Cel de-al doilea pilot al avionului militar rus doborât marți de Turcia a “fost recuperat” de către “armata siriană”, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Franța, Aleksandr Orlov, citat de AFP, după ce o serie de informații anterioare indicau faptul că ambii piloți ar fi fost împușcați de rebeli în timp ce coborau la pământ după catapultare.

El a “reușit să scape și, conform ultimelor informații, a fost recuperat de către armata siriană”, urmând să fie condus la ‘baza aeriană rusă’ din Hmeimim (provincia Latakia), a declarat Aleksandr Orlov, într-o intervenție la postul de radio francez Europe 1.

‘Când avionul a fost doborât, cei doi piloți s-au catapultat. Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu parașuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiștii care erau în regiune’, a explicat Orlov.

Anterior, agențiile de presă internaționale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviației turce, a murit.

Statul Major al armatei ruse anunțase marți seara că unul dintre piloți a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor, fără nicio precizare cu privire la soarta celui de-al doilea pilot.

Moscova susține că avionul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, așa cum afirmă Turcia, și a acuzat Ankara de complicitate cu jihadiștii Statului Islamic.

6 COMMENTS

  1. as vrea sa vad o emisiune cu Sova , sa-l mai prespalati si sa-l scapati de justitia basista care vrea sa-l inchida pe nedrept

  2. am citit dimineaţă pe RT. Dar se continuă mărirea şi stabilizarea ruşilor în zonă(scrisesem ieri şi azi citii peste tot online că au început). Acum se cam vede ce este între cele 2 mari ”iubite amante”: vestul cu europa şi estul plus sud-estul cu rusia. am convingerea că linia despărţitoare verticală sau pe oblic va opri sau împiedica acţiunile marilor puteri şi se va ajunge la ..ioi!

  3. Depinde daca misiunea avionului era oficiala sau ba, dupa cum arata zborselile lui Putin, era vorba de o operatiune camuflata, menita sa fie dezavuata in caz de accidente, de tipul celor din Ucraina. N-am trimis noi aparatul, nu stim cine sunt baietii, sau nu ne-a spus nimeni clar ca acolo nu sunt pozitii ISIS si, ok, turcu-i de vina, ca nu vrea sa inteleaga lucrarea.
    Din pacate aparatul a cazut intr-o zona necunoscuta, sau insuficient explorata, unde fortzele combatante n-au marsat la intelegerile tacite, ba chiar au profitat ca sa arate cu degetul spre autorul real al diversiunii, de unde si zborsala verbala intre Putin si Erdogan, nesustinuta de atacuri fulger consistente de nici o parte. Un lucru e clar, insa: NATO habar n-are ce se intampla in zona, Turcia nu se oboseste sa informeze pe ceilalti aliati nici de propriile actiuni nici de cele ale dusmanului (despre care are un tablou precis, cu siguranta) si, in general, Rusia se simte jenata de conlucrarea fortata cu Turcia, tocmai fiindca turcii par sa nu inghita bullshit-ul rusesc atat de usor cum o fac vesticii.

Leave a Reply