Senatorul USR, Irineu Darău, a făcut, marți, un apel către liderii partidului pentru a ajunge ”la un acord intern pentru a evita dezintegrarea singurului partid care poate face opoziție reală”. Darău susține că USR PLUS riscă să devină irelevant pe scena politică și că ”este nevoie de o schimbare rapidă și majoră de abordare, mai ales din partea conducerii”.

”Liderii au datoria morală să își admită erorile și să se așeze la masa discuțiilor; singura soluție în acest al 12-lea ceas este unitatea și renunțarea la interesele mărunte de grup. Partidul poate fi salvat doar printr-un pact intern între facțiuni, menit să garanteze membrilor si filialelor drepturile statutare și să demareze acum munca pentru 2024. Luptele interne și divizarea privează USR PLUS de a fi o opoziție reală și eficientă, când coaliția ultra-majoritară atacă tot mai virulent democrația din România”, susține Darău.

Senatorul USR  susține că partidul nu performează și că scade în preferințele electoratului, că pierde membri și simpatizanți.

”Din păcate, în ultima vreme multe sute de membri demisionează și renunță demotivați din cauza actualului stil de conducere. Nu se poate asista cu nepăsare la o asemenea hemoragie, care duce la o slăbire majoră a USR PLUS și riscă să se transforme într-o adevărată ruptură. Actuala conducere și președintele interimar (deja de aproape 3 luni) au datoria să convingă urgent membrii că va avea loc o schimbare și că se va reveni la valorile ferme care au stat la baza partidului încă de la fondare. Membrii au nevoie de transparență, corectitudine și considerabil mai mult respect, într-un mediu care încurajează implicarea, dezbaterea și libertatea de opinie – nu capul plecat”, se mai arată în comunicatul senatorului USR.

Irineu Darău este Senator de Brașov iar timp de mai bine de 2 ani a condus filiala județeană. A candidat la congresul USR din octombrie 2021 la șefia partidului, în competiție cu Dan Barna și Dacian Cioloș. După demisia lui Cioloș de la șefia USR, președinte interimar a devenit fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, scrie g4media.ro

 

Leave a Reply