privinta gizmenarului oprea.

  ei tot nu realizeaza ce a facut basau si ciracii lui devotati cu tara asta,cu cetatenii ei care in naivitatea lor si-au incredintat viata unui ticalos de parazit cameleon programat genetic sa fie un manelist-smenar viclean.si prost.

  faptele gainarului basit si a gastii sale,facute in prostia lor de manelisti avizi de zorzoane si averi si vile cu coloane si turnulete,in inconstienta lor imbencila ,snoaba,slugarnica la unii,sau manata de vise de alexandru macedon manelist la altii,

  sunt de genocid,subminarea economiei nationale,tradare de tara.

  acest porc libidinos oprea ce lingea prelung dosul udrulei atunci cand “regimul” beshit parea a fi vesnic merita cel mult o reducere a pedepsei.

  el si lasii lui din cireada de migratori

  de frica pt. ce ar putea pati au re-schimbat armele,nu de altceva nici un alt motiv n-au avut, ci pt. ca

  s-au speriat de Enormitatea Jafului,de dimensiunea distrugerii natiei asteaia facuta de gainar&co. ajutati de ei!

  iar pt. ca au avut loc de intors apendicii astia,(spre deosebire de colaboratorii apropiati basaului,aia ce formeaza un organism cu basaul nu au cum sa se dezica de basau si de ce au facut)

  au tirat-o repede la usl mirosind ca s-a terminat fiesta si vine vremea platii.

  s-au speriat degeaba si au spart targul. altfel ,da,basau era imparat alifie “premier” si udrula imparateasa in continuare caci populatia e pa si nu zicea nimic.

  pt. “bravura” de care a dat dovada acest izmenar cel mult..dar cel mult, trebuia sa se asterne tacerea peste el,asta e singura “recompensa” ce ar merita-o,si asta e prea mult!nu sa mi-l arate si sa defileze cu el la mitinguri si sa-l faca ce pla mea e in guvern acum.

  deci paciuiala,atmosfera asta de non-combat al usl, imi zice ca ei habar n-au ca basau si “nucleul”lui dur de slugi trebui pedepsiti cu moartea,

  iar colaborationistii Basaului tunsi cu cherpedenu ,unsi cu smoala si pene si bagati la bulau multi ani.

  cat de penibili sunt sa se duca la intalniri oculte cu Basau si sa scrie tratate de non-agresiune verbala si sa-l lase pe ala sa-si faca de cap in continuare in punctele cheie din structura Statului?

  nota zero mai uslistilor.reveniti-va din maneleala ,din reveria voastra inecata in osanza si vedeti realitatea crunta ce e in tara,lasa cearta pe ciolan si tratate stupide cu basau,aici legea martiala si starea de urgenta trebuie instaurate.

  iar gainarul ce hartii ii arata lui Barosu si alorlati la poza de grup? cretinitatea semnata cu ponta in parcare la treicoceni la ceas de noapte?

  cata micime!ce rusine pe natia asta ,cum ne-a facut de ras toata tara imbecilul asta.sa dea fituicifara nici o importanta alora ,ca o sluga ,ca un vierme venit cu para,aia nici nu-l baga in seama si se pisau pe hartiile lui de kkt si pe tara si poporul asta ca au fost in stare sa puna un vierme sa le reprezinte tara.

 38. lasati-l pe batranul comunist in pace si nu-l mai chemati la emisiuni,

  ca oricum nu zice nimic,bate campii in stil cuvantare pcr despre chestii generale,politrucisme*,blabla.

  tot ce zice e lemn.sar aschii din platitudinile iliesciene,indelung slefuite de comunism deala salbatec si gandire de casta/haita.

  el a imbatranit complet si tot habar n-are ce s-a intamplat cu tara asta(sau se face) dapoi sa mai dea si “solutii” la dezastrul in care am ajuns.
  si toata clasa politica dealtfel.cum a vorbit ast batran,orice alt politruc contemporan aceiasi placa are,toti au acelasi discurs gaunos orice i-ati intreba.

  un lucru mi-a atras atentia din emisiunea lui Gadea la interviul cu baaattaaarnu cominternist ,care iese din tipar
  ..ca el ce sa faca cu canalul d-b,ca nu trebuie ,ca avem dunarea.

  pai mai demagogule si vesnic tranzitorule batran,

  dar daca-l terminati si irigati tot pamantul ala de care te mai si plangi acum ca e parloaga de seceta, ce era?

  nu mai erau bani sa faca miliardarii de carton imitatii de ferma Dallas si turnu eifel?,

  ..asa cum zici tu nene, amenajari hidrotehnice macar ,fara ecluze daca zici tu ca e prea costisitor, si tot era ceva dat fiind ca lucrarea era 60%gata cand am plecat eu deacolo in dec89.

  ce nenorocit.asta cu emanarea lui a pus bazele jafului “democratic” ce a escaladat pana la Ororile Basismului si acum vine sa-si verse intelepciunea la tv.!!

  nu-l mai rascoliti da-l naibii,lasati-l in plata domnului ca avem pe astia tineri si e deajuns.

 39. Sper ca sa fie un inceput cu D-ul Giurescu, mai avem multi oameni de mare valoare care trebuiesc adusi in fata ca modele de urmat, care sa ne redea din nou mandria de a fi romani si increderea ca avem o tara si un popor minunat.Nu toti pot fi alesi sau numiti in functii,dar iesirea lor in masmedia , cuvintele lor, experenta acumulata si daruita ne-ar fi de mare folos.Nu sunt regalist sau monarhist , dar in conditiile actuale,ca roman m-as bucura ca sa aud ca dupa atatea ani Regele Mihai are din nou posibilitatea sa se adreseze poporului roman,are o anumita varsta si a fost si este un mare patriot roman si o personalitate de vaza a Romaniei si Europei.Si cei 3 Presedinti de partide ar fi bine sa se adreseze poporului cu rugamintea sa fie ajutati sa-si indeplineasca propunerile ca fiecare roman in decembrie anul viitor sa poata spune ca a facut personal ceva pentru Romania( a redus evaziunea , a lucrat pamantul, a redus munca la negru, a respectat legile tari a avut un comportament demn si civilizat in comunitatea in care traieste). Avem nevoie de liniste si intelegere intre noi toti.SARBATORI FERICITE>LA MULTI ANI.

 40. Am obosit , am vazut cum lasa parvenitii biletele pe banci, au unde sa doarma, la noi vor uita sa priveasca, vor fi nevoiti sa ne mai ceara niste taxe care sa acopere puzderia de salarii si utilitati de care au nevoie. Alti veniti, alti parveniti. Deja imi pare rau de cele doua voturi. Noi cei ce le asiguram salariile ne socotim ultimul banut acum in prag de sarbatori dupa ce am strans si am virat intai de toate taxele la stat ca sa nu mai trimita fiscul plicurile negre cu plati restante. Cui sa ne plangem? Cui sa spunem ca nu mai rezistam? Ca avem si noi copii care ne-au plecat de acasa sa munceasca slugi la altii , in timp ce noi muncim sa imbogatim niste burtosi in parlament si bugetari care invart doua hartii .

 41. berbecele cu coarne de fier ( bcf-ul ) va roaga sa binevoiti , daca puteti , sa puneti un video cu discursul lui Dinu C. G. si Radule, fii cu coarnele de fier pe ei!
  multumiri , cum a zis un cetatean

 42. La multi ani tuturor romanilor!la multi ani Academicianului Dinu G. Giurescu! La multi ani Antenei 3 si indeosebi Dl Radu Tudor!Un deosebit respect pentru Dl Dinu C.Ciurescu care pe parcursul anului recent rabdator si convingator in cadrul emisiunilor Antenei 3 a scos la suprafata valorile pentru care Romania a fost este si trebuie sa fie respectata in plan mondial cu atat mai mult in cadrul Comunitatii Europene ca stat integr,civilizat si apt de o dezvoltare in bunastarea intregului popor roman.

 43. Astfel de pesonalitati sunt astazi legaturile noastre cu trecutul, cu istoria noastra, sunt legaturile ombilicale care ne mai alimenteaza cu ceva seva pentru supravietuire. Din pacate, astazi nu le constientizam prezenta prea mult acelora care inca mai sunt contemporani si pe care am putea sa-i folosim din rasputerile lor pentru educarea noii generatii. Trecerea timpului nu face decat sa suprime cate o astfel de legatura, iar noi, care am mai apucat sa traim pe langa dansii si sa invatam cate ceva, ne vom trezi peste putin timp cu o senzatie de sufocare pentru ca nu vom mai avea exemple, tipare, repere care sa ne sustina in lupta noastra pentru supravietuirea romaneasca.
  Unde gasim inregiatrarea cuvantarii dumnealui? Ar trebui postata pe toate saiturile, dar din pacate nu-l gasim decat pe Becali.
  E trist, astazi, pentru noua generatie astea sunt reperele de succes. Ne mai intrebam de ce am ajuns aici ? Din cauza propagarii informatiilor nocive. De ce este bagat in seama Becali si umple toate stirile, de ce adevaratele valori sunt ignorate si uneori chiar hulite si denigrate?… pentru ca sa ramana societatea cu o educatie precara deoarece va fi mai usor de manipulat………. e foarte clar.

 44. a fost o placere sa-l urmaresc, dar se pare ca, colegii dvs se simt mai bine in compania lui Becali, ca altfel nu inteleg de ce alearga dupa el ca milogii. De fapt de vina sunt sefii televiziunile

 45. Felicitari Radu Tudor ! Nu stiu daca constientizati ce realizare mareata ati infaptuit, aducandu-l pe Acad.Giurascu in fata Romanilor, astfel netezindu-i calea catre o demnitate ce onoreaza intregul popor.
  Nu stiu nici daca reprezentantii USL, au inteles ca prezenta acestui remarcabil Roman si munument de cultura pe listele de vot, a dat o mare greutate acestei formatiuni in fata unui anume segment de populatie. Daca pana la aparitia domniei sale in spatiul public, orice manifestare de patriotism, de grija pentru mutilarea istoriei era catalogata drept nationalism depasit sau atac la o anumita etnie, prezenta domniei sale, atitudinea, informarile si opiniile documentate au constituit un suflu de certitudine, de incredere ca Romania, poate si trebuie sa-si recapete importanta data de istorie.
  Mi-as dori ca, Acad. Giurascu sa fie in permanenta la prezidiul Parlamentului, sa fie factorul de echilibru, onoare si onestitate pentru cei ce hotarasc soarta tarii noastre. Mi-ar placea ca, in aceasta parte tarzie a vietii sale, sa fie onorat de tara careia si-a inchinat intreaga viata si activitate, sa-i multumeasca cu aceeasi noblete cu care domnia sa isi trateaza poporul.Cred ca a sosit momentul sa apreciem valorile acestei tari cand inca sunt in viata.

 46. Mai fratilor,ce aveti cu ghinararu’ izmanar de justitie?Nu stiti ca el este nasu’ lu’ baiatu’ “primului fin”?
  D’aia il fradara pe Basalauul,ca mirosira cum stau in sondaje si unii si astelalti ,la care spalara putina si u care vor sa fuzioneze.Daca nu faceau asa ,nu-i mai vota nimeni,iar nasul nu mai avea nici “ranga nici fonctie”!!!

 47. Pe cat de mahnit sunt pentru prezenta in Parlament a unor neica nimeni sau chiar mai rau, pe atat de mult ma bucur de prezenta domnului Giurescu. Cu domnia sa acolo, cred ca putem spune linistiti ca avem reprezentata in legislativ si constiinta neamului. Steagul sus domnule academician si, mai ales, ramaneti aceeasi persoana care respinge treficul cu interesul national.

 48. Şi eu consider că promovarea academicianului Dinu C. Giurescu de către Antena 3 şi în mod special de către dvs., este o mare realizare, atât ptr. dvs. cât şi ptr. România. Cum bine spunea cineva mai sus, prezenţa sa pe listele de vot ale USL-ului, a dat o mare încredere românilor în a vota cu USL-ul. Are ceva aparte acest MARE OM. L-am urmărit foarte, foarte atent, cu multă plăcere şi mult interes ori de câte ori a fost invitat în emisiunile dvs. şi nu numai. Impune respect, îţi redă fără să-ţi dai seama, demnitatea umană şi naţională, demnitate călcată în picioare de către regimul lui Băsescu şi camarila sa. Fiecare român ar avea ceva de învăţat de la acest om. Sincer să fiu, mie îmi pare rău că nu este mai tânăr. Unde o fi stat acest om ascuns prin 2004 la alegerile prezidenţiale ? De ce oare nu ni l-a scos nimeni în faţă atunci, să fi scăpat de “cancerul” numit Băsescu ? Sunt convins că şi dl. academician e conştient că în oglindă, vă datorează intrarea în Parlament. Sprijinindu-l, aţi făcut un lucru foarte bun ptr. România. Felicitări !

 49. Introducere in sesiunea parlamentara 2012-2016,plina de intelepciune si bun simt.”Daca n-ai un batran sa-l cumperi”,este poate cel mai elocvent proverb romanesc ce trebuie repetat in lumea politica,indoctrinata cu “promovarea tinerilor”.Nu le contest calitatile acestora din urma,dar se dovedeste inca odata necesitatea acestor Mos Ion Roata in Divanul Romaniei,care prin cuvintele pline de greutate pe care le rostesc,dau lectii de viata unor “tineri care nu vor sa vorbesc cu noi”.Catavencii din forul suprem al tarii ar trebui sa stea smirna(drepti) in fata Academicianului si nu sa vocifereze in timpul cuvantarii. Culmea ironiei este faptul ca ,distinsul Academician a candidat si intrat in Parlament sa dea sfaturi gratuit,sa dea lectii gratuite celor cu diplome capatate intr-un sistem de invatamant incert.

Leave a Reply