Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a părăsit România cu șapte luni înainte de hotărârea Curții de Apel București, prin care a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru “șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participare improprie în forma instigării la infracțiunea de fals intelectual”. Suse din cadrul INTERPOL au comunicat pentru DESCHIDE.MD, sub protecția anonimatului, că ultima dată când Sergiu Lucinschi a trecut frontiera a fost în luna aprilie a anului 2017. Atunci, au precizat sursele, el a părăsit Republica Moldova cu o aeronavă de la Chișinău spre Moscova, unde se presupune că s-ar afla până în prezent.

S-ar părea că fiul mai mare al ex-președintelui R.Moldova, de fapt, a părăsit România cu câteva luni înainte de a fi pronunțată decizia magistraților de la Curtea de Apel București, din 1 noiembrie 2017,  când a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării la infracțiunea de fals intelectual.

Atunci, Sergiu Lucinschi a părăsit R. Moldova cu o aeronavă de la Chișinău spre Moscova, Federația Rusă, unde se presupune că s-ar afla până în prezent, susțin sursele.

Nu cunoaștem cu exactitate unde locuiește Sergiu Lucinschi în Frederația Rusă, însă tatăl său, Petru Lucinschi, anterior declarase, în cadrul unui interviu că ar fi deținut o vilă în suburbia Moscovei și un apartament chiar în centrul Moscovei, dar pe care le-a vândut.

Reamintim că, la sfârșitul lunii martie, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte din Republica Moldova, Petru Lucinschi, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare. Lucinschi nu s-a prezentat la ședința de judecată, iar sentința a fost pronunțată în absența sa, fiind definitivă și executorie. 

După ce a fost pronunțată sentința, la data de 5 aprilie, Poliția Națională Română l-a anunțat în căutare națională, iar ulterior l-au dat pe mâna INTERPOL.

Leave a Reply