Urgențele medicale apar, de obicei, atunci când te gândești mai puțin și de aceea este bine să știi ce ar trebui să faci și când să te adresezi unui compartiment de primiri urgențe. Medicii urgentiști asigură suportul funcțiilor vitale în cazul unor situații care pot pune în pericol viața pacientului, preiau și stabilizează pacienții cu afecțiuni acute care necesită intervenții de specialitate, dar asigură și investigarea, supravegherea și tratamentul medical al cazurilor cu suferințe medicale care necesită îngrijiri urgente.
Se recomandată prezentarea la unitatea sau compartimentul de primiri urgențe în situațiile în care pacientul a suferit un accident, un traumatism sever sau o lovitură puternică la nivelul capului. Dacă persoana și-a pierdut conștiența, este confuză, dezorientată, dacă acuză dureri în piept, respiră cu dificultate sau sângerează masiv, este foarte importantă prezentarea la urgență. În astfel de situații, prezentarea promptă, dar și competența și viteza de răspuns ale personalul medical pot face diferența dintre viață și moarte.
Dacă alegi să te adresezi în urgență unui spital privat, este bine să știi că Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București în care funcționează nonstop un Compartiment de Primiri Urgențe, unde pacienții pot primi rapid și eficient cele mai bune îngrijiri pentru urgența medicală sau chirurgicală de care suferă. Departamentul de Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR este completat de Serviciul de Ambulanță SANADOR (dispecerat: 021.9699), cu flotă proprie de ambulanțe, de asemenea disponibil nonstop, care acordă îngrijiri medicale prespitalicești de urgență prompte și competente și poate asigura și transportul specializat al pacienților. P
Compartimentul de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR funcționează cu o echipă de medici urgentiști experimentați, care au acces 24h/24 la investigații imagistice complete și complexe: RMN 3 Tesla, CT 128 slice, radiologie digitală, ecografii, precum și la analize medicale, inclusiv în urgență, la patul bolnavului, cu ajutorul laboratorului tip point-of-care din CPU (aflat în imediata vecinătate a pacientului). Pacienții pot beneficia de consulturi interdisciplinare sau, atunci când este nevoie, de internare în spital, datorită celor 21 de linii de gardă care funcționează nonstop în cadrul Spitalului Clinic SANADOR.